Вторник, 19 Януари 2021
04
ян
10
 

Близо 800 души протестираха пред болница заради смъртта на българче в Кьолн

Петък, 04 Януари 2019 | 14:16:53
10

Около 800 души протестираха пред клиника в Кьолн заради смъртта на 4-годишно българче от Добрич. Семейството на малката Селин обвинява лекарите за инцидента, съобщава bTV. Със снимки на детето и с обвинения срещу лечебното заведение протестиращ

Около 800 души протестираха пред клиника в Кьолн заради смъртта на 4-годишно българче от Добрич. Семейството на малката Селин обвинява лекарите за инцидента, съобщава bTV.

Със снимки на детето и с обвинения срещу лечебното заведение протестиращите поискаха извинение от медиците. Недоволството беше отразено и в немските медии.

Всичко започва в навечерието на Бъдни вечер, когато момиченцето вдига висока температура. Българите отвели дъщеря си в спешното отделение на клиниката. Според майката на момичето, лекарите не им обърнали внимание и им казали да се прибират, защото е обикновен вирус.

Състоянието на момичето се влошило. На Коледа семейството я откарало в друга болница, но няколко часа по-късно малката Селин починала.

Властите в Германия все още не са дали официална информация за инцидента.

Пред немския „Билд” управителят на болницата Сигурд Клаус е заявил, че лечебното заведение е предоставило цялата документация за лечението на разследващите.

В неделя се подготвя нов протест.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
7wAn

Лекарка 07.01.2019 14:16:25

При децата ( при възрастните по - рядко), често трябва да се има предвид синдром на Ватерхаус Фредерксен, който протича фулминантно и завършва с екзитус, ако лекарите не мислят за това. Повърнало кръв?! За жалост, клиничното мислене "се стопява", изчезва под "натиска" на техниката и апаратурата.

Гост 07.01.2019 18:00:06

Глупости. Детето е прегледано адекватно при първия преглед и не е имало основание за хоспитализация. вече при втория преглед е било терминално ,а какво се е случило между двата прегледа е въпрос на имунна система и оцеляване на индивида с по-устойчива и подготвена такава. Не бързайте да се правите на много по-добри от германската здравна система. И не е Ватерхаус другарки и другари облъчени от съветската 'медицина', а УОТЪРХАУС. Рупърт Уотърхаус е британски лекар , не е никакъв Ватерхаус. Фредериксен всъшност е Фридриксен (датчанин и така се чете на датски) Поздрави от Марк Туейн на който викате Твен. та синдромът е Уотърхаус-Фридриксен, ....ноооооо малко вероятно това да е причината. А и това да е няма до момента съмнения за лекарски грешки, както много тук профани са си свикнали да се произнасят ,нищо ,че едвам са изкарали диплома за средно образование.

Гост 04.01.2019 18:25:36

Най после правилна реакция на ДЪРЖАВАТА. Инсче мангала е мангал. Но там номерата му не минават.

Гост 04.01.2019 18:18:28

Немците да са благодарни ,че циганите не са се саморазправили с юмруци с персонала и погром над болницата, както правят у нас като умре някой от тях

Гост 04.01.2019 16:00:32

Пачите са си същите независимо дали живеят в България или Германия имaт нереалистични очаквания,че всяко заболяване е лечимо .Да ,ама не , има понятието смъртност и не всичко зависи от лекарите, по-скоро много неща не зависят от лекарите и нивото на здравната система . Само, че българските и турските простаци са както са си свикнали -да обвиняват лекарите за невъзможни неща. Само ,че в Германия истериите не вървят , имат си патоанатоми и вещи лица , които ще докажат ,че заболяването е м,ълниеносно и няма какво да се направи от гледище на съвременната медицина. И не вървят и другите мантри как лекарите се прикривали, защото с подобнии обвинения освен погребение на детето ще си погребат и финансите с подобни клевети . Германският съд не се шегува със злостни заключения отправени от профани, които опетняват лекари.

Компетентен 04.01.2019 15:27:32

Първичната здравна помощ и спешното обслужване са в Германия доста зле. Детето не е прегледано от специалисти,а от асистенцарцт, което значи че може и да има 3 месеца стаж. Аз лично не изключвам менингит в този случай . Докторката е виновна, но защо не са го откарали на др. Ден в друга болница , много зле изглежда на снимките, направени от бащата . Преди години умря двегодишно ,пак български гражданин,върнато от спешното в Испания . Прави впечатление,че ромите, които протестират го правят на български език и с български флаг,само помежду им се чува реч на цигански и турски

Гост 04.01.2019 16:09:58

Глупак, вирусен менингит може да те прати в гроба за 6 часа ,особено при деца. И в колкото и болници да те карат и колкото и професори да те видят резултатът ще е съшия. Просто спекулирате с позицията си на асистентен журналистен кака Сийка от пейката край мегдана на селото си... А иначе тука трябва да целувате краката на българските доктори, които при 30 пъти по-ниско финансиране не допускат 30 пъти по-висока смъртност от германците

Компетентен 04.01.2019 19:23:06

Това , което видях като снимки направени от бащата , беше едно загиващо дете , в дълбок сопор , с повърхностно дишане и тенденция към опистотонус . Дали е правена пункция не знам , тука писаха , че открили " тежко белодробно възпаление , което налагало операция " . В Германия всичко трае обаче дълго и е бавно . Съобщиха , че в неделя , след аутопсията планирали пак протести , но резултат по-рано от 3 седмици едва ли ще е готов .

Гост 06.01.2019 07:38:25

Това, какво "са писали", няма нищо общо с обективната истина! Писачи на заплата и безплатни такива - бол, както и разбирачи! Лекарите са на свършване.

Гост 04.01.2019 14:35:28

Трябвало е да хоспитализират детето. Бог да го прости! А сега оная пача М.Бен@това що не отиде да напрАВИ ЕДНО РАЗСЛЕДВАНЕ?


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Не повече от 7% реоперации в детските хирургии от трето ниво на компетентност изисква медицинският стандарт
19.01.2021 17:21:06 Невена Попова

Не повече от 7% реоперации в детските хирургии от трето ниво на компетентност изисква медицинският стандарт

Най-малко 300 операции годишно, като 10 % от тях да са с „голям“ обем и сложност, сре ...

 Проф. Илко Гетов: Въведените срещу COVID мерки трябва да бъдат разхлабвани изключително внимателно
19.01.2021 16:57:50 Полина Тодорова

Проф. Илко Гетов: Въведените срещу COVID мерки трябва да бъдат разхлабвани изключително внимателно

Въведените срещу COVID мерки трябва да бъдат разхлабвани изключително внимателно. Това заяви пред ...
Актуална тема
Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...