Вторник, 28 Март 2023
21
юли
4
 

Буйстващ пациент и роднините му атакуваха Спешния център в Дупница

Вторник, 21 Юли 2020 | 11:14:10
4

Буйстващ пациент и роднините му са атакували Спешния център в Дупница и само намесата на полиция е спаси дежурния екип от саморазправа нападение. Инцидентът станал в нощта на събота срещу неделя. "Около 1 часа през нощта на дежурството ми в съб

Буйстващ пациент и роднините му са атакували Спешния център в Дупница и само намесата на полиция е спаси дежурния екип от саморазправа нападение. Инцидентът станал в нощта на събота срещу неделя.

"Около 1 часа през нощта на дежурството ми в събота срещу неделя в Спешен център нахлу видимо пиян мъж с кървящи рани по едната му ръка. Той буйстваше, налиташе ни на бой. С него в Спешен център бяха майка му и още трима роднини, които се опитваха да го озаптят. Мъжът се движеше напред-назад и ни заплашваше, че ще ни утрепе, псуваше ни. Беше страшно… Тормозът върху дежурния екип продължи около час, тогава пристигна полиция. Успяхме да му превържем раните и извикахме дежурен ортопед, за да ги зашие. Аз го превързвам, а той ме псува в лицето. Ръкомаха с ръката да ме удари. Днес съм в почивка, но все още не мога да се съвзема от случилото се през нощта. Пациентът не е здравно осигурен. И от моите данъци и такси се плаща лечението му, а има нахалството да ме псува и тормози психически", разказва пред „Струма“ лекар от дежурния екип.

“Бях извикан от Спешна помощ да зашия порезна рана от стъкло на 27-г. пациент. Пристигнах в общинската болница и чаках повече от час да се укроти обстановката в Спешен център. Пред входа се бяха събрали една тумба роми и псуваха. Дойде полиция и ги озапти. Докато шиех пациента, той не спря да ме псува и нарича с грозни епитети. Какво съм му виновен, че се е напил и не знае какво върши. Не разбрах как е станало нараняването със стъкло. Ако не се установят точните му данни, име, адрес… болницата няма да получи нито стотинка за манипулацията, която съм извършил. Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар съм длъжен да го лекувам без пари", разказа д-р Сотир Каралийски, който е зашил раните на пациента.

Живеещи в блока до Спешен център заявяват, че се чували силни викове откъм Спешен център в събота срещу неделя. Имало много роми на входа, които са псували и крещели нецензурни думи по адрес на дежурния екип.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
JypW

Gabi 21.07.2020 17:33:32

това безобразие е навсякъде обиждани и рогани най-много от роми които една стотинка не са дали за тази държава,издигнати в култ като ректорят на разни партии ,размножават се като животни и живеят на наш гръб,,отглеждани от раждатето до дълбога старост до кога ще е това въпроса е принципен а не на расиски основи

Tinka 21.07.2020 17:20:41

Такива питеци в нормалния свят се оставят кървящи и изолирани в специална стая, докато не изтрезнеят - не се превръзват и не се обслужват. Основен принцип на Спешната медицина в цял свят е сигурността на екипа. Колеги, почувствате ли се застрашени, имате легално право да откажете обслужване. Всеки, който е извършил друго, независимо от професионално-етичните му подбуди, няма никакво право да се оплаква!

Другата гледна точка 21.07.2020 14:52:53

"Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар съм длъжен да го лекувам без пари", разказа д-р Сотир Каралийски, който е зашил раните на пациента." ------- Ами и аз не съм расист, наредбите да лекувате неосигурени роми са разписани от българи! Не е луд който яде зелника, а #КОЙто му го дава. Не съм расист!

ПОЗИЦИЯ 21.07.2020 13:03:06

"Не съм расист, но много роми не си плащат осигуровки, а аз като лекар/ И БУДАЛА!!!!/ съм длъжен да ги лекувам без пари...." А ДАФИТКОВА И БАНАНИЕВ СИ ВЗИМАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ И НАДЪХВАТ ЕЛЕКТОРАТА - КОЛКО СА МУ ДЛЪЖНИ ДОКТОРИТЕ И ЩАСТЛИВИ ДА МУ ОСИГУРЯТ БЕЗПЛАТНО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ СРЕЩУ БОЙ И Е"АН!


Всичко за коронавируса
Още новини
Проф. Паскалев: Заради застаряване на населението бъбречните заболявания у нас се увеличават
28.03.2023 15:10:29

Проф. Паскалев: Заради застаряване на населението бъбречните заболявания у нас се увеличават

Преди около 10 години статистиката у нас показваше, че честотата на бъбречните заболявания е 12,8 ...

БЛС: Пациентите не трябва да се превръщат в заложници на чужди интереси
28.03.2023 14:17:55

БЛС: Пациентите не трябва да се превръщат в заложници на чужди интереси

Пациентите не трябва да се превръщат в заложници на чужди интереси, маскирани зад паравана на доб ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...