Skip Navigation Links > Начало > Новини
> Архив

Персоналът на „Св. Иван Рилски“ на протест срещу уволнението на д-р Дечев

24.4.2015 г., zdrave.net

Със спонтанен протест реагираха работещите в столичната университетска болница „Св. Иван Рилски“ след оповестяването на новината, че директорът й д-р Дечо Дечев е уволнен. Персоналът на лечебното заведение е организирал и подписка, която ще бъде внесена в здравното министерство и при министър-председателя Бойко Борисов.

„Ще представим подписката до г-н Бойко Борисов и до д-р Москов, ...

Възможна е актуализация на бюджета на касата

24.4.2015 г., zdrave.net

Може да се стигне до актуализация на бюджета на НЗОК и тази година. Това призна за пръв път, макар и завоалирано, здравният министър д- Петър Москов.

„Да кажем, че спазването на методиката и добрите правила на медикаментозно лечение ще осигурят спазване в рамките на бюджета. Аз ...

Здравното министерство започна проверка в болницата с пострадалото бебе

24.4.2015 г., zdrave.net

Здравното министерство е назначило проверка в частната болница "Софиямед", където акушерка нанесе побой над новородено дете. Това e научил Dnevnik.bg от ресорния министър Петър Москов.

Москов, който е анестезиолог по професия, коментира, че му е трудно да ...

Директорът на „Св. Иван Рилски“ е освободен

24.4.2015 г., zdrave.net

В здравното министерство е подписана протокол на министър Москов от 23 април за освобождаването на д-р Дечо Дечев от съвета на директорите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски". Като мотив от ведомството изтъкват започналата процедура по сливане на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и УМБАЛ „Александровска“, което цели оптимизация на административното управление на новата структура.

Изследваха за СПИН персонала на Общинската болница в Дупница

24.4.2015 г., zdrave.net

Лекари и медицински сестри от Общинската болница в Дупница се изследваха за СПИН, след като се оказа, че жена постъпила за лечение е серопозитивна. Всички медицински работници от хирургично отделение са изследвани, съобщи ТВ Запад, цитирана от сайта Zadupnitsa.com. Новината бе потвърдена и от управителят

Пилотен проект за трансгранични операции при спешни случаи започваме с Румъния

24.4.2015 г., zdrave.net

Днес, в рамките на съвместно правителствено заседание на българския и румънския кабинет, министър Москов, колегата му министър Баничиоиу и вътрешният министър на Румъния Габриел Опра подписаха План за сътрудничество в областта на лекарствената политика и спешната медицинска помощ. Това съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Когато нещо е свързано с лимит, то е несъвършено

24.4.2015 г., zdrave.net

Има две причини за напрежението в лечебните заведения. Едната е обективна и се дължи на грешки при изчисленията на бюджетите на някои болници от съответните РЗОК. Това заяви по време на блиц-контрола в здравната комисия вчера ресорният министър д-р Петър Москов.

„Една такава [причина], ясно идентифицирана, беше в онкологичната ...

Две становища срещу спиране плащането на алфа-липоевата киселина са внесени в НЦРЛП

24.4.2015 г., zdrave.net

Вчера в Националния съвет по реимбурсация на лекарствените продукти към МЗ са внесени две становища – на Българското дружество по ендокринология и на Българската диабетна асоциация. И двете лекарски организации са категорични, че със стартираната процедура по спиране на реимбурсацията на единствените у нас продукти за лечение на сетивни ...

Из пресата: Болници връщат пациенти заради липса на пари

24.4.2015 г., zdrave.net

Болници започнаха да връщат пациенти заради липса на пари, , установява "Телеграф".

„Причината е новата методика на финансиране на лечебниците, според която те ще получават 90% от заработеното спрямо миналата година и до 95%, ако лекуват спешни състояния. В случай, че клиниките са в преразход ...

Здравната комисия одобри разделянето на пакета на НЗОК (обновена)

23.4.2015 г., zdrave.net, Ирина Пекарева

С 9 гласа „За“, 5 „Против“ и един въздържал се, предложението за разделяне на пакета медицински услуги, покриван от НЗОК на основен и допълнителен, беше прието от парламентарната здравна комисия. „Въвеждането на основен и допълнителен пакет е въпрос на изпълнение на цели“, заяви здравният министър д-р Петър Москов, като уточни, че целите са подобряване на здравните показатели на нацията.

Ръководството и екипът на УМБАЛ "Софиямед": Шокирани сме от случая

23.4.2015 г., zdrave.net

Във връзка с публично предоставената информация от Софийска градска прокуратура, относно инцидент с малтретирано бебе на територията на УМБАЛ „Софиямед“, от болницата заявиха следното:

"Ръководството и екипът на АГ Клиниката на УМБАЛ „Софиямед“ ...

СГП повдигна обвинение на акушерка за опит за умишлено убийство на бебе

23.4.2015 г., zdrave.net, Ирина Пекарева

Акушерка е пребила бебе в неонатологията на столична болница по време на нощна смяна. Фактът е установен при застъпването на сутрешната смяна и от лечебното заведение веднага е подаден сигнал и в полицията, и в здравното министерство, информира зам.-здравният министър д-р Бойко Пенков.

„По време на нощно дежурство една от акушерките, които работят ...