Skip Navigation Links > Начало > Новини

90 спешни УНГ-пациенти дневно приема ИСУЛ през уикендите

25.1.2012 г., zdrave.net

Спешните УНГ случаи стават все повече, като през почивните дни потокът спешни пациенти, преминаващ през УНГ клиниките на „Царица Йоанна – ИСУЛ” достига до 80-90 души дневно. Болницата приема болните от двумилионна София, от Софийска област, както и най-тежките случаи от другите области на страната, което натоварва прекомерно специалистите на лечебното заведение, каза пред Zdrave.net отоларингологът д-р Орлин Стоянов.

Проблемът се дължи основно на липсата на направления, което води до късно откриване на реалното заболяване, както и на липсата на достатъчно специалисти в другите лечебни заведения, стана ясно от думите му. Болницата е информирала за ситуацията здравното ведомство с искане да се търси организационно решение на проблема. „Трябва да има райониране за столицата, да има и други лечебни заведения, в които тези пациенти да търсят помощ при нужда. Също така редно би било всички УНГ отделения и клиники в големите градове да поемат спешността”, коментира д-р Стоянов.

С какви случаи най-често се сблъскват УНГ специалистите, какви са причините за тях и дали понякога за състоянието си са виновни самите пациенти – вижте в рубриката ни „Мнения и коментари”.

Сподели в    Facebook     Svejo     Twitter  Мнението на другите
Мнения по темата
 ИмеКоментар
26.1.2012 г. 09:27:28ГигълсДоколкото знам в 3 (три) окръжни града в България въобще няма УНГ отделения!

Правила на форума

Вашето мнениеМаксимум 3000 символа