Понеделник, 27 Май 2024
27
май
 

БЛС: Поклон пред неуморната работа и надеждата, която носят спешните медици

Надяваме се, че ще има повече млади хора, които ще посветят силите си на спешната помощ у нас, пишат в поздравителния си адрес от БАПЗГ

Четвъртък, 27 Май 2021 | 10:19:33


Българският лекарски съюз (БЛС) и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпратиха поздравителни адреси до спешните медици по повод днешния Ден на спешната помощ. „Благодаря Ви, колеги! Благодаря Ви, че не спирате да

Българският лекарски съюз (БЛС) и Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи изпратиха поздравителни адреси до спешните медици по повод днешния Ден на спешната помощ.

„Благодаря Ви, колеги! Благодаря Ви, че не спирате да водите нелеката битка за живот и че останахте на работните си места, когато всеки друг си беше у дома! Благодаря Ви за всеотдайността, непоколебимостта и високия дух! Благодаря Ви за това, че сте избрали Спешната помощ за Ваше призвание! Поклон пред неуморната работа и надеждата, която носите! Пожелавам Ви здраве, сили и вяра!“, написа председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

От името на Управителния съвет на БАПЗГ Милка Василева също изрази благодарност към висококвалифицирания и всеотдаен труд на медиците от Спешна помощ.

„Днес, когато отбелязваме Световния ден на спешната медицинска помощ, бихме искали за изтъкнем, че вече втора година в условия на пандемия медицинските екипи от Центровете и Филиалите за спешна медицинска помощ, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и Спешните отделения в лечебните заведения в страната правят всичко по силите си за да спасяват човешки животи. Поклон пред паметта на нашите колеги, които загубиха битката с COVID-19, оставайки до последно верни на своята мисия в служба на обществото!“, се казва в поздравителния адрес.

„Въпреки напрегнатото ежедневие и работа на първа линия, медицинските специалисти и служителите в системата на спешната помощ продължават да повишават своята квалификация след възстановяване на обученията по европейската програма „Подобряване на условията за лечение на спешни състояния“ (ПУЛСС). Въоръжени с най-съвременни знания и умения, дисциплина, любов и смелост, лекарите, медицинските фелдшери, медицинските сестри и други медицински специалисти в сферата на спешната помощ предоставят навременна и животоспасяваща медицинска помощ в цялата страна. Днес много от тях отново са на работните си места, за да посрещат нови предизвикателства“, написа още Василева.

„Изразяваме надежда, че в тазгодишната кандидатстудентска кампания ще има повече млади хора, които ще пожелаят да учат и да посветят своите сили за развитието на спешната помощ у нас. Защото най-големият проблем в момента в системата на спешната помощ е именно недостигът на медицински кадри. Вярваме, че на държавническо ниво ще бъдат намерени работещи решения за преодоляването на кадровия дефицит, който в последните години стана хроничен. Без съмнение това е ключът и към намаляването на случаите на агресия срещу спешните медицински екипи“, завършва поздравителния адрес на БАПЗГ.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
VCWM


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Йоана Милушева: Мечтая да съобщавам добри новини на пациентите си
26.05.2024 10:40:30 Невена Попова

Д-р Йоана Милушева: Мечтая да съобщавам добри новини на пациентите си

Д-р Йоана Милушева е родена в Благоевград. Завършва средното си образования в Езикова гимнази ...

Без нови случаи на коронавирус, няма починали
26.05.2024 09:04:03

Без нови случаи на коронавирус, няма починали

Няма новодиагностицираните с COVID-19 за последните 24 часа при 95 теста. Това сочат данните на Е ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...