Skip Navigation Links > Начало > Новини
> Архив

НЗОК ще разпределя тепърва парите от актуализацията

02.9.2014 г., zdrave.net, Бойко Бонев

Как ще бъдат разпределени парите от актуализацията на бюджета на касата ще стане ясно следващия понеделник – 8 септември. Това каза пред Zdrave.net представителят на синдикатите в Надзорния съвет на НЗОК д-р Иван Кокалов.

Необходима е нова актуализация на НЗОК, смятат болнични директори

02.9.2014 г., zdrave.net, Бойко Бонев

Бюджетите на болниците за последния месец са намалени за пореден път. Това съобщиха пред Zdrave.net управителите на няколко болници. Те отбелязаха, че това се прави въпреки одобрената от Народното събрание актуализация на бюджета на НЗОК с 225 млн. лв.

МЗ не е предоставило информация за поетите ангажименти за разходи

02.9.2014 г., zdrave.net

Министерството на здравеопазването, Министерство на земеделието и храните и Министерство на външните работи не са предоставили в отчета за касово изпълнение на своите бюджети до средата на 2014 г., данни за поетите ангажименти за разходи и новите задължения за разходи. Това съобщи по време на пресконференция днес зам.- министърът на финансите Теменужка Петкова.

Д-р Ленков: НЗОК се опитва да вземе от парите на болниците, за да ги даде за лекарства

02.9.2014 г., zdrave.net

НЗОК притиска болниците в опит да вземе част от парите, предназначени чрез актуализацията на бюджета за болнична помощ, за да ги даде за лекарства за домашно лечение. Това каза в предаването „Денят започва” на БНТ главният секретар на БЛС д-р Димитър Ленков.

В централния Балкан 13 000 души разчитат на една линейка

02.9.2014 г., zdrave.net

Само една линейка обслужва близо 140 населени места в общините Елена и Златарица. За това съобщават информационните агенции. Двете общини са планински, хората в тях са предимно възрастни и самотни, живеещи в обезлюдени махалички, пръснати из Стара планина.

Майки на деца с аутизъм и Даун протестираха заради добавки за рехабилитация

02.9.2014 г., zdrave.net

Майки на деца с аутизъм и Синдрома на Даун протестираха днес пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане” в Пловдив, съобщи БНР. Тяхното недоволство бе предизвикано от отказа на социалната служба да им изплати добавки за социална интеграция, балнеолечение и рехабилитационни услуги.

Болницата в Малко Търново става медицински център

02.9.2014 г., zdrave.net

Специализирана болница за долекуване и продължително лечение в Малко Търново до края на годината ще бъде преструктурирана в медицински център, съобщиха от прессекретариата на общината.  Проектът е по оперативна програма  „Регионално развитие” и е на обща стойност 940 607,60 лв.

Либерийски медсестри излязоха на протест

02.9.2014 г., zdrave.net

В огнището на ебола Либерия, медицински сестри от най-голямата болница в страната излязоха да протестират с искания за по-високи заплати и оборудване, което да ги предпази от вируса, убил стотици, съобщава сайта RT.com.

Сестрите няма да се върнат на работа ...

Безплатни прегледи за жени над 40 години започват в Първа САГБАЛ

02.9.2014 г., zdrave.net

Поради изключително големия интерес, Първа САГБАЛ „Св. София“ - София започва отново кампания за безплатни прегледи и консултации в рамките на програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години ...

От печата: Не ходиш в чужбина, ако не се осигуряваш

02.9.2014 г., zdrave.net

В София вчера тръгнаха такситата, които ще помагат на Бърза помощ в случай на злопоука. Това пишат повечето от днешните вестници. „Труд” информира, че автомобилите, които ще оказват спешна помощ на пострадали в пътни инциденти до пристигането на линейка, са 15.

БСК не иска увеличаване на здравната вноска

01.9.2014 г., zdrave.net

Българската стопанска камара категорично не подкрепя заявените намерения от страна на служебното правителство за ограничаване на хроничния дефицит в системите на социално и здравно осигуряване чрез административно увеличаване на минималния осигурителен доход, увеличаването на размера на осигурителните вноски и минималната работна заплата.

Без административни услуги за здравнонеосигурените – да или не?

01.9.2014 г., zdrave.net

„Неплащането на здравна и пенсионна осигуровка трябва да бъде квалифицирано като действие, заплашващо националната сигурност и стабилността на държавата. Тук не става въпрос за някакви несериозни рестрикции, а за това, че ако нямаш осигуровка, няма да можеш да ползваш никакви услуги от държавната или общинската, ...