!
Четвъртък, 07 Декември 2023
06
юни
34
 

Бивш и настоящ шеф на БЛС в надпревара за оглавяването му

Сряда, 06 Юни 2018 | 17:19:43
34

Трима са кандидатите за председател на Българския лекарски съюз, който в края на седмицата ще избира новото си ръководство на събор. По информация на Zdrave.net към момента за поста са се кандидатирали д-р Венцислав Грозев, д-р Цветан Райчинов и д-р Ге

Трима са кандидатите за председател на Българския лекарски съюз, който в края на седмицата ще избира новото си ръководство на събор. По информация на Zdrave.net към момента за поста са се кандидатирали д-р Венцислав Грозев, д-р Цветан Райчинов и д-р Георги Тодоров.

Д-р Грозев е настоящият председател на съсловната организация, избран на предишния отчетно-изборен събор. Той замени на поста друг от сегашните кандидати – д-р Цветан Райчинов, който пък оглавяваше БЛС два поредни мандата – максималният позволен срок от устава на съсловната организация. В момента д-р Райчинов е начело на Русенската лекарска колегия, която и издига канидатурата му за председател на цялата съсловна организация на лекарите.

Третият известен на този етап кандидат да оглави съюза – д-р Георги Тодоров от Русе, понастоящем е член на Контролната комисия на БЛС. За кандидатирането си съобщава самият той в пост във фейсбук с думите: "Е, колеги, следва при дадените обстоятелства и след сериозната ни работа с колегите в Контролната комисия да обявя, както и през 2015 г., че кандидатурата ми за председател на УС на БЛС за мандат 2018-2021 е валидна и активна". Д-р Тодоров се кандидатира за председател на Българския лекарски съюз за втори път. През 2015 г., когато той отново бе номиниран за поста, избраният да оглави организация бе д-р Венцислав Грозев.

Очаква се междувременно районните лекарски колегии в София и Пловдив да направят делегатски събрания, на които да решат коя кандидатура ще подкрепят на събора.

68-ят редовен отчетно-изборният събор на БЛС ще се проведе между 8-10 юни 2018 г. в к.к. Боровец. Очаква се на самия събор делегатите също да издигат кандидатури.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
JjK#

Гост 09.06.2018 16:59:33

Гочко, както винаги е на всяко гърне мерудия,защото е поливалентен и мултифункционален специалист и огромен ерудит с неподражаеми лидерски качества, неподвластен на алкохол [не можем да си обясним и се чудим защо непрекъснато ухае на ракия], обзет от възторжена манийна психоза, която го кара да бъде много щастлив, но и както винаги и за пореден път се оказва, че освен няколко психопати няма кой да го подкрепи. На следващия събор на БЛС да събере поне 40 гласа - за него пак ще е огромен успех.

Гост 08.06.2018 12:27:31

„Първи взе думата домакинът… Нито веднъж не спомена името на Борисов, използваше дистанцираното и протоколно “премиер-министърът”. Нито веднъж не показа свойско или приятелско отношение към Борисов! Първите целувки между двамата бяха, след като Борисов просто го награби в прегръдката си. Путин обаче не е Юнкер и бързо го сложи на мястото му. Борисов започна изложението си енергично, влизайки почти на бегом в енергийната тема… Говореше. Говореше… Путин се втрещи от този енергиен словесен поток. Погледът в очите му се променяше от негативен през пренебрежителен до безразличен. Борисов не го видя. Той ръкомахаше с ръце; отвреме-навреме с тялото си се наклоняваше към домакина, за да покаже колко са близки; използваше дори израза “колегата Путин”. Сините очи на Путин го стрелваха… Погледът беше: “Какви ги дрънкаш!” Борисов не го разбра. Премиерът на България започна да се извинява за спирането на “Южен поток”, кършейки нервно ръце; да се оправдава с Брюксел за това решение; да благодари за 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ “Козлодуй; да обещава, че сме си научили урока за “Белене”; да търси снизхождение в силата на ГОЛЕМИЯ, който трябва да ПРОСТИ. Беше унизително… Този миг бе отчайващ за националното ни самочувствие… Беше унижаващо… Защо, бе г-н Премиер, допусна това?“ И беше точно така. Затова и Цецерон, опитвайки се да защити визита на Борисов, без да иска каза истината: „Опозицията, вика, е за това, дори на черното да казва, че е черно, а не, че е бяло…“ И излезе, че визитата на Борисов е черното, на което не може да се каже бяло… Евгени Дайнов пък вика, че Борисов не просто ни е опозорил, ами е извършил и държавна измяна. И за улеснение му посочва и съответния Чл. 103 от НК, който предвижда лишаване от свобода от десет до петнадесет години.

СУДЖУЦИТЕ 08.06.2018 23:10:52

Е кво, не е ли прав (в конкретния случай!) Дайнов? Просто нашия Вожд ще си изтрие наколенките да демонстрира КОЙ заслужава руското ИМПЕРСКО внимание НАЙ-МНОГО у нас!!!

666 08.06.2018 09:43:46

нАЙ-ЧЕСТНИЯТ Д-Р тОДОРОВ ДА ОБЯСНИ ПРОИЗХОДА НА СРЕДСТВАТА ЗА СЪЗДАВАНЕ И ФУНКЦИОНИРАНЕ НА ЧАСТНАТА МУ ЛАБОРАТОРИЯ!

Гост 07.06.2018 18:25:02

Никой от тия не става

До кога със задължителното членство в БЛС, обвързвано с упражняването на професията?! 07.06.2018 14:26:45

Задължителното членство в БЛС, обвързано с правото на упражняване на професията и липсата на свободен избор на алтернативни организации, които легитимно да представляват лекарското съсловие в България и да защищават интересите им, се явява нарушение на конституционни права. Нарушени са чл.12 ал.1, според която сдруженията на гражданите служат за задоволяване и защита на техните интереси; чл.19 ал.2, която създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя; чл.44 ал.1, според която гражданите могат свободно да се сдружават; а също така чл. 48 и чл.49 ал от Конституцията на България. Законът за съсловните организации на лекарите и лекарите по дентална медицина може да бъде променен по следния начин. Чл. 3 (1 ) да бъде "Лекари и лекари по дентална медицина членуват в избрана от тях съсловна организация. Чл. 3 (2) да бъде: "Членството има незадължителен характер". Чл.4 да бъде: "Лекар или лекар по дентална медицина може да упражнява професията си на територията на Република България, ако отговаря на изискванията на глава седма, раздел ІІ от Закона за здравето“. Текстът за задължително вписване в регистъра на районната колегия да отпадне.

Никодимчо 08.06.2018 06:44:34

Какво значение има дали ще е 1,2 или 5 лекарски съюза, камари, палати или подобни, след като членовете ще са си пак същите!? Задължението за членство в съсловна организация го има в цял свят за регулираните професии - медици, юристи, архитекти, пилоти...

willy 07.06.2018 15:44:59

Добре-съгласен! Но резултат няма да има ако не съсредоточим всички или почти всички усилията си в тази посока. Трябва да намерим и начина по който технически да осъществим връзката и единението към въпросната цел.

Мементо 07.06.2018 13:40:49

Всред кандидатите съзирам психопат, нагаждач-мазник и кандидат-актьор. Познахте ли кой кой е ?

Яко див каскет 07.06.2018 13:36:52

Като ви чета простотиите, явно сте по-прогнили и от партийната касичка НЗОК!

Гост 07.06.2018 12:34:27

Лелееееееее. Къде ги решиха тези всчиките? на хапване и пийване по спа курортуите ли

999 07.06.2018 12:24:28

Стига глупости. Комисията за лечение в чужбина не е виновна за ничия смърт, освен това никой не може да бъде държан отговорен лично за действия и решения на колективен орган, в който участва. Съпругата може да изразява емоциите си както за нея е добре, но не може да се напада по този начин конкретен член на комисията.

НТВ 07.06.2018 11:52:04

Вдовицата Христина Хрисимова посочва няколко имена, виновни според нея за смъртта на нейния съпруг. Едно от имената е на "доктор" Костадин Ангелов, член на комисията за лечение в чужбина.

д-р Ангелов 07.06.2018 10:41:49

Д-р Ленков, не ме изненадваш, предвид интелектуалното ти ниво,но все пак спазвай някаква етика като към колеги. Сигурен съм,че всеки един от тези които плюеш е направил повече от теб за тази организация.Както пише отдолу, ти яде, спа на стола, организираше събори и НС като бутафорни представления,...но си взимаше не малкото парички.Хайде поне сега се оттегли с достойнство, въпреки че за такова при теб трудно може да се говори.Отношението на колегията на софийското събрание не ти ли показа,че си персона нон грата? Дори не си делегат вече, защото като се опита да се впишеш в списъците нелегално, този път номерът не мина!

Д-р Димитър Ленков 07.06.2018 08:28:03

Уважаеми колеги ,делегати на 68-отчетно -изборен събор на БЛС ,Ви моля само да помислите какво свършиха досега в качеството си на председатели на БЛС господата Райчинов и Грозев-първия продаде съсловната организация за 30 сребърника ,съгласявайки се резерва на НЗОК в размер на 1млрд ,400млн лв. да се открадне по заповед на Боса Б.Б. .,чрез финансовия "гений" С.Дянков/което си е престъпление по смисъла на НК/,а втория-В.Г.-за 3 години мандат ,не се разбра ,че БЛС има председател. Само помислете -на тези ли хора ще гласувате отново доверие?Ако стане така ,по-добре тази казионна организация ,създадена за контрол на лекарското съсловие да се закрие и всички ние /БГ лекари/ да създадем нова ,демократична съсловна организация, която да защитава нашите правна и интереси .Затова определено смятам че начело на организацията трябва да застанат нови ,млади , Необременени лица. Само ще Ви напомня , че преди 10 г. д-р В.Грозев беше от преторианската гвардия на агент Жеко/ А.К./ и го бранеше с цената на всичко. Колеги ,сега имаме шанс да си върнем съсловната организация от управляващите /които и да са те/ . И да направим така ,че все по-малко колеги да отиват на Терминал 2.Пожелавам на всички делегати на 68 отчетно изборен събор на БЛС много разум и колеги -мислете ,не се поддавайте на външно влияние и гласувайте по съвест.

един 07.06.2018 10:06:38

Ленков, ти съвсем си изтрещял, спа на стола два мандата, а Райчинов те търпя, яде като за последно на банкетите, един път не свърши някаква работа, не знаеше на кой свят се намираш, само с клюки и ннтриги се занимаваш.В София те отсвирихме и ти дори не си делегат защото напусна събранието и има протокол, че те задраскахме в компютъра...И не лъжи за парите защото ще отидеш на съд,не само на прокурор! Точно от такива като теб съсловието трябва да се изчисти веднъж завинаги!

Гост 06.06.2018 20:27:50

Ура! Да живей! Чакаме те, Сонче!

Гост 06.06.2018 20:17:56

Райчинката? Моля ви, кажете ми, че не е истина!

Делегат ренегат дегенерат 06.06.2018 20:02:55

Да ям и да пия на Боровец с тройна наслада, понеже масрафът се плаща от членския внос на членовете

Гост 06.06.2018 19:55:35

За пореден път се убеждавам, че съсловието ни е неспасяемо.

Гост 06.06.2018 19:43:25

Закривайте това недоносче БЛС незабавно!

Българин 06.06.2018 19:26:51

Бих дал подкрепа за д-р Тодоров. Единственото, което бих искал от него като обяснение е - още ли вярва, че ГЕРП (SIC) sa ALTERNATIWA na komunistite ot BSP i proruskite "patrioti"? Mersi, predwaritelno, D-re!

06.06.2018 18:46:18

Изборите на делегати на сбирщината или събора моля да се проверят. В момента има много мъртви души, които "избират" делегати, без да знаят.

Elf 06.06.2018 18:31:04

I shimpanze shte svarshi rabota.Koi shte stane zar na klounite .

Гост 06.06.2018 18:08:48

Тъжно.

Elf 06.06.2018 18:31:37

Gnusno !

гост 06.06.2018 18:08:01

Изборът е между - откровенно луд , палячо и шушумига/ , а и тримата с вродена умствена недостатъчност / . Дерзайте , който и да е , ще е достоен предтставител на съсловието .

гост 06.06.2018 18:07:58

Изборът е между - откровенно луд , палячо и шушумига/ , а и тримата с вродена умствена недостатъчност / . Дерзайте , който и да е , ще е достоен предтставител на съсловието .

Гост 06.06.2018 17:43:01

леле, каква са дружинка всичките.

Гост 06.06.2018 17:40:14

леле, каква са дружинка всичките.

Гост 06.06.2018 17:32:35

Тиков, почвай кампанията на Грозев. Макар, че той май не свърши много работа....

Гост 06.06.2018 17:31:51

Давай напред д-р Тодоров !. Проблемът само е ,че избраните делегати за този събор ще са същите плужеци , които избраха застоя в организацията и чучелата до сега. Същите послушковци, слуги на управляващи комунисти и тиквенисти, същите със свои схеми и убеденост защо не трябва да има промени към европейски практики, същия боклук членуващ и в партийната класа, същите конформистки прасета лежащи си в удобната кочинка, същите овце , които пък не реагират на това по места и така нататък. Те си се самоизбират предвидливо още на регионалните събрания на РЛК и дори и не съобщават за датите на тези събрания. БЛС е една проядена вмирисана гнила тиква от бостана на Баце и Нинова-двете компартии сторожници на Семашко и пирамидката им НЗОК. Prognosis pessima.....

willy 06.06.2018 22:50:15

Кой създаде лекарския съюз в настоящия му вариант, при отсъствие на установени демократични практики и традиции? Кой му даде монополна позиция, закрепости лекарите , та чак въведе клауза в Кодекса на труда , лишавайки ги от правоспособност ако не членуват! Оттук нататък манипулациите и фарсовите практики ща се напълно закономерни...Но всяко стадо си намира пастира-дерзайте овце слабоумни!

TTT 08.06.2018 16:21:30

Grozev i Raichinov pokazaha che osven da se dupat za drugo nestavat.Poznavam gi i dvete maimunki.Da se izbira m/u Todorov i Madjarov


Всичко за коронавируса
Още новини
НЗОК с нова справка за движението на заявленията за лечение на деца
07.12.2023 17:12:38

НЗОК с нова справка за движението на заявленията за лечение на деца

Нова справка на сайта на НЗОК заменя съществуваща досега справка на Център „Фонд за лечение ...

Задължиха министъра да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“ (Допълнена)
07.12.2023 16:25:34 Надежда Ненова

Задължиха министъра да отмени освобождаването на директора на „Пирогов“ (Допълнена)

С 10 гласа „за“, 3 „против“ и 4 „въздържал се“ Комисията по з ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...