Вторник, 29 Септември 2020
16
март
11
 

В Центъра по хигиена трябва отиде цялото централно управление на НЗОК

Петък, 16 Март 2018 | 14:07:58
11

„Идеята ни е, първо, да влезе в Центъра по хигиена цялото централно управление на НЗОК, за да сме сигурни, че те ще работят в синхрон и с добро качество на работа. След това ще преценим дали това, което остава ще може да послужи като основна сгра

„Идеята ни е, първо, да влезе в Центъра по хигиена цялото централно управление на НЗОК, за да сме сигурни, че те ще работят в синхрон и с добро качество на работа. След това ще преценим дали това, което остава ще може да послужи като основна сграда на Министерството на здравеопазването. Защото аз не искам да го разбивам пък него в няколко сгради.“ Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос на депутата Георги Йорданов.

По думите на министър Ананиев в момента администрацията на централно управление НЗОК е ситуирана в три сгради в София, като някои от тях са собственост на Касата, а друга са наети. „Това затруднява ефективността на администрацията, ангажира време от страна на служителите и влошава качеството на работа. Във връзка с изграждането на електронно здравеопазване и закупуването на необходимата техника, следва да бъде предвидено и специално помещение, в което същата да бъде разположена. Към настоящия момент сървърите са разположени в част от жилищно помещение. Трето, към момента разходите за наем на три броя апартаменти, използвани за работни помещения възлиза на 4 209 лв. месечно. Настаняването на централно управление на НЗОК в имот държавна собственост, предоставен безвъзмездно ще доведе до икономия на тези средства и ще се оптимизират разходите за охрана на трите броя сгради“, каза Ананиев.

Предстои да бъде преценена и възможността за преместване на Министерството на здравеопазването в сграден комплекс Център по хигиена. „Вие знаете, че там има на много институции, съюзи, лаборатории и т.н., някои от които могат да бъдат изнесени, други обаче поради специфичния си, а бих казал някои и уникален характер не могат да се извадят. След като разположим НЗОК там, ще работим по въпроса за Министерството на здравеопазването“, каза още министърът.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
8jn5

Гост 17.03.2018 13:22:40

Така ще се събере МЗ на едно място. Заедно с Дирекция БЛС и Дирекция НЗОК към МЗ. Така и зам. Министър Грозев и съответния зам. Министър по НЗОК - Начева ще са си на едно място.

Гост 17.03.2018 11:07:56

Ако в централата на НЗОк останат не повече от 30 човека, ще има достатъчно място за всички само в сградата на Кричим. Другите ще продадат на добре облечените бизнесмени по цени, които са изгодни, естествено, за купувача.

Гост 17.03.2018 09:16:32

Абсолютно им подхожда на тюфлеците бърлогата наречена център по хигиена.

Гост 16.03.2018 19:22:43

Ебати тъпотията! Аргументите са железни. Видиш ли, плащали всеки месец по 4500- 5000 лв. за наем на три апартамента. След тази тъпотия възникват следните въпроси: 1/ колко ще струва един ремонт и пренасянето на НЗОК с парите на данъкоплатеца в новата сграда, която е като барутник? Дали ще са по малко от 4500-5000 лв. 2/ Колко човека работят в тези 3 апартамента? Те по- малко ли са на брой от бройката на служителите навършили пенсионна възраст? Ако отговора е положителен- ами освободете бабите и дядовците да си почиват и напуснете тези скъпи апартаменти. 3/ Какво става с другите апартаменти, собственост на НЗОК? Да не се окаже в последствие, че са закупени от частни лица? Оставам всеки сам да стигне до отговорите.

Гост 17.03.2018 12:57:57

Барутник ха-ха-ха. Много ми харесва. Чул те Бог Хефест....

БЛС-Въоръжено Крило 16.03.2018 17:46:51

сървърите са разположени в част от жилищно помещение ха-ха-ха. Сигур ги ползвате като масички за кафетата и следобед да подремвате. А иначе т.н Център по хигиена ]е се превърне в каймака на помията в българското здравеопазване - НЦОЗА,РЗИ-СФ,МЗ.НЗОК, УС на БЛС. Остава само да дадем координатите за касетъчен бomбен килим от 6ти американски флот.

агент-провокатор 16.03.2018 16:02:16

НЗОК е в Лозенец от 2000 година! бая ровене трябва да падне, за да се съберат имената на всички управители на касата и министри на болестите през тези 18 години. как пък на никой досега не му хрумна, че има проблем със сградите, с управлението на човешките ресурси или с охраната? сигурно толкова компетентни са били...

Запознат 16.03.2018 15:08:39

Така както я карат ще се стигне до нова смяна на ръководството на МЗ. Няма отговор на въпроса защо е нужно местене като НЗОК е потънала в дългове. Всичко е за апартаментите които ще бъдат раздадени на наши хора на символични цени. Само че аз като осигурен гражданин питам защо моите пари ще бъдат разходвани по този начин? И дали не може да се спретне едно дело в Страсбург от някоя пациентска организация?

Гост 16.03.2018 21:24:18

Лозенец, Лозенец, СИК- аджийският квартал, а? Тези дъртофеляци и грозотии от НЗОК само загрозяват един от най, ако не и най-хубавия и баровски квартал в столицата. Я марш при миризливите старчоците и книжните плъхове в НЦОЗ! Там ви е мястото, че миришете на пръст! Поне да не дразните с грозотията си баровците в Лозенец и да загрозявате гледката на хотел Марина

чичо 16.03.2018 23:40:18

Много точно казано. Малиии, наистина всички са много стари, грозни, раздърпани, само като ги видиш около Лозенец и ти става ясно, че са от кацата. Облечени са все едно, че ше си ходат на село. То почти няма май софианец, който да работи там. Само им вижте физиономиите и ще ви стане ясно, че са прованс. А видиш ли по обед така изглеждащи натоварени с пълни торби с домати, тоалетна хартия и т.н. в Лозенец, куцащи, с 10см бели корени в косите, това са само от касата. Сигурно нямат пари за истинска боя.Видиш ли някой да пуши по балконите, това пак са от касата. Щото така са ги дресирали в къщи-да пушат по балконите, да се крият, да не си цапат къщите. А видите ли сграда с отворени всички прозорци ще разберете, че тя е на касата. Те така са си свикнали на село, всички врати и прозорци отворени, да се топлят от въздуха, така пестят пари за отопление. Ние в Лозенец не сме такива. Ние сме с коли, не носим дисаги, не се придвижваме с метрото, всичко е скрито в багажника, ходим на фризьор всяка седмица, пушим си навсякъде, в къщи е баня и сме боси и по къси ръкави. Грижим се за себе си, защото се уважаваме. Да се махат от тук, че загрозяват околността. Най-точното място за тях е хигиената. Да ги заврат там е най-доброто, което могат да направят, да не ги виждаме, нещастните хорица. Нали всичките са с телкове. И доверен лекар да им назначат. Един здрав няма. Да им дава хапчетата, че забравят да ги пият и срава страшно. В Лозенец като ги вида, все едно са ги пуснали от старчески дом на разходка и като малките деца каквото видят евтинко и лъскавко го искат и си го взимат.

до чичо 18.03.2018 21:02:20

Ти си софиянец от квартал Лозенец само, когато не си изпил хапчетата си и почнеш да халюцинираш


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Министърът: Хората трябва да чуват истината от нас
29.09.2020 10:44:31

Министърът: Хората трябва да чуват истината от нас

Връщаме брифингите, защото искаме до хората да достига истината, а не спекулации или манипулативн ...

Проф. Кантарджиев: Ако имаме по 1500 болни на седмица - това трябва да ни държи нащрек
29.09.2020 10:11:28

Проф. Кантарджиев: Ако имаме по 1500 болни на седмица - това трябва да ни държи нащрек

През септември разпространението на вируса в България спадна до едно ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...