Вторник, 18 Септември 2018
16
септ

БЛС обявява конкурс за млади лекари специализанти и млади докторантиБЛС обявява конкурс за млади лекари специализанти и млади докторанти

За пета поредна година Български лекарски съюз  обявява конкурс за стипендианти по програма за подпомагане на млади лекари специализанти и редовни докторанти, съобщиха от съсловната организация.  Месечната стипендия е в размер на 400 лв. в продължение на 1 календарна година и ще се дава на минимум 100 лекаря.

Основен източник на средства са целеви дарения от фирми, институции и други организации, както и физически лица, средства по проекти и програми. В зависимост от получените дарения УС на БЛС определя броя на отпуснатите стипендии за периода от 1 януари до 31 декември.

Председателят на БЛС сключва договор с класиралите се кандидати най-късно до един месец след обявяване на резултатите. Класиралите се за стипендия подписват декларация, че през следващата 1 година след изтичане на периода за получаване на стипендията ще продължат да работят в България, уточняват от съсловната организация.

Право на участие имат специализанти и/или редовни докторанти, които са на възраст до 35 години. Същите имат общ успех от семестриално завършено образование по медицина не по-малко от 4.50 и общ успех от положени държавни изпити не по-малко от 4.50. В случай, когато една от оценките е по-малка от 4,50 , кандидатите не се допускат до участие в конкурса.

С условията на конкурса, както и необходимите документи за него, могат да се изтеглят от страницата на БЛС .

Още обяви
П О К А Н А - МБАЛ „Света Петка” АД, град Видин
10.09.2018

П О К А Н А - МБАЛ „Света Петка” АД, град Видин

МБАЛ „Света Петка” АД, град Видин  обявява кон ...

Специализант
07.08.2018

Специализант "Клинична лаборатория"

„МБАЛ Уни Хоспитал“-Панагюрище търси лекар, специализант по Клинична лаборатория  ...