Skip Navigation Links > Начало > Новини

Грипната вълна у нас идва през януари

17.12.2013 г., zdrave.net

Очаква се грипната вълна в България да започне в средата на следващия месец. Това каза за Нова телевизия главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Той отбеляза, че вече е изолиран първият грипен щам за сезона, които е от тип „В”. Според него заболеваемостта през този сезон няма да е по-различна от миналогодишната.

"Всяко година го има този страх, очакване, истината е, че докато не започне реално някъде в Европа грипна вълна, не можем да съдим нито за интензитета, нито за някакви особености при протичането. Знаем какви щамове очакваме. Миналата седмица са изследвани в Европа 500 проби, от тях 13 са положителни, което е 3%, все още доста нисък процент. Но започва активността, особено в Норвегия, Ирландия, Франция, Испания”, каза д-р Кунчев.

Здравният инспектор обясни, че симптомите на грипния вирус са силна отпадналост, главоболие, температура, дразнеща кашлица и силни болки в гърдите. Той също така заяви, че при чиста вирусна инфекция лечението с антибиотик няма никакъв ефект. Д-р Кунчев добави, че заболяването се лекува с антивурусни препарати и е добре заразените да останат да се лекуват в къщи около 4-5 дни.

Сподели в    Facebook     Svejo     Twitter  Мнението на другите
Мнения по темата
 ИмеКоментар
17.12.2013 г. 23:19:59истинатаИдва януари,явно я следят на спътника или по вероятно "Кемтрейлс"не спира да пръска в небето.Жалко е че българина не вдига глава нагоре за да види как побелява небето от отрова и вируси
17.12.2013 г. 13:58:22ГостСега остава някой светъл ум да каже кога е чиста вирусна инфекция и кога смесена вирусна + бактериална за да се лекува и с антибиотици. Теориите на кабинетните учени без допир с пациент са много далеч от практиката и не струват.
17.12.2013 г. 12:36:15ГостGlaxo -o-o-o-o!

Правила на форума

Вашето мнениеМаксимум 3000 символа