Skip Navigation Links > Начало > Новини

Националната кардиологична болница има нужда от 3 млн. лева за томограф

19.3.2007 г., zdrave.net, Бойко Бонев

В Националната кардиологична болница се третират едни от най-тежките случаи на сърдечно-съдови заболявания в страната. Лечението на такива пациенти понякога надвишава многократно цената на клиничните пътеки, определена от здравната каса. Това определено води до финансови загуби за лечебното заведение, коментира директорът на болницата доц. д-р Марио Станкев. Той поясни, че недофинансиране има основно по някои от клиничните пътеки, по които работят клиниката по съдова хирургия и детската кардиохирургия. Въпреки трудностите обаче, доплащането не е приемлив вариант за нашата болница, добави доц. д-р Станкев, като изрази надежда, че управата на НЗОК ще прояви разбиране и в бъдеще лечението ще бъде остойностявано адекватно.

Като проблем бе посочен и липсата на томограф. Налагало се е голяма част от пациентите ни, които се нуждаят от скенер да бъдат изпращани за това в други лечебни заведения, коментираха лекарите. Доц. д-р Станкев уточни, че томографът струва близо 3 млн. лева и болницата не може да си позволи закупуването му. През изминалата година тя е успяла да отдели милион и двеста хиляди лева за нова апаратура. Нов ехограф и нов ангеограф са били получени от Министерството на здравеопазването. Апаратурата е изключително полезна, но големият брой нуждаещи се от изследвания затруднява обслужване им с новата техника.

Доц. д-р Станкев се похвали, че за изминалата година Националната кардиологична болница няма отчетен дефицит. Нещо повече, изчистени са всички просрочени задължения. Финансови затруднения обаче, създават амортизационните разходи.

Като вариант за допълнително финансиране на лечебното заведение управата на болницата видя набавянето на средства чрез различни програми и проекти. Председателят на Съвета на директорите доц. д-р Жасмина Мирчева уточни, че се очаква болницата да кандидатства по оперативните програми на Европейската комисия. Ако се вземат пари от там, те ще могат да бъдат използвани за подобряване на болничната инфраструктура и технологичното обновление на лечебното заведение.

Сподели в    Facebook     Svejo     Twitter  Мнението на другите
Мнения по темата
 ИмеКоментар
02.7.2014 г. 14:01:05ивановаМоето семейство не е много съгласно с положителните коментари отправени около Д-р Митев.Знае се колко много умишлени „грешки" е направил през периода на неговата работа. Интересно как сега „обича и помага" на децата, след като убиваше най-безчуственно с конски инжекций, още ембриони лежащи в утробите на майките си. Да! Голям грях! Но,сега благодарение на многото електронни средства за комуникаций е прекалено удобно да си правим добри самореклами. Позор!
22.5.2011 г. 23:59:35СветлаЗащо задавате още въпроси кой е най-добре да оперира детето Ви! Ясно е, че д-р Пламен Митев е най-добрият сърдечен хирург за деца и възрастни! Необходимо е да се свържете с него и да го помолите да Ви включи в графика си, защото има чакащи пациенти за него. Звънете на телефона му-0889138857 и не се отчайвайте ако не отговори веднага. Когато е в операция това е невъзможно, но към 15-17 часа ще успеете! Стискам палци за успех!
26.1.2011 г. 14:42:21dore2predvaritelno vi blagodarya pretstoini operatciya na dusteryami tyae ma 4godinki ie s mejdupretsurden defekt itursime nai-dobriya kardiyohirurk molyavise pomogmeteni
26.1.2011 г. 14:39:13dore2predvaritelno vi blagodarya pretstoini operatciya na dusteryami tyae ma 4godinki ie s mejdupretsurden defekt itursime nai-dobriya kardiyohirurk molyavise pomogmeteni
11.6.2010 г. 18:08:45доневадетето ми беше оперирано от Пламен Митев само на 5 дни след раждането, това беше през 2007 година даже си спомням господина от първия коментар защото там се оперират предимно деца и такива случаи не са често срещани.Този доктор има невероятно сърце и нетрепваща ръка невероятен професионалист,малката беше обречена според други доктори но точно този ни върна вярата че тя ще живее и ще се оправи.там всеки ден се спасяват деца.и ако там не се помогне незнам къде другаде би могло!
13.1.2010 г. 21:51:52НайденовД-р Митев ме оперира от вроден сърдечен порок когато бях вече на 31год.Беше през 2007г.!Представете си какво дверие съм му имал щом до тази възраст не се бях оперирал!Думите са излишни!Страхотен професионалист и невероятен човек!
13.11.2009 г. 22:00:57ЛидаДоктор Митев оперира дъщеря ми която е на 16г.-операцията беше сложна и продължителна.Той е невероятен сърдечен хирург-доверете му се!
07.9.2008 г. 19:44:16емидетската кардиохирургия е на най високо ниво там
16.1.2008 г. 14:34:40БащаДетето ми бе оперирано в НКБ миналата година в края на Ноември.На едно от свижданията забелязах,че сестринският персонал е доста малък.Честно казано не знам коко трябва да бъдат сестрите,които полагат грижи за децата,но за мен когато една сестра обслужва две или повече деца това увеличава възможността да бъде допусната грешка а и амортизира персонала.
09.12.2007 г. 12:27:31АнастасияД-р Митев оперира синът ми на 21 дни.Операцията беше много тежка и сложна, но мина успешно.Той е невероятен специалист достигнал нивото на най-добрите в света.Благодаря му!
20.3.2007 г. 08:17:38Лекар от низинитеНа другите лекари не им ли трябва нещо? Да не би българите да се лекуват само в София? Аман от миропомазани болници, където си правят каквото искат! Министерството само тях толерира!
20.3.2007 г. 06:54:30ПациентНационалната кардиологична болница наистина е уникална. В нея беше оперирано моето дете. Ако не беше д-р Митев нямаше кой да направи операцията. За мен д-р Пламен Митев е най-добрият сърдечен хирург и го препоръчам на всеки в нужда да го потърси-ще му помогне! Голям човек е! Да сте здрав и все така отзивчив д-р Митев! БЛАГОДАРЯ ВИ!
19.3.2007 г. 19:51:48икономистНе може само да се взема! Кардиологичната болница отдавна печели добри пари и именно там се раздават най-солидните заплати на кардиохирурзите, но не помислиха ли началниците на болницата , че трябва да се правят и отчисления за подмяна на амортизираната апаратура? Май през последните години са давали само на "газ" - без спирачки, а сега шефовете на кардиологическата болница хленчат. Затова , директорският борд да се отстрани от длъжност , а Гайдарски да им плати за пропуските , които са направили.

Правила на форума

Вашето мнениеМаксимум 3000 символа