Половината стажантски места в НЗОК незаети

Половината стажантски места в НЗОК незаети
zdrave.net
20
04
2017
zdrave.net

23 от обявените преди месец места за стажанти в здравната каса все още стоят вакантни. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба, с което от МС напомнят, че остават броени дни до края на срока за кандидатстване по Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация.

Кандидатстването по програмата приключва на 23-ти април, като студентите все още могат да избират от над 1200 стажа в 43 професионални направления.

При първоначалната обява на свободни стажантски места НЗОК бе в топ 5 на структурите с най-много такива – общо 43. Близо месец по-късно половината от тях – 23, все още са свободни.

Най-търсените от студентите професионални направления са икономика, администрация и управление, право, архитектура, строителство и геодезия, както и политически науки и социални дейности.

Процедурата по кандидатстване е изцяло онлайн чрез регистрация в портала на програмата. Всеки студент може да кандидатства за максимум 5 стажа. Изборът е окончателен и не може да бъде променян. Първоначалният подбор включва онлайн тест на портала, който се зарежда при избора на първата стажантска позиция. Тестът е съобразен с професионалното направление, в което се обучава студента и позицията, за която кандидатства. Окончателният подбор на кандидатите се осъществява след интервю или друг подходящ метод за подбор, а за българските студенти, обучаващи се в чужбина интервюто е възможно да се проведе по телефон, имейл или друг начин.

Класирането и потвърждаването на кандидатите се осъществява онлайн в портала, а всеки класиран студент може да потвърди желанието са да започне стаж онлайн от своя профил. Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, а периодът за провеждане е трите летни месеца, свободни от учебни занятия: юли, август и септември.

Оценка


 Бъдете първи в оценката на статията.

Правила на форума за коментари

Коментари • Гост 21.04.2017 09:42

  В касата се уважават доносниците, не младите, които искат да работят. Затова не са заети местата

 • Elf 21.04.2017 09:09

  Na dobro e.Namaliavat boklucite i degradantite-nema stajati za medicinski otrepki.Ne vsichki sa izmet kato raboteshtite v kasata bokluci.

 • Гост 20.04.2017 20:29

  Първо да изритат от там покварените, злобни и алчни дъртаци и вечните директори дирекции, пък тогава да чакат млади хора да поемат нещата

 • Гост 20.04.2017 20:03

  Млади хора, не правете грешката да станете чантаджии в НЗОК. Нищо ползотворно няма да научите там. По-скоро ще се научите да се навеждате пред силните на деня, ще бъдете покварени, ще унищожат и малкото останало чувство за справедливост у вас. Ще се превърнете в едни млади морално опустошени хора. Бягайте от тази клоака!

 • Гост 20.04.2017 16:05

  Запазете едно място на главната секретарка на НЗОК. Тя и без това не отговаря на изискванията за заемане на тази длъжност. Пък и на друго конкурсче се е явявала не на това за заемане на длъжността