Четвъртък, 09 Февруари 2023
10
дек
5
 

Всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина

Понеделник, 10 Декември 2018 | 10:53:26
5

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а персоналът е принуден да прави "рискови компромиси" за обучение и грижи, твърди генералният медицински съвет (GMC).

Медицинският съвет предупреждава, че масово лекарите се опитват да напуснат здравната система. От доклад за състоянието на медицинското обучение и практика, съставен на базата на анкета между повече от 2 600 лекари, става ясно, че през следващите три години всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина. Толкова са и тези, които обмислят да работят в чужбина на непълен работен ден, а много други мислят за ранно пенсиониране, въпреки че са едва в средата на кариерата си. Проучването установява, че 21% от лекарите от 45 до 54 години и две трети от 55-64-годишните искат да се пенсионират по-рано.

"Обединеното кралство не разполага с време, за да предотврати значителното намаляване на работната сила, което застрашава безопасността на пациентите", казват авторите на доклада.

Според тях системата на здравеопазването е изправена пред срив заради действията на лекари, които компрометират работата си в стремежа си да поддържат стандартите за грижа за пациентите си. Медиците се опитвали да се адаптират, за да се справят с натиска на NHS, но GMC предупреждава, че тези стратегии са "рискови и неустойчиви".

Медицинските екипи пренебрегват обучението си и предприемат стратегии, които "дават приоритет на непосредствената грижа и безопасност на пациентите", като например извършват ненужни изследвания или пренебрегват необходими медицински дейности, за а отговорят на изискваното натоварване.

От доклада става ясно, че лекарите работят с двоен график поне веднъж седмично.

"Ние се ангажираме да подобрим равновесието между професионалния и личния живот на лекарите чрез разширяване на схемите за гъвкава работа и електронен работен график и гарантираме, че NHS ще разполага с необходимите лекари сега и в бъдеще чрез увеличение на местата за обучение с 25% и откриване на пет нови медицински училища“, се казва в изявление на правителството.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
XfU4

Патриот-майтапчия 10.12.2018 20:10:35

Интересно, като смятат да напуснат здравната система (с по 20 000 лева МЕСЕЧНО, ЧИСТИ!), къде ли смятат да емигрират и да практикуват след това? Дали в Русия? Куба? ВенеСуела? Или у нас? КЪДЕ? Кажете бе, другари "изследователи", къде?

Гост 10.12.2018 19:54:24

Да не би британското GP с копринения костюм , вратовръзка от 150 паунда и Ягуар паркиран пред клиниката да дойде да работи за Киро Мвнтата и другите кирливи комунета , ха-ха-ха-ха.... Между другото ако тук в кочината на Баце имаше нормално заплащане на лекарите и ние щяхме да се пенсинираме на 50. Всеки ден гнидавия електорат трови живота на лекаря с безкрайните си претенции на гол задник , нищо не плащат нито като здравни вноски, нито като директни плащания ,а алчността ЗА ПОЛЗВАНЕ достига космически висоти ,претенциите са по-големи от тези на кралски особи, посещенията са през 2-3 дни, да искат, да искат да ползват ,да се преглеждат , да се изследват и нямат никакво чувство за мярка в консумацията на тази здравна система. Защото им се позволяват неща, които не са им позволени нито другаде в друга сфера, нито другаде по света.. Всеки ден хиляди български лекари се събуждат с нежелание да ходят на работа и бъдат мародерствани с десетилетия и биха се пенсионирали по-бързо от британските си колеги. Да ,ама нямат спестяванията на лекарите на Албиона и са принудени да работят за да си издържат семействата и да си плащат разходите докато паднат на работното си място и бъдат просто отбелязани с V в списъка БЛС на споминалите се недължащи вече членски внос за шибания УС на БЛС. И толкоз. Колеги ,замислете се на кой в това пропаданало комунистическо общество от червени зомбита му дреме за вас.

Гост 10.12.2018 12:22:07

Местата на британците ще бъдат заети много успешно от български лекари.

crocodile 10.12.2018 12:17:23

Не ревете на "чужд гроб" нещастни комунета и ченгета! И без това затривате медицината в България с липса на обективни критерии за изластване на кадрите и превръщане на медицината в България във феодално парцелиране на територии! "Гении" като Дамянов, Добрин Василев, Мутафчийски и прочие могат да виреят само на местна почва със силната подкрепа на партията и службите! Пациентите и добрата месдицинска практика кучета ги яли!

Гост 10.12.2018 13:23:16

6+ за Вашия коментар! Достойно!


Всичко за коронавируса
Още новини
Генетикът д-р Савов: Ракът е болестта на старостта
09.02.2023 10:59:33

Генетикът д-р Савов: Ракът е болестта на старостта

Молекулярният биолог и генетик д-р Васил Савов е един от медиците с обещаваща кариера в чужбина, ...

09.02.2023 10:16:50

"Шейново" възразява срещу акта, наложен за избор на екип

АГ болница „Шейново“ ще възрази срещу констатациите, направени в акта за администрати ...
Актуална тема
Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...