Измислици  |  Сграден фонд  |  Сливен  

РЗОК-СЛИВЕН

Касата е под наем в обособена част от сграда на Федерацията на научно-техническите съюзи

На основание член 19, ал. 2, от ППЗДС е издадена заповед от 11.06.1999 година, на Областния управител за предоставяне под наем  на Районна здравно-осигурителна каса – Сливен /РЗОК/ пети етаж от сграда – частна държавна собственост, намираща се на ул. “Цар Самуил” № 1.

На същото основание през август с.г. е издадена нова заповед  на Областния управител за предоставяне под наем  на РЗОК–Сливен и на  четвърти  етаж от същата сграда.

Пак на същото основание през януари на 2000 година, с трета своя заповед  Областния управител  предоставя под наем  на Районна здравно-осигурителна каса – Сливен и шести, седми и осми етажи, а също и една гаражна клетка от сградата.

В края на първото полугодие на  2000 г.ситуацията със собствеността на сградата се променя - Федерацията на Научно-техническите съюзи в България, печели в последна инстанция на съда, делото което води срещу държавата за собствеността на сградата на ул.”Цар Самуил”-1 в Сливен. В качеството си вече на собственик, ФНТС не приема предложението на НЗОК за осъществяване на покупко-продажба на обособена част от имота- IV,V,VI,VII и VIII етажи и се подписва договор за отдаването им под наем за нуждите на РЗОК-Сливен.

Състоянието на сградата, по време на нейното приемане от Областната управа през 1999 – 2000 г. е следното:

Сградата е дванадесететажна, монолитна–скелетна с носещи колони, греди и стоманобетони плочи, неносещите стени са от тухлена зидария. Конструктивните  елементи са в много добро състояние.

Фасадната дограма, в значителна част негодна за експлоатация, деформирана, разкомплектована със счупени стъкла, се нуждае от подмяна с нова, обезпечаваща необходимата термоизолация.

Необходима е частична промяна в архитектурното разпределение съобразно технологичните изисквания за работа на РЗОК. Необходим е ремонт на стените– шпакловка и боядисване.

Наложително е изпълнението на цялостна нова ел. инсталация, с възможност за отделно мерене, както и преустрояване на отоплителната инсталация по новото архитектурно разпределение.

Ремонт на В и К инсталациите и цялостен ремонт на всички тоалетни възли подмяна на санитарния фаянс и арматура.

Подовите замазки под съществуващия линолеум са изронени и силно напукани. Необходими са нови подови покрития с трайни материали.

Външните стени на помещенията се нуждаят от топлоизолация и предстенна обшивка от гипсокартон по изискванията за топлинен баланс на цялата сграда.

Ремонтът стартира още през декември 1999 и приключва в средата на 2000 година, т.е. преди промяната на собствеността на сградата.

Обектът е въведен в действие с Разрешение за ползване  издадено от ДНСК.


 
 
 ZDRAVE.NET | Пишете ни
 НовиниТема на седмицатаГост на седмицатаМнения и коментариОбявиОбществени поръчкиКариериТрудова борса
 
Copyright © 2002-2003 Международен институт по здравеопазване и здравно осигуряване (МИЗЗО)