Skip Navigation Links > Начало > Новини
> Архив

Становище на "Софиямед" относно случая с битото бебе

25.4.2015 г., zdrave.net

Университетска болница "Софиямед" излезе с официално становище във връзка със случая с битото от акушерка бебе. Ето и пълния текст"

"Превеждането на бебето от болница „Софиямед” в болница „Токуда”, налагащо се поради влошаване на здравословното му състояние, е извършено своевременно на 18-ти април.

Столичните лекари издигат проф. Панчев за председател на БЛС

25.4.2015 г., zdrave.net

Столичната лекарска колегия ще издигне за кандидат за председателското място в Българския лекарски съюз проф. д-р Петър Панчев. Това е било решено на събрание на делегатите от столицата в Боровец. Проф. Панчев е ръководител на Катедрата по урология към Медицинския университет в София и началник на отделение по онкоурология в "Александровска" болница.

Заради болнични лимити пациентите в Хърватска чакат по четири месеца за лечение

25.4.2015 г., zdrave.net, Бойко Бонев

Твърдите бюджети, наложени на болниците в Хърватска, са довели до огромни листи на чакащите. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването на Хърватска д-р Синиша Варга пред Zdrave.net. По време на провеждащия се в Шибеник Пети Адриатически конгрес по фармакоикономика той представи настоящата ситуация в хърватското здравеопазване и бъдещите планове на правителството за реформи.

Електронните регистри са отговорност на правителствата, лекарите и индустрията

25.4.2015 г., zdrave.net, Бойко Бонев

Електронните регистри на заболяванията трябва да се създават със съвместните усилия на правителството, професионалните организации на лекарите и фармацевтичната индустрия. Това е мнението на Василиса Созонов, ръководител на изследователски център за здравни резултати за Средна Европа към фармацевтичната компания MSD. Тя участва в Петия Адриатически конгрес по фармакоикономика в хърватския град ...

Персоналът на „Св. Иван Рилски“ на протест срещу уволнението на д-р Дечев

24.4.2015 г., zdrave.net

Със спонтанен протест реагираха работещите в столичната университетска болница „Св. Иван Рилски“ след оповестяването на новината, че директорът й д-р Дечо Дечев е уволнен. Персоналът на лечебното заведение е организирал и подписка, която ще бъде внесена в здравното министерство и при министър-председателя Бойко Борисов.

„Ще представим подписката до г-н Бойко Борисов и до д-р Москов, ...

Възможна е актуализация на бюджета на касата

24.4.2015 г., zdrave.net

Може да се стигне до актуализация на бюджета на НЗОК и тази година. Това призна за пръв път, макар и завоалирано, здравният министър д- Петър Москов.

„Да кажем, че спазването на методиката и добрите правила на медикаментозно лечение ще осигурят спазване в рамките на бюджета. Аз ...

Здравното министерство започна проверка в болницата с пострадалото бебе

24.4.2015 г., zdrave.net

Здравното министерство е назначило проверка в частната болница "Софиямед", където акушерка нанесе побой над новородено дете. Това e научил Dnevnik.bg от ресорния министър Петър Москов.

Москов, който е анестезиолог по професия, коментира, че му е трудно да ...

Директорът на „Св. Иван Рилски“ е освободен

24.4.2015 г., zdrave.net

В здравното министерство е подписана протокол на министър Москов от 23 април за освобождаването на д-р Дечо Дечев от съвета на директорите на УМБАЛ „Св. Иван Рилски". Като мотив от ведомството изтъкват започналата процедура по сливане на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ и УМБАЛ „Александровска“, което цели оптимизация на административното управление на новата структура.

Изследваха за СПИН персонала на Общинската болница в Дупница

24.4.2015 г., zdrave.net

Лекари и медицински сестри от Общинската болница в Дупница се изследваха за СПИН, след като се оказа, че жена постъпила за лечение е серопозитивна. Всички медицински работници от хирургично отделение са изследвани, съобщи ТВ Запад, цитирана от сайта Zadupnitsa.com. Новината бе потвърдена и от управителят

Пилотен проект за трансгранични операции при спешни случаи започваме с Румъния

24.4.2015 г., zdrave.net

Днес, в рамките на съвместно правителствено заседание на българския и румънския кабинет, министър Москов, колегата му министър Баничиоиу и вътрешният министър на Румъния Габриел Опра подписаха План за сътрудничество в областта на лекарствената политика и спешната медицинска помощ. Това съобщават от пресцентъра на здравното министерство.

Когато нещо е свързано с лимит, то е несъвършено

24.4.2015 г., zdrave.net

Има две причини за напрежението в лечебните заведения. Едната е обективна и се дължи на грешки при изчисленията на бюджетите на някои болници от съответните РЗОК. Това заяви по време на блиц-контрола в здравната комисия вчера ресорният министър д-р Петър Москов.

„Една такава [причина], ясно идентифицирана, беше в онкологичната ...

Две становища срещу спиране плащането на алфа-липоевата киселина са внесени в НЦРЛП

24.4.2015 г., zdrave.net

Вчера в Националния съвет по реимбурсация на лекарствените продукти към МЗ са внесени две становища – на Българското дружество по ендокринология и на Българската диабетна асоциация. И двете лекарски организации са категорични, че със стартираната процедура по спиране на реимбурсацията на единствените у нас продукти за лечение на сетивни ...