!
Сряда, 24 Юли 2024
16
апр
15
 

Д-р Милена Ангелова:

В Англия до болница стигат само тези, за които има надежда, но 60% от тях загиват

Четвъртък, 16 Април 2020 | 11:24:13
15

Това е нещо, което никой от нас не е изпитвал. Предизвикателствата в професионален и човешки план в момента са изключителни. Това е криза, която е много отвъд здравната система. Това е трагедия. Така д-р Милена Ангелова, анестезиолог-реаниматор в &bdqu

Това е нещо, което никой от нас не е изпитвал. Предизвикателствата в професионален и човешки план в момента са изключителни. Това е криза, която е много отвъд здравната система. Това е трагедия. Така д-р Милена Ангелова, анестезиолог-реаниматор в „Кингс Колидж” в Лондон, описа битката с COVID-19 и случващото се в столицата на Великобритания пред Нова телевизия.  

По думите й в момента в реанимацията на болницата има 90 души в тежко състояние. „За съжаление в момента съм свидетел на човешки трагедии. Цели семейства загинаха. Как се скърби за 12 000 души? Ние още не сме си дали точно сметка какво се случва“, каза д-р Ангелова.

Тя каза, че при нормални обстоятелства, отделението е с 69 интензивни легла В момента те са увеличени на двойно – 136 и почти всички са запълнени. Д-р Ангелова обаче уточни, че в болниците не се приемат всички нуждаещи се. „Приемат се само тези, които имат шанс да оцелеят и затова не виждам много възрастните, с много придружаващи заболявания. Те не идват при нас, тъй като се счита, че те няма да оцелеят. До нас достигат само хора, за които има надежда. 60% от тях обаче загиват“, каза тя.

„Илюзия е, че само възрастни и хора с придружаващи заболявания загиват. Повечето от пациентите, за които се грижа в момента са на възраст между 40 и 50 години, които са абсолютно здрави, които при нормални обстоятелства още 20-25 години не биха стигнали до болница, а в момента се борят за живота си. Това е наистина трагично. Тази криза не може да бъде подценявана по никакъв начин“, каза още д-р Ангелова.

По отношение на опасността за медиците, тя каза, че в болницата повечето вече са преболедували вируса. „За щастие никой от нас не беше достатъчно болен, за да стигне до интензивното отделение като пациент. Във Великобритания има 19 смъртни случая на медици“, каза д-р Ангелова.

Самата тя не се е прибирала в дома си от две седмици. Не се и предвижда да си отиде или да бъде отделена под карантина, ако няма симптоми на заболяването. „Ще бъдем белязани, но по какъв начин е трудно да се прецени. Тези от нас, които оцелеят. Може би ще сме като войниците, които се връщат от фронта“, каза още анестезиологът.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Anpb

Грегсън 20.04.2020 17:29:39

Не разбирам защо е това агресивно съревнователно отношение към колегите ви в Лондон. Вие пишете " На апарат при нас са само 11 болни, други 23 са на C-PAP. Имаме 2 Covid-19 интензивни отделения, като сестрите се сменят на всеки 2 часа в зоната". В същото време лекарката от статията съобщава, че в нейната болница - интензивните легла са 136 и са почти изцяло запълнени - това е степенна разлика. Отделно Лондон е по-голямото епидемиологично огнище - факт. Така, че тези сравнения и биене в гърдите не ви правят чест, смешни и излишни са, лъхат на комплексарщина. Иначе - респект за работата на екипа ви!

crocodile 21.04.2020 01:42:19

Ами като не си на работа в Англия, може да си интерпретираш кактo си искаш нещата, но реалността е друга: Since mid-February 2020, King’s College Hospital NHS Foundation Trust has been treating patients who have tested positive for COVID-19. These patients are being cared for at King’s College Hospital (Denmark Hill), the Princess Royal University Hospital (Bromley) and Orpington Hospital. Additionally, the Trust has received COVID-19 positive patients that have been transferred from other hospitals in London. King’s College Hospital in south London has a a state-of-the-art 60-bed Critical Care Centre which, when added to the existing Critical Care wards at the Trust, is the largest and most progressive of its kind in the UK. The new unit is opened in two stages: the first in summer 2018 and the second in early 2020, and will bring the total number of critical care beds at the Trust to over 120 Така че общо в 3те болници на този здравен тръст може и да има към момента 136 интензивни легла, но не и в една болница! Въпросът е друг! Не знам да има болница в Англия, в която персоналът да е седял в нея по една седмица! Максимум дежурствата са по 24 часа! Защото указанията и протоколите за лечение на Covid-19 пациенти са еднакви за всички болници в NHS England! Хунтата в София харесва само апокалиптични картини, но на практика реалността е друга! Над 80% от починалите и заразените скорона-ввируса на Албиона не са бели и голяма част от болните в Лондон търсят здравна помощ в последния момент, защото са се плащали минимални данъци като self employed! Ако влезеш в сайта на NHS England, може и да ти се проясни за какво става въпрос!

futurehealth 20.04.2020 10:49:10

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

crocodiles back 16.04.2020 16:16:44

Welcome back , crocodile - thanks for the info! We miss you much in the forum. Good luck!

crocodile 16.04.2020 17:50:46

You are wellcome!

crocodile 16.04.2020 17:54:02

Sorry, welcome! The keyboard is disinfected and makes mistakes!

crocodile 16.04.2020 14:45:49

Поздрави от Университетската болница в Stock on Trent! Ей, тия в Лондон са от друга планета бре! При нас за последните 3 седмици изписахме 200 пациенти, приети и лекувани със средно тежки и тежки симптоми на Covid-19., очакваме в следващите 3 седмици да изпишем още 150. На апарат при нас са само 11 болни, други 23 са на C-PAP. Имаме 2 Covid-19 интензивни отделения, като сестрите се сменят на всеки 2 часа в зоната. Ангажиран е персонал и от други отделения в интензивното, но след съответното обучение за маски, защитно облекло и работа със заразени пациенти! Щеше да е добре, ако в последните 3 седмици вместо у дома бях спал при една засукана сестра от Португалия в болницата, ама не може! След 8 или 12 часа смяна те пращат да си ходиш у дома. Не сме спирали и плановите операции на онко-болни! Имам 2ма оперирани, положителни за Covid-19 за последните 10 дни, теста ми е отрицателен. Спешното ни за корона-позитивни е колкото фоайето на Централна Гара в София, но не съм чул да селектират пациенти по възраст! Просто имаме протокол за това кои пациенти къде да се хоспитализират и къде: малка част за интензивно или HDU, останалите в отделенията. Covid сектора ни е 300 легла, но не е зает на 100%. Вярно че Лондон и Бърмингам са огнищата на инфекцията в Англия, но и приказки от хиляда и една нощ ми идват малко в повече! Бъдете здрави и весело посрещане на православния Великден! 80% от тежко болните с корона-инфекция в Англия не са бели, идват от райони, където живеят по 7-10 човека в едно жилище и вместо вилици ползват ръцете си да ядат! Също така не спират да ходят и по джамиите да се молят по няколко пъти на ден или да се събират на едно място въпреки указанията! Хубаво е да се изтъкнеш, че работиш в окото на бурята, но по-добре е да покажеш как професионално може да се подходи към всяка трудна клинична ситуация!

Chanel 5 17.04.2020 14:44:31

Ne Croky,tova e tuk zashtoto:Tozi sai e na Mihail Tikov ot Peshtera i sobstvennik na Sofiamed,Palmed,Burgasmed i Zdrave v Pazardjik,kakto i na bolnicata v Peshtera.Tozi sashtia e ,,parvia privatizator,,.Blizak po bisnes s naslednika na komunisti-Domuschiev/koito pebori COVID-19 za 3 dni v Sofiamed.Domuschiev e viden oligarh,kakto i Tikov.Te se grijat i za biznesa na Peevski,kakto i za finasiraneto na proekta GERB,nadziravan lichno ot agent Sava-Ahmed Dogan.A Boiko Borisov e prosto edin arttist.Ta…….niama nachin da prochetech nesht drugo v tezi ,,medii.Trupove trabvat i strashi prikazki.

Гост 17.04.2020 00:11:51

Едно просто сравнение показва,че в Лондон има регистрирани 3377 случая с Ковид 19. В Stock on Trent официално регистрирани 240 случя-инфо от 16 април 2020. Заключенията всеки сам може да си ги направи. Това байганьовско пъчене и провинциален манталитет няма изкореняване, ей!

crocodile 17.04.2020 09:35:27

Прави ми впечатление, че в сайт за леакри се пишат откорвенни лъжи. Болницата в Сток он Трент обслужва така наречения регион Staffordshire - район с близо 2 милиона население. Според данни от пресата в региона: There are now more than 700 confirmed cases of Covid-19 in Staffordshire - according to the latest figures released by Public Health England. A total of 701 people in the Staffordshire County Council area have now tested positive for the coronavirus. The figure is up from the 673 recorded in yesterdays update for the area. The area covers all of Staffordshire - including Newcastle-under-Lyme Borough, the Staffordshire Moorlands and Stafford Borough - except Stoke-on-Trent, which is counted separately because it is a unitary authority.

Гост 16.04.2020 13:00:39

Dr. Angelova, read me before I was deleted! What do you think, and what is the opinion of the people in the UK about hiding the epidemic in China from the Chinese authorities and the Communist Party there? Mercy, God save you! If not very politically correct, my question is - Excuse me! Greetings from Plovdiv, Bulgaria, Europe (still) ...

Гост 16.04.2020 12:50:46

ПОЗИЦИЯ 15.04.2020 22:36:02 Нищоправещите, раздути и бюрократични администрации на СЗО, ООН, Африканския съюз, Американската медицинска асоциация и ред други храненици се размърдаха като настъпана змия, че ще им "спрат кранчето" за цоцане! Тръмп е бизнесмен и е прав, че трябва да е оправдано похарчването на всеки долар! Срещу милионите долари вноска на САЩ "СЗО се издъни" е оценката на Тръмп ! Гост 15.04.2020 21:19:24 След като американският президент Доналд Тръмп съобщи в сряда през нощта, че Вашингтон прекратява финансирането на Световната здравна организация (СЗО), която, по неговите думи, не е предоставила информация за коронавируса своевременно, а освен това не е казала истината пред световната общественост. Това обясни държавният секретар Майк Помпео в интервю пред телевизионния канал Fox News, цитиран от Фокус, че СЗО не е свършила работата си в случая с COVID-19. „Искаме отговори на въпросите ни, искаме прозрачност... Иска ни се СЗО да си вършеше работата, да изпълняваше основната си функция – светът да разполага с точна, своевременна, ефективна и достоверна информация за това, какво се случва в сферата на глобалното здравеопазване“, обясни първият дипломат на Вашингтон. По-рано университетът „Джонс Хопкинс“ съобщи, че в САЩ има 608 хиляди потвърдени случая на инфектиране с новия коронавирус, а повече от 117 хиляди човека в страната са починали от усложненията, свързани с болестта. Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/mayk-pompeo-posochi-zashcho-sashch-spira-finansiraneto-na-szo_news739623.html Гост 15.04.2020 21:09:55 US разузнаването обяви изводите си за произхода на коронавируса Новият коронавирус вероятно има естествен произход, но спецслужбите не са напълно сигурни в това Вашингтон, САЩ 15 Апр. 2020, 09:53 Разузнавателните служби на САЩ смятат, че новият коронавирус вероятно има естествен произход, но не са напълно сигурни в това, заяви на брифинг в Пентагона председателят на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили, цитиран от Ройтерс. Запитан дали разполага с доказателство, че вирусът може да е създаден в китайска лаборатория и неволно да е изпуснат, генерал Мили даде уклончив отговор. "Има много слухове и спекулации в многобройни медии, блогове и прочие /по този въпрос/. Не трябва да се учудвате, че ние проявихме към това голям интерес и разузнаването внимателно се зае с това", заяви той. Генерал Мили отбеляза, че на този етап няма окончателен отговор, макар че доказателствата изглежда клонят към естествен произход на вируса. "Но все още не знаем със сигурност", добави той. Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/us-razuznavaneto-obyavi-izvodite-si-za-proizkhoda-na-koronavirusa_news739600.html Гост 15.04.2020 20:42:28 Китай скри от останалия свят изключително важна информация за епидемията от новия коронавирус и затова трябва да отговаря за измамата си. Това заяви бивш шеф на британската служба за външно разузнаване МИ-6, цитиран от Ройтерс. Джон Соуърс, ръководител на Секретната разузнавателна служба на Великобритания (МИ-6) в периода 2009-2014 г., каза, че би било по-добре отговорност да се търси от Китай, а не от Световната здравна организация (СЗО). Вчера президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще спре финансирането за СЗО, която по думите му е разпространявала "дезинформацията" на Китай за вируса. "В Америка има голям гняв заради това, което според тях Китай е причинил на всички нас, а Китай се измъква от доста голяма част от отговорността за появата на вируса, за това, че отначало не се справи с него", заяви Соуърс пред Би Би Си. "Разузнаването е за това да се сдобиеш с информация, която други държави или играчи са скрили от теб. През декември и януари имаше кратък период, в който китайците криеха това от Запада", добави бившият шеф на МИ-6. "Китай се опитва да се възползва от кризата с COVID-19", заяви от своя страна високопоставен британски депутат. "Свидетели сме на доста действия от страна на китайската държава или китайски държавни компании, които изглежда се възползват от ситуацията", каза пред телевизия "Скай" Том Тъджъндхет, председател на комисията по външна политика към Камарата на общините. Гост 15.04.2020 19:13:31 https://ibb.co/SrZ5fmC Гост 15.04.2020 17:39:42 Смъртните случаи са от вируса , причиняващ заболяването "China Corona Virus disease 2019" /съкратено Covid-19 или една от измишльотините на СЗО/ за един ден са вероятно реално много повече от публикувянету данни за 26 047 летални изходи. Варварските племена от туземци с техните управници в нецивилизованата комунистическа държава Китай, трябва да си платят за това.

Гост 16.04.2020 12:09:15

"Източници смятат, че първоначалното предаване на вируса е било от прилеп на човек и че "нулевият пациент" е работил в лабораторията и след това е попаднал сред населението на Ухан", съобщи телевизионният канал, като се позовава на "многобройни източници", които са запознати с подробности около ранните действия на правителството на Китай и са видели "съответните документи". Един от източниците на канала обвини Китай в "най-скъпата операция за скриване на доказателства" в историята. Според твърденията, лабораторията е разработвала биологични оръжия, но е трябвало китайски учени да демонстрират изключителни резултати при изследване на вируси.

Гост 16.04.2020 11:34:15

Д-р Ангелова, дано ме прочетете, преди да са ме изтрили! Какво Ви е мнението, и какво е мнението на хората в UK за прикриването началото на епидемията в Китай от китайските власти и тамошната компартия? Мерси, и Бог да Ви пази! Ако е не много политкоректен въпросът ми - ИЗВИНЯВАЙТЕ! Поздрави от Пловдив, България, Европа (все още)...

тоз пък 16.04.2020 22:43:56

И какво значение има мнението им - нито е меродавно, нито с тежест... просто приказки на пазара... Чети им форумите, пълно е с празнодумци и конспиратори, можеш да си намериш теория, която да ти пасне - има за всеки по нещо.


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Аргир Аргиров е новият директор на РЗИ-Пловдив
24.07.2024 17:40:34

Д-р Аргир Аргиров е новият директор на РЗИ-Пловдив

Д-р Аргир Аргиров е новият директор на РЗИ – Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg. Той е назначен с ...

Проф. Кантарджиев:
24.07.2024 17:32:41

Проф. Кантарджиев: "Флирт" прилича на коронавирусите от преди пандемията

Сега на Балканите върлува подвариант на "Омикрон", наречен „Флирт”, който е доста по- ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...