Д-р Дариткова спрягана за здравен министър в третия кабинет „Борисов“

Д-р Дариткова спрягана за здравен министър в третия кабинет „Борисов“
zdrave.net
11
04
2017
zdrave.net

Имената на министрите в кабинета „Борисов 3“ ще станат ясни около Великден. Преговорните екипи между ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще разговарят през цялата Страстна седмица, но и по време на предстоящите почивни дни, съобщава „Стандарт“. Според изданието, целта им е до старта на 44-то Народно събрание общата управленска програма вече да е готова и да се започне с избора на министри.

Вече дори се спрягат и имена за определени ведомства. От ГЕРБ многократно заявиха по време на предизборната си кампания, че ресорите образование и здравеопазване със сигурност няма да бъдат дадени на коалиционни партньори, припомня вестникът и твърди, че бившият председател на здравната комисия в 43-тия парламент д-р Даниела Дариткова е спрягана за здравен министър, като се позовава на свои източници в партията на Борисов.

Припомняме, в предишните два кабинета „Борисов“ бяха взети различни решения за здравен министър. В първия кабинет на ГЕРБ бяха сменени четирима здравни министри. Първият от тях бе тогавашният председател на Българския лекарски съюз д-р Божидар Нанев, който се задържа на поста около девет месеца, след което му бе повдигнато обвинение заради сделка с препарати за лечение на грип. Още след повдигането на обвинението д-р Нанев бе незабавно освободен. Впоследствие стана ясно, че всичко, извършено от него, е било напълно законно.

За втори здравен министър Борисов избра проф. Анна-Мария Борисова, като заяви, че я е срещнал на един разклон – реплика, която и до днес се коментира във връзка с политическите назначения на премиера. Проф. Борисова бе министър още по-кратко – около пет месеца, като напусна със скандал, според някои – заради идеята си за доплащане от страна на пациентите на всички лекарски услуги.

Трети на поста застана д-р Стефан Константинов – най-дълго управлявалият МЗ в първия кабинет на ГЕРБ. Д-р Константинов също се раздели с поста след скандал, като този път той бе свързан с цените на лекарствата.

Да оглави ведомството след него бе избрана Десислава Атанасова – човек от партията, окачествен от Борисов като „тежката артилерия“. Тя остана на поста за година, до края на предсрочно приключилия първи мандат на партията в управлението.

Втория мандат на ГЕРБ започна и завърши с един-единствен здравен министър, който бе от друга политическа формация – д-р Петър Москов.

Оценка


  Оценка 2 от 3 потребител(и)

Правила на форума за коментари

Коментари • пациент 21.04.2017 08:15

  д-рМосков трябва да продължи реформата Какви са тези селянки

 • Гост 20.04.2017 23:31

  СЪВЕТСКАТА ВЪЗПИТАНИЧКА С НЕЛЕГИТИМНА ДИПЛОМА ОТ ЛЕНИНГРАД Е КУХА ЛЕЙКА! АБСОЛЮТНО ЗА НИЩО НЕ СТАВА ПО НЕКАДЪРНА Е ОТ МОСКОВ ПСИХОТО И ДЕСИ ОРЪДИЕТО

 • Дейвид 13.04.2017 09:06

  Бг - страната на болниците!!!!!!! Дали не е дошло време да се замислим за адекватна и ефективна доболнична помощ?! Заставам зад д-р Дариткова и нейния екип с известна резерва - какво ли мисли задкулисието?!

 • докторица 12.04.2017 14:13

  Колеги, защо вместо да плюете хората, не дадете предложение кой е най-подходящ за най-проветривия и стресов пост в министерството? Не е важно дали е от село или от град, а какво има в черепната си кутия. Този човек трябва да има много добра нервна система, отлични познания по икономика, съдебна система и отделните отрасли в медицината, за да може да бъде манипулиран и подвеждан възможно най-малко.

 • Elf 11.04.2017 22:24

  Ruskite zavisimi laina v deistvie.Absoluten rusko-turski klozet e Balgaria.

 • Гост 11.04.2017 21:46

  Пълна трагедия е тази лелка. Тя няма собствени мисли , а само проектира тъпотиите на Тиквата през призмата на семашковската медицина. Видя се каква е нула като председател на Здравната комисия. Един психар се правеше на бог , а тази не каза нито дума да възрази на психо-цирка със здравеопазването. Чугуниадата продължава, колеги....

 • ДОБРЕ ДОШЛА д_р ОПЛ 11.04.2017 16:58

  ОЧАКВАМ Д-р ДАРИТКОВА ДА СЛОЖИ РЕД В ЗДРАВНАТА С-МА, КОЯТО Е СИЛНО ДЕБАЛАНСИРАНА В ПОЛЗА НА БОЛНИЧНАТА ПОМОЩ И т.н. БЕЗПЛАТНИ ЛЕКАРСТВА. ИМА ДОСТАТЪЧНО СВЕТОВНИ КРИТЕРИИ ЗА ДОБРЕ ФУНКЦИОНИРАЩА ЗДР. С-МА, НО НИКОЙ У НАС НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА РЕД И ЛОГИКА В С-МАТА.

 • гост 11.04.2017 16:27

  Оле, мале!!!

 • гост 11.04.2017 12:32

  тази ли селска "лекарка". боже този боко не е в ред вместо да си я върне на село той...хахаха

 • аз 11.04.2017 12:27

  ох,майко мила!!!!

 • Гост 11.04.2017 11:25

  Хахаха. Поредната тежка артилерия. Бойсо пак ще се оплете.

 • ю.ненова 11.04.2017 11:11

  Където Десислава Атансова - там и Даниела Дариткова. И двете са много далеч от реалната медицина, но поне първата разбираше от счетоводство.

 • BLS 11.04.2017 11:04

  Selska lichna lekarka ot Smolian