!
Четвъртък, 28 Март 2024
03
май
39
 

Окончателно: Проф. Николай Петров поема министерство на здравеопазването

Сряда, 03 Май 2017 | 12:59:02
39

Директорът на ВМА ген. проф. Николай Петров поема поста министър на здравеопазването. Имената на новите министри в третото правителство на Бойко Борисов бяха официално съобщени от пресслужбата на Министерски съвет. Проф. Петров вече има опит в

Директорът на ВМА ген. проф. Николай Петров поема поста министър на здравеопазването. Имената на новите министри в третото правителство на Бойко Борисов бяха официално съобщени от пресслужбата на Министерски съвет.

Проф. Петров вече има опит в Министерство на здравеопазването, макар и като служебен министър. Той заемаше този пост в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Генерал-майор проф. Николай Кирилов Петров e роден на 29 август 1959 г., в гр. Средец. Завършва медицина във ВМИ – Варна през 1985 г.

Работил е като клиничен ординатор, началник на отделение по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение – Военна болница Бургас, ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София. От 2004 г. е началник на Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение към  ВМА. Три години по-късно заема поста заместник-началник по диагностично-лечебната дейност на МБАЛ – София към ВМА.

От 3-ти юни 2014 г. проф. Николай Петров е назначен на длъжност началник на Военномедицинска академия и удостоен с висше офицерско звание ”бригаден генерал”.

Проф. Петров е президент на Дружеството на анестезиолозите в България,  президент на Българското дружество по парентерално и ентерално хранене. През май 2014 г. той е избран за вицепрезидент на WorldSIVA (Световната асоциация по  интравенозна анестезия).

Ето и пълният състав на кабинета:

  • Министър-председател – Бойко Методиев Борисов;
  • Заместник министър-председател – Томислав Пейков Дончев;
  • Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов Симеонов;
  • Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;
  • Заместник министър-председател по правосъдната реформа  и министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;
  • Министър на финансите – Владислав Иванов Горанов;
  • Министър на вътрешните работи – Валентин Иванов Радев;
  • Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков Нанков;
  • Министър на труда и социалната политика – Бисер Христов Петков;
  • Министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;
  • Министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;
  • Министър на правосъдието – Цецка Цачева Данговска;
  • Министър на образованието и науката – Красимир Георгиев Вълчев;
  • Министър на здравеопазването – Николай Кирилов Петров;
  • Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова;
  • Министър на културата – Боил Василев Банов;
  • Министър на околната среда и водите – Нено Ненов Димов;
  • Министър на земеделието, храните и горите – Румен Андонов Порожанов;
  • Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Ангелов Московски;
  • Министър на икономиката – Емил Любенов Караниколов;
  • Министър на енергетиката – Теменужка Петрова Петкова;
  • Министър на туризма – Николина Панайотова Ангелкова;
  • Министър на младежта и спорта – Красен Кирилов Кралев.


Коментари по темата

Правила на форума за коментари
6rVf

Оу !!! 06.05.2017 17:23:49

Щом това е най - ценният кадър на ГЕРБ да си го бяха сложили направо министър !

запознат 06.05.2017 17:21:54

Проф. Петров добре , но зам. министър Бойко Пенков е връх в кадровата политика на ГЕРБ !? Някой да помни какво направи като несменяем зам . министер последните правителства . Да ...сетих се ! Лобира за всички нови частни структури !

Йонко 04.05.2017 20:33:26

Бе толкова ли нема кой да я опъне тая Кателиева,та да миряса най-накрая!?

Гост 05.05.2017 16:28:26

Е, само това липсва в НРД - да натресат на редовия лекар да компенсира и сексуално неудовлетворени,

до горния 05.05.2017 06:54:01

анонимен страхливец, за да не се обясняваш на етична комисия!

Старият доктор 04.05.2017 12:04:50

Като са толкова кадърни ЦСМП, що не си открият практики и кабинети по специалностите им и да почват да работят. Все едни 800 лв. месечно ще изкарат! Да-ама не!(Бог да прости бай Петко). То говоренето не е като работата. Виждали сме такива от ЦСМП да се пробват и после се върнаха обратно. То затова едно време им викаха "файтонджии". Качват на файтона и карат - тук, там. Където им вземат пациента. А сега се пазарят и за пари. Затова да си натискат парцалите и да не дават акъл. Акъл да дават тези които съставляват осигурителната система, работят там и се борят с простотиите на чиновниците!

до горния 05.05.2017 06:55:57

позор за съсловието сте ако наистина сте стар лекар.И аз се сблъсквам с некадърници ежедневно но не ги обиждам по форумите , а се опитвам да им оправям грешките ,защото всички сме в бели престилки , някой по- луксозни , други по-овехтели и по изцапани .

Гост 05.05.2017 16:32:41

В бели престилки ама някои сте и с червени рубашки

спешен медик 04.05.2017 10:25:35

Министър Петров , поздравления пожелаваме Ви верни и ползотворни решения и действия за съсловието и пациентите ! За спешните медици е чест лекар със специалност спешна медицина да стане министър. Вие сте един от нас и се надяваме, че ще се погрижите за нас,като проявите разбиране към проблемите ни и поправите грешките на предшественика си. Благодарение на "частниците " и министър Семерджиев сме в абсурдната ситуация ЦСМП да работи по стандарт от 2015г. , а спешните болнични отделения по стандарт от 2010г. и националният ни консултант да няма специалност спешна медицина.След чистката от протежето на Герджиков най- голямата спешна болница в България опустя от специалисти, коридорите на Пирогов опустяха от пациенти заради ценоразписите по вратите.

Смешен медик 09.05.2017 21:44:48

Видя ли му новите зам министри Всичките му са от държавния сектор бе глупак

БЛС-Въоръжено Крило 04.05.2017 15:52:49

Кателиева, пак ли те досърбя някъде. Вече познаваме ретроградния ти и долнопробен изказ. Само др Кателиева посреща така тържествено с цветя и рози всеки министър . След 6 месеца пак е неоправена, чорлава и сърдита на другите лекари. И другарко, думата частниците е класически израз употребяван от фрустрирани червени другарки възпитани в класова омраза. А иначе браво на Пирогов за ценоразписите. Треперете болшевики. Докторът спира да е роб а чугуните

до горния 05.05.2017 06:58:17

Да ,така досърбя ме , но аз оставам , и ще ме гледаш и слушаш още дълго време в медиите да крещя! А Семерджиев си отива с протежетата си и обърканата си идеология !

до горния 05.05.2017 06:53:21

защо пишеш анонимно ,старах те е от етична комисия ли ?

Гост 05.05.2017 16:21:33

спешен медик също е анонимно, ама те разкриха а -ха-ха-ха... Пък не отговори и за комунистическите изрази от типа частниците. Май ти плачеш за Комисията по лекарска етика с такива определения за колегите ти а?

Doc 04.05.2017 20:35:31

Браво за коментара!

спешен медик 04.05.2017 10:22:44

Министър Петров , поздравления пожелаваме ви верни и ползотворни решения и действия за съсловието и пациентите ! За спешните медици е чест лекар със специалност спешна медицина да стане министър. Вие сте един от нас и се надяваме, че ще се погрижите за нас,като проявите разбиране към проблемите ни и да поправи грешките на предшественика си. Благодарение на "частниците " и министър Семерджиев сме в абсурдната ситуация ЦСМП да работи по стандарт от 2015г. , а спешните болнични отделения по стандарт от 2010г. и националният ни консултант да няма специалност спешна медицина.След чистката от протежето на Герджиков най- голямата спешна болница в България опустя от специалисти, коридорите на Пирогов опустяха от пациенти заради ценоразписите по вратите.

Гост 04.05.2017 21:11:25

Нищо такова не се забелязва в отчетите ви към касата. Значи крадете като невидели

Лекар ВМА 04.05.2017 00:42:48

Борисов пак уцели "греда" с тоз помак. Нито е добър медик, ,нито добър менажер. Не е крадец, ама ще се научи около Боко. Много си е повярвал - величие и гордост до ушите, но за сметка на хората. За 1-2 години разби ВМА, разгони и висшия и средния и нисшия персонал. Разби работещи звена, подгони и изгони гадните наематели "частниците", върна командно-административния начин на управление и болницата с 20 години назад Генералските звезди са му подарък без ГЩ академия (като на Боко). Професурата също. Голям мерак има да става академик, ама за сега не е успял та да стане поне министър. Заприличва на хирурга проф. Дамянов. Разликата е че, последния не е роднина на Плевнелиеви. Послушко е и то без скрупули. Не чакайте добро от този министър. Ще има рестрикции и авторитаризъм.

Гост 03.05.2017 23:53:40

Е щом е така, идеално ще си паснат с Глинка Комитов. Нищо нама да правят, а премиерът ще чака реформи. Глинка ще се оправдава с генерала.....Предстоят интересни времена. Дано да има богата реколтата за пуканки.

Гост 04.05.2017 09:31:33

Не знам дали ще има време да си пасне с Глинка, щото Глинка ще бъде напаснат извън касата.

академик 03.05.2017 23:38:22

Наскоро четох една експертиза, написана от Николай Петров. Експертизата нито казваше ДА, нито казваше НЕ. Състоеше се от 1 страница. Точно толкова заемаха и титлите на човека. Та......прави са тези, които казват, че Петров е пълен пас.

willy 03.05.2017 22:15:32

Очаква ни дългосрочна летаргия...Слушал съм няколко интервюта на кандидат министъра, в които не е показа някакво особено разбиране за процесите в здравеопазването...Изглежда спокоен и уравновесен човек който не гори от желание да прави промени, особено ако не му е ясно от кое действие какво ще излезе. А настрана от личността, съм скептичен за възможностите на анестезиолог , който е е бил цял живот на заплата, да ръководи въпросното министерство. Макар ген. Петров да има доста опит , считам че за този пост лицето трябва да бъде в климакса на професионалната и житейската си зрялост =

Един 03.05.2017 20:02:22

Професор Петров е по-правилния избор от този на измисления доцент Ангелов.

позитивен 03.05.2017 18:39:48

ЧЕСТИТО НА ГЕН.ПЕТРОВ.ДОСТОЕН Е БЕЗСПОРНО, НЕКА НЕ БЪРЗАМЕ ДА ВИКАМЕ ОСАННА ИЛИ РАЗПНИ ГО,КОЛЕГИ.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ШАНС, ТОЙ ВСЕ ПАК Е ЕДИН ОТ НАС,ИЗВЪРВЯЛ ПЪТЯ ОТ ДОЛУ ДО НАЙ-ГОРЕ.НО НИКАК НЕ ЛЕСЕН, НОМЕРАТА НА ЧАСТНИЦИТЕ НЯМА ДА МИНАТ, В ТОВА МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ СИГУРНИ.НИТО НА ТЕЗИ,КОИТО НЕЧЕСТНО И АЛЧНО СТОЯТ НАЧЕЛО НА СЪСЛОВИЕТО. НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ЗА ТВЪРДА РЪКА И ИСТИНСКИ РЕФОРМИ В СЕКТОРА! УСПЕХ НА ЦЕЛИЯ МУ ЕКИП.

БЛС-Въоръжено Крило 04.05.2017 18:04:48

частниците Абе каскети кога ще изоставите класовите клишета ? ЛЕКАРИТЕ СМЕ СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ И ДА ЧАСТНИЦИ СМЕ , А НЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ ОТ КОЛХОЗА

Гост 03.05.2017 19:24:08

Нека видим екипа му!

lekar 03.05.2017 18:35:05

aide pak se zapochna s plueneto. choveka e chitav. tova che kojenia general ne go haresva e pokazatelno che e na prav pat

Гост 03.05.2017 17:50:39

порядките се променят: Отговора Да в МЗ се заменя с "Тъй Вярно" а отговора Не със "съвсем не" Да не говорим за разрешете да Доложа и разрешете да напусна! Шапкар просто!

Гост 03.05.2017 17:38:10

Анестезиолозите са алчни и властолюбиви, дано този не е такъв...

Гост 03.05.2017 16:05:47

След Пепи Левото анестезиолози определено не трябва да назначават. Главите са им пълни с халотан и имат халюцинации ,че другите около тях са пък на райски газ....

Гост 03.05.2017 15:50:54

Цитат "....Професор Николай Петров добави още, че подкрепя работата на министър Москов. „Това, което прави Москов, е добро. Ако аз бях на неговото място, бих направил същото”, завърши шефът на ВМА....."

Гост 03.05.2017 16:03:53

УЖАС !

Гост 03.05.2017 14:51:21

Поредното айдуче, виден кадър на ВМА, участвал дейно в кражбите на редника Тонев

Гост 03.05.2017 14:38:17

Просто нищо няма да се случи в здравеопазването.Този е пас.

Гост 03.05.2017 14:37:19

Забележете кога е назначен за шеф на ВМА-от Ангел Найденов и Орешарски!Генерале,не си го забравил,нали?

гост 03.05.2017 13:36:16

Честито на генерала. Дано изберат толкова достоен човек и за Управител на НЗОК

Гост 03.05.2017 13:35:18

Правилния избор

лекар 03.05.2017 13:28:08

свърши се с Пепито Московеца. Този ортодоксален комунист който се опита да разбие системата

гост 03.05.2017 13:35:37

Мисля че в близките дни ще бъдеш разочарован/а


Всичко за коронавируса
Още новини
Мобилно приложение ще помага на пациентите да намират аптеките, от които да купят лекарствата си
28.03.2024 15:39:33 Надежда Ненова

Мобилно приложение ще помага на пациентите да намират аптеките, от които да купят лекарствата си

Мобилно приложение ще помага на пациентите, които изпитват затруднения да открият своя лекарствен ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...