Петък, 14 Август 2020
10
дек
5
 

Всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина

Понеделник, 10 Декември 2018 | 10:53:26
5

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а персоналът е принуден да прави "рискови компромиси" за обучение и грижи, твърди генералният медицински съвет (GMC).

Медицинският съвет предупреждава, че масово лекарите се опитват да напуснат здравната система. От доклад за състоянието на медицинското обучение и практика, съставен на базата на анкета между повече от 2 600 лекари, става ясно, че през следващите три години всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина. Толкова са и тези, които обмислят да работят в чужбина на непълен работен ден, а много други мислят за ранно пенсиониране, въпреки че са едва в средата на кариерата си. Проучването установява, че 21% от лекарите от 45 до 54 години и две трети от 55-64-годишните искат да се пенсионират по-рано.

"Обединеното кралство не разполага с време, за да предотврати значителното намаляване на работната сила, което застрашава безопасността на пациентите", казват авторите на доклада.

Според тях системата на здравеопазването е изправена пред срив заради действията на лекари, които компрометират работата си в стремежа си да поддържат стандартите за грижа за пациентите си. Медиците се опитвали да се адаптират, за да се справят с натиска на NHS, но GMC предупреждава, че тези стратегии са "рискови и неустойчиви".

Медицинските екипи пренебрегват обучението си и предприемат стратегии, които "дават приоритет на непосредствената грижа и безопасност на пациентите", като например извършват ненужни изследвания или пренебрегват необходими медицински дейности, за а отговорят на изискваното натоварване.

От доклада става ясно, че лекарите работят с двоен график поне веднъж седмично.

"Ние се ангажираме да подобрим равновесието между професионалния и личния живот на лекарите чрез разширяване на схемите за гъвкава работа и електронен работен график и гарантираме, че NHS ще разполага с необходимите лекари сега и в бъдеще чрез увеличение на местата за обучение с 25% и откриване на пет нови медицински училища“, се казва в изявление на правителството.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
SQ*M

Патриот-майтапчия 10.12.2018 20:10:35

Интересно, като смятат да напуснат здравната система (с по 20 000 лева МЕСЕЧНО, ЧИСТИ!), къде ли смятат да емигрират и да практикуват след това? Дали в Русия? Куба? ВенеСуела? Или у нас? КЪДЕ? Кажете бе, другари "изследователи", къде?

Гост 10.12.2018 19:54:24

Да не би британското GP с копринения костюм , вратовръзка от 150 паунда и Ягуар паркиран пред клиниката да дойде да работи за Киро Мвнтата и другите кирливи комунета , ха-ха-ха-ха.... Между другото ако тук в кочината на Баце имаше нормално заплащане на лекарите и ние щяхме да се пенсинираме на 50. Всеки ден гнидавия електорат трови живота на лекаря с безкрайните си претенции на гол задник , нищо не плащат нито като здравни вноски, нито като директни плащания ,а алчността ЗА ПОЛЗВАНЕ достига космически висоти ,претенциите са по-големи от тези на кралски особи, посещенията са през 2-3 дни, да искат, да искат да ползват ,да се преглеждат , да се изследват и нямат никакво чувство за мярка в консумацията на тази здравна система. Защото им се позволяват неща, които не са им позволени нито другаде в друга сфера, нито другаде по света.. Всеки ден хиляди български лекари се събуждат с нежелание да ходят на работа и бъдат мародерствани с десетилетия и биха се пенсионирали по-бързо от британските си колеги. Да ,ама нямат спестяванията на лекарите на Албиона и са принудени да работят за да си издържат семействата и да си плащат разходите докато паднат на работното си място и бъдат просто отбелязани с V в списъка БЛС на споминалите се недължащи вече членски внос за шибания УС на БЛС. И толкоз. Колеги ,замислете се на кой в това пропаданало комунистическо общество от червени зомбита му дреме за вас.

Гост 10.12.2018 12:22:07

Местата на британците ще бъдат заети много успешно от български лекари.

crocodile 10.12.2018 12:17:23

Не ревете на "чужд гроб" нещастни комунета и ченгета! И без това затривате медицината в България с липса на обективни критерии за изластване на кадрите и превръщане на медицината в България във феодално парцелиране на територии! "Гении" като Дамянов, Добрин Василев, Мутафчийски и прочие могат да виреят само на местна почва със силната подкрепа на партията и службите! Пациентите и добрата месдицинска практика кучета ги яли!

Гост 10.12.2018 13:23:16

6+ за Вашия коментар! Достойно!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
С 9.2% са намелели инфарктите у нас за първата половина на 2020 г. в сравнение с 2019 г.
14.08.2020 17:28:29 Надежда Ненова

С 9.2% са намелели инфарктите у нас за първата половина на 2020 г. в сравнение с 2019 г.

С 9.2% са намелели инфарктите у нас за първата половина на 2020 г. в сравнение с 2019 г., показва ...

Доц. Михайлова: Имунитетът при COVID-19 трае поне няколко месеца
14.08.2020 16:42:21

Доц. Михайлова: Имунитетът при COVID-19 трае поне няколко месеца

Наблюденията на този етап показват, че голяма част от преболедувалите COVID-19 или онези, които с ...
Актуална тема
С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...