Кандидатстваме заедно с Румъния за седалище на ЕМА

Кандидатстваме заедно с Румъния за седалище на ЕМА
zdrave.net
21
04
2017
zdrave.net

Шансовете на България да стане седалище на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) са малки, затова има идея да кандидатстваме за това заедно с Румъния. Това заяви в парламента по време на изслушването си служебният министър-председател Огнян Герджиков.

В момента седалището на агенцията се намира във Великобритания. След като на референдум бе решено страната да излезе от Европейския съюз, Европейската агенция по лекарствата трябва да намери свое ново място в страна, член на ЕС. Към момента различни държави кандидатстват за нов пристан както на европейския лекарствен регулатор, така и на други европейски структури.

Герджиков информира, че в момента текат преговори между нашата страна и северната ни съседка за общо кандидатстване. „Шансовете ни са малки, но това не означава, че трябва да сме пасивни“, заяви той.

До момента за седалище на ЕМА са кандидатствали 26 страни от ЕС.

Оценка


 Бъдете първи в оценката на статията.

Правила на форума за коментари

Коментари  • Гост 21.04.2017 13:02

    Това е най-голямата глупост на света. Вместо още в началото със самочувствие да кандидатстваме като хората, сега шансовете ни били малки, ами като чакаш последния момент за всичко и нямаш дупе да се пребориш за каквото и да е - така ще стане. И на всичкото отгоре с Румъния заедно.....смях и унижение в едно.