Skip Navigation Links > Начало > Новини

Кюстендилската болница обезглавена:

Д-р Михаил Зортев сменя проф. Иван Миланов в МЗ

15.10.2010 г., zdrave.net

Проф. Иван Миланов се е оттеглил днес от поста си на заместник-министър на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на здравното министерство. „Признателен съм на проф. Миланов за работата, която е свършил досега и се надявам, че занапред също ще мога да разчитам на неговата експертна помощ”, каза по този повод министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов.

Овакантения пост ще заеме д-р Михаил Зортев. До момента той беше директор на МБАЛ „Никола Василиев” в Кюстендил, откъдето дойде и новият здравен министър д-р Стефан Константинов. От месец януари оглавява Националното сдружение на областните болници.

Името на д-р Зортев бе едно от най-спряганите за здравен министър още преди избирането на д-р Божидар Нанев, както и на проф. Анна-Мария Борисова на поста.

Сподели в    Facebook     Svejo     Twitter  Мнението на другите
Мнения по темата
Страница
01  02  03  04  05  
Страница 1 от 5
 ИмеКоментар
17.10.2010 г. 16:36:21Стоян МихайловскиНа върха на една липа сред Стара планина орелът съгледал гадинка нищожна, гърбата, рогата, по-мръсна от змията, от дявола по-грозна!... - Какво ли е туй нещо тука? - извикал Царят на въздуха. - А, виждам, охлюв!... Игралото на естеството, животец във една черупка, подвижна кратунка, гневът или смехът на Божеството... Кажи ми, жалко то творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
17.10.2010 г. 12:38:47XXLДори да го питаме колко струва работното му място или на каква цена и как се сдоби с къщата на ул. "Булаир", няма кой да ми каже. Не съм наивник, че да си задавам празни въпроси, но това не ме лишава от право на изводи. Един от тях е, че в България имената в управлението се менят, но принципът на безпринципността остава в сила винаги. Действието на мафиотския принцип се запазва - наш човек е този, който си плаща добре или онзи, който е традиционно ниско преведен. Нашият, д-р Зортев, покврива и давата! Резултатт е налице - бърза кариера и пълна гуша.
17.10.2010 г. 11:44:55@na vnimanietona vsichki: dariknews.bg-kustendil
17.10.2010 г. 10:02:30ганьоТакъв долен копелдак като Зортев може да създаде само корупционна среда нвасякъде. Това не е новина за министъра, Защо тогава вика гоцеделчевското псе при себе си. Как да не се срамува човек от такава постъпка. Безкрупулната мутра зортева приютена в министерски кабинет и то благодарение на човек който смятахме за честен.
17.10.2010 г. 09:54:55не е вярноКак може такъв разбойник да стане зам на министъра. Тоя министър с всичкия ли е!!! Уж трябваше да спре безобразията в болницата, а той стана ортак на айдуците. Такова поведение е на ненормален човек. Да заведеш Зортев на такова място е все едно да вкараш вълка в кошарата.
17.10.2010 г. 09:52:37изуменаПроста е истината! Добираш се до властта, за какво? За да оправиш света ли? Не! Тогава за какво? Естествено да се оправиш себе си. А дали е алчен Константинов или не помислете сми! Отговор ни дава Веспасиан Флавий - спомнете си известния диалог по повод облагането с данък на градските тоалетни. На въпросът защо данък и на тоалетните Веспасиан отговаря (ще го напиша на латински белким докторите да разберат) pecunia non olet - парите не миришат. На последвалия въпрос - до там ли я докарахме, Веспасан произнася знаменита фраза, която оправдава всяка алчност и стремеж към богатство - omnis distaedere pecunia nunquam - всичко омръзва парите никога! Мъдро, прозорлива, а! Ето го отговорът на въпроса кой на кого за какво трябва. Със сигурност далаверите не се учат в гинекологията. Със сигурност се учат от друга практика. И така въпросното лице и поканено като водещ специалист в "областта" на далаверата, да предаде натрупаното know-how (ноу хау). Мандатът е кратък трябва да се бърза. Затова е добре да се ползуват доказани специалисти. И Константинов го прави!?! Не му се сърдете - въпрос на слабости!!!
17.10.2010 г. 09:41:50служител Tоя Зортев е много голям mo6ennik otvoril si e peralna v Sofiq i na6ta deto e v bolnicata umi6leno q e povredil i sega kakvo stava vseka sedmica idva bus sabira mrasnite 4er6afi tovarat se v busa i zaminavat v sofiq v negovata peralna da se perat toq e palen prestapnik no az sam se zakanil 4e 6te pi6a do televiziite da go rasledvat.
17.10.2010 г. 09:33:28РушиДоктор Константинов така ли ще представите Кюстендил в национален план. Та нима тук живеят само крадци и мошеници. Ако сте решил да се провалите в министерството на здравеопазването си е ваша работа, но ви моля да се ИЗВИНИТЕ НА КЮСТЕНДИЛЦИ, ЧЕ НОМИНИРАТЕ НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ ЗА ЗАМ.МИНИСТЪР. Това е човек без капчица морал. Съсипа болницата в града, прогони специалистите да работят в други болници. Окраде милиони от ремонти за да си построи палати. И това чудовище е номинирано за зам. министър в здравеопазването. Доктор Константинов извинете се на Кюстендил и на всички българи.
16.10.2010 г. 21:34:16до ***д-р Зортев е един от най-печените-no v niakoi drugi oblasti.Ako ne viarva6,potitai v Kustendil.Vseki 6te ti kaje....
16.10.2010 г. 21:08:46до ***Зортев е бил директор само на една губеща областна болница, а Константинов и това не е бил!!
16.10.2010 г. 19:35:36***Уважаеми колеги отрицатели! А според вас какъв човек трябва да стане минисктър и зам.министър. Дянков какъв е? Серьожка Игнатов какъв е? Екоминистърката каква е?.. Защо винаги според нас нашите хора са най-лошите? Знаете ли, че д-р Зортев е един от най-печените директори не на микроболница, а на голяма областна болница? Доказан. Или искате да е бил директор на Александровска болница. Ами Александровска е сред най-зле управляваните болници. Познавате ли Зортев, за да го мачкате безцеремонно. Всъщност какво искаме, каква ни е целта? Това е проблемът.
16.10.2010 г. 13:16:06do до форумаAbsolutno saglasen.Samo che vaprosnia gospodincho si e vaobrazil che da si zam ministar i upravitel na edna zapadashta bonnitsa e ednakvo slojno.I struva mi se che sashtia strada ot mania za velichie v osobeno tejka stepen!
16.10.2010 г. 13:07:55до форумаУважаеми колеги, крайно време е да разберете че управлението на такъв важен социален отрасъл като здравеопазване изисква професионализъм, знания и умения за това. И това не се постига само и единствино с магистратури по управление(извинете - мениджмънт), а и с натрупване на опит и доказване на качества през различните нива на системата. Та мисълта ми е, че не може да става министър човек, които не еуправлявал нищо(който и да е той)и зам.министър с опит на директор на болница и съответен кръгозор.
16.10.2010 г. 12:27:26ГостПрезуМПция - допускане, което се приема за факт до надлежното му опровергаване.
16.10.2010 г. 12:17:54Терапевт 46до:Гост 16.10.2010 12:05:53-по презуМция всички болни са с някаква болест...
16.10.2010 г. 12:05:53ГостПо презункция всички лекари са крадливи, а тези които са във властта ... МЗ, НЗОК, Директори на болници, бордове на болници т.н ... и корумпирани и крадливи. Вие не разбрахте ли че с много малки изключения няма лекар, който да е добър управленец, мениджър и т.н. Те смятат че са по виша класа от останалите хора с др. професии. А истината е че т. н "лекари" в България мислят само за себе си, как да получат пари под масата, да вземат рушвети. Айде тези, които реално упражняват професията на "лекар" иди дойди... Ама тия лекари, които са в МЗ, в НЗОК ... РЗОК и Директори ,на държавни болници са още по корумпирани.....Народа вече му е ясна цялата тая работа, само ББ не е ясно до кога ще ги търпи.....Заради тях сме на този хал вече 20 годин
16.10.2010 г. 11:45:18КопегаМного завист и злоба чета в коментарите, характерна черта на всички българи! Мисля, че сте тръгнали в съвсем грешна посока! Защо не питате например премиера къде останаха обещанията му да разкрие всички корумпирани мениджъри, респективно управители на болници, които най-много скачат против разбиване на статутковото, наложило се последните 20 години именно от тях?! Кой и колко е откраднал, така и не стана ясно, а в хората остана убеждението, че всички лекари са крадливи и корумпирани лентяи, които искат пари и само пари! А всички сте насочили острите си коментари към новите избранници, какво от това, че не са от София и не са хабилитирани лица, като че не знаете, как и кой става такъв- с протекции, наколенки и пари, а последните как се печелят с честен труд ли?!!
16.10.2010 г. 10:44:03§Smiatam 4e sega tuk e miastoto da obsajdame Zortev,a ne Konstantinov....
16.10.2010 г. 10:36:48ГостСтефчо е селски комплексар с болезнени амбиции.
16.10.2010 г. 09:08:57...Какви класи е Константинов, нека си зададем този въпрос и отговорът е само един - високи класи на лъжата, кариеризма, интригата и предателството. В целия УС на БЛС няма един, който да го уважава, с Райчинов са на нож, единствения с който се разбираха беше Нанев, защото Константинов очакваше от него ползи. И ги получи.

Правила на форума

Вашето мнениеМаксимум 3000 символа