Четвъртък, 04 Март 2021
22
ян
4
 

Доц. Кунчев: Ако ситуацията от Англия се пренесе в България, ноември ще ни се стори приказка

Петък, 22 Януари 2021 | 16:30:54
4

Ако ситуацията от Англия се пренесе в България, ноември ще ни се стори приказка. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ямболското село Бояджик. Причината за посещението му беше фактът, че нито един учител там не е пожелал д

Ако ситуацията от Англия се пренесе в България, ноември ще ни се стори приказка. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ямболското село Бояджик. Причината за посещението му беше фактът, че нито един учител там не е пожелал да се ваксинира.

Доц. Кунчев коментира и наложените мерки, като посочи, че те „са омръзнали на всички и писнали на хората". „Хората искат нормалния си живот – да седнат в кафене, да отидат на гости, да отидат лятото на почивка, а ние им го отнемаме“, посочи той, като не пропусна да коментира и семействата, чиито членове са без доходи заради ограниченията. „Много добре си даваме сметка колко са тежки мерките – но какво имаме от другата страна“, попита той. „Но, ако освободим всичко, първо целият свят ще ни се смее, после пак ще се върнем на тези 200 и повече смъртни случая на ден“, предупреди той.

Доц. Кунчев коментира и доставките от ваксините в Европа, като изтъкна, че в момента всички държави се борят жестоко за количества, а цялостно за създаването им са заделени над два милиарда евро. В момента на Балканите никой не прави ваксини, или правят по 100-200 дози, колкото да се види, че сме започнали, посочи той. Той се спря и на Израел, която постоянно се дава за пример за успешна ваксинация, като поясни, че те ги закупуват на цена 60 долара.

Главният държавен здравен инспектор се обърна към учителите със съвет сами да мислят за здравето си.

„Няма здравна система в света, в която някой външен човек – бил той общопрактикуващ лекар или друг специалист да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото вие самите. Такова чудо няма. Вие си мислете за вашето здраве, за вашето хранене, за начина на движение, на профилактика на здравето“, посъветва той. „Защото в България, ако има нещо от което страдаме, е  че се сещаме за здравето си, когато се разболеем. Вирусът си е вирус навсякъде, но, когато попадне на почва с възрастно население и с много хронични болести, това е резултатът - броят на смъртните случаи е много голям“, категоричен бе той.

Доц. Кунчев се спря подробно и на механизма на действие на различните видове ваксини. Това е ваше решение, но не го взимайте на база неверни, лъжливи твърдения, категоричен бе специалистът в обръщанието си към преподавателите. 

Той коментира и ситуацията във Великобритания, като посочи, че тя е отвратителна. По думите му ако тя се пренесе нас, преживяното в България през ноевмри ще ни стори приказка. Доц. Кунчев информира, че английското правителство е взело решение миналата седмица да построи четири подвижни огромни морги, защото умират по 1600 души на ден и няма какво да ги правят. Все пак той изтъкна, че целта не е хората да се плашат.

Доц. Кунчев допълни, че в България доброволно срещу грип се имунизират 3%, а срещу рак на маточната шийка 4-5 процента и заради ниския процент 400 жени умират всяка година от това заболяване, докато в страни като Австралия и Шотландия то е елиминирано.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ehJ$

Лекар 24.01.2021 05:33:11

До долния: Няма все още създадено специфично лекарство срещу КОВИД. Защо не ни светнеш кое е това лечение, което лекува болните за 3-4 дни? Защо не се лекувате при главния пожарникар, генерал и доктор?

Гост 22.01.2021 17:43:45

Кунчев в болниците изобщо не лекуват правилно БОЛНИТЕ. Много ви моля кажете с какви медикаменти се лекуват болните. Защо в другите страни за 4-5 дни са излекувани.

Гост 23.01.2021 09:57:46

Върви ти ги лекувай правилно.

Гост 22.01.2021 17:57:43

В кои страни?


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
На 4 април се решава кой печели COVID-изборите
04.03.2021 17:30:43 Надежда Ненова

На 4 април се решава кой печели COVID-изборите

По всичко изглежда, че в новия парламент броят на лекарите ще надвишава чувствително броя им в до ...

Здравната комисия поряза БСП за
04.03.2021 17:13:21

Здравната комисия поряза БСП за "Спутник" и пренаписа предложението им

Парламентарната здравна комисия не прие внесеното от БСП предложение за осигуряване на достъп на ...
Актуална тема
Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...