Skip Navigation Links > Начало > Новини
> Архив

Д-р Ленков: НЗОК се опитва да вземе от парите на болниците, за да ги даде за лекарства

02.9.2014 г., zdrave.net

НЗОК притиска болниците в опит да вземе част от парите, предназначени чрез актуализацията на бюджета за болнична помощ, за да ги даде за лекарства за домашно лечение. Това каза в предаването „Денят започва” на БНТ главният секретар на БЛС д-р Димитър Ленков.

Либерийски медсестри излязоха на протест

02.9.2014 г., zdrave.net

В огнището на ебола Либерия, медицински сестри от най-голямата болница в страната излязоха да протестират с искания за по-високи заплати и оборудване, което да ги предпази от вируса, убил стотици, съобщава сайта RT.com.

Сестрите няма да се върнат на работа ...

Безплатни прегледи за жени над 40 години започват в Първа САГБАЛ

02.9.2014 г., zdrave.net

Поради изключително големия интерес, Първа САГБАЛ „Св. София“ - София започва отново кампания за безплатни прегледи и консултации в рамките на програмата за лечение и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. Тя е насочена основно към пациентки на възраст над 40 години ...

От печата: Не ходиш в чужбина, ако не се осигуряваш

02.9.2014 г., zdrave.net

В София вчера тръгнаха такситата, които ще помагат на Бърза помощ в случай на злопоука. Това пишат повечето от днешните вестници. „Труд” информира, че автомобилите, които ще оказват спешна помощ на пострадали в пътни инциденти до пристигането на линейка, са 15.

БСК не иска увеличаване на здравната вноска

01.9.2014 г., zdrave.net

Българската стопанска камара категорично не подкрепя заявените намерения от страна на служебното правителство за ограничаване на хроничния дефицит в системите на социално и здравно осигуряване чрез административно увеличаване на минималния осигурителен доход, увеличаването на размера на осигурителните вноски и минималната работна заплата.

Без административни услуги за здравнонеосигурените – да или не?

01.9.2014 г., zdrave.net

„Неплащането на здравна и пенсионна осигуровка трябва да бъде квалифицирано като действие, заплашващо националната сигурност и стабилността на държавата. Тук не става въпрос за някакви несериозни рестрикции, а за това, че ако нямаш осигуровка, няма да можеш да ползваш никакви услуги от държавната или общинската, ...

Влязоха в сила новите кодове за лекарствата

01.9.2014 г., zdrave.net

От днес са в сила новите четиризначни кодове на медикаментите. С днешна дата аптеките спират да отпускат лекарства по рецептурни книжки, които не са презаверени.

Само 14 диагнози, за които не се налага нов код, правят ...

Дискриминация на патолози в наредба на здравното министерство видяха от ЦЗПЗ

01.9.2014 г., zdrave.net

Лекарите и лаборантите от лабораториите по клинична патология са дискриминирани в правото си да получават добавки за храна. Това съобщават от Центъра за защита правата в здравеопазването. От там информират, че в Наредба № 11/2005 ...

Медици питат легитимно ли е обучението на парамедици и лекарски асистенти

01.9.2014 г., zdrave.net

Легитимно ли е обучението на парамедици и лекарски асистенти у нас? Този въпрос задават на министъра на образованието, министъра на здравеопазването, Президента и медиите от „Националната асоциация на работещите в ЦСМП” и „Сдружението на Фелдшерите в България”.

Нападнаха медиците от спешна помощ в Кресна два пъти за една нощ

01.9.2014 г., zdrave.net

Медиците от центъра за спешна помощ в Кресна са били нападнати от агресивни пациенти два пъти за една нощ. Това съобщи Нова телевизия. В първия случай скандалът е станал след като 48-годишен мъж получил високо кръвно налягане, а синът му се обадил за линейка на тел. 112.

УМБАЛ „Свети Георги“ очаква доставката на PET-скенер

01.9.2014 г., zdrave.net

Увеличава се броят на преминалите пациенти през новосъздадения Център за образна диагностика на онкологични заболявания към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Из вестниците: Неплащането на осигуровки – заплаха за националната сигурност

01.9.2014 г., zdrave.net

Второ интервю с бъдещия депутат и настоящ зам.-столичен кмет ген. Стоян Тонев откриваме днес във вестниците. Изданието този път е „Преса”, а думите на генерала по отношение на системата стават повече и по-конкретни.

Според вероятния бъдещ министър, в системата трябва да се подобрят три неща – организацията, логистиката и финансирането.