!
Неделя, 21 Април 2024
06
февр
4
 

Д-р Асен Малинов, бивш управител на общинската болница: Велинград не заслужава кмет като д-р Костадин Коев

Неделя, 06 Февруари 2022 | 20:20:02
4

Като мениджър на общината, в която здравеопазването е в колапс кметът трябва да вземе бързи, решителни, крути мерки спа-столицата на Балканите да има релевантно на това титлуване здравопазване. Това пише в фейсбук-пост бившият управител на общинската б

Като мениджър на общината, в която здравеопазването е в колапс кметът трябва да вземе бързи, решителни, крути мерки спа-столицата на Балканите да има релевантно на това титлуване здравопазване. Това пише в фейсбук-пост бившият управител на общинската болница във Велинград д-р Асен Малинов. Той допълва, че от РЗОК Пазарджик има заведени дела за източване чрез фалшиви сертификати на наистина много големи суми, които ще срутят дейността на болницата. „С риск да бъда анатемосан и чумосан за вечни времена, ще кажа, че Велинград не заслужава кмет с такова, меко казано, апатично отношение към най-висшето човешко благо – здравето”, пише още бившият управител.

Ето цялото писмо на д-р Малинов, публикувано във фейсбук страницата, му без редакторска намеса.

Велинград НЕ ЗАСЛУЖАВА кмет като д-р Костадин Коев

Следя сагата в МБАЛ ВЕЛИНГРАД по много причини и все повече недоумявам от случващото се там. Сегашният ВРИД управител е бил по-рано управител на болницата и най-добре може да направи точния анализ на истинското състояние на болницата. През декември 2021 д-р Ташев внесе тревожен доклад до кмета, който доклад необяснимо защо не беше разгледан на сесията на Общинския съвет. Това беше направено след Нова година, време, достатъчно да се събере вярната преторианската гвардия общински съветници, които по филигринен начин да загърбят фактите за истинското финансово състояние на болницата, изнесени от д-р Ташев след вътрешна проверка. Приемането на счетоводните стъкмистики, направени от т. н. "главен счетоводител" и замитането под килима на реалността не е начин за излизане от кризата. Много лесно компетентните държавни органи могат да направят проверка в болницата и тогава всичко съшито с бели конци ще се разпадне, за да се разбере истинското състояние на лечебното заведение. Публична тайна е, че от РЗОК Пазарджик има заведени дела за източване чрез фалшиви сертификати на наистина много големи суми, които ще срутят дейността на болницата. Отлагането на това чрез различни юридически трикове само ще увеличи дължимата сума.

 И КАКВО ЩЕ СТАНЕ ТОГАВА???

Имам усещането, че д-р Ташев е Ланселот, рицар, който е оставен сам да се бори за просперитета на болницата. Задавам риторично въпроса къде остана емпатията към страданието на болните, СЪПРИЧАСТИЕТО и ОТГОВОРНОСТТА НА КМЕТА, ЗДРАВНАТА КОМИСИЯ И ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ?

Като мениджър на общината, в която здравеопазването е в колапс ТОЙ трябва да вземе бързи, решителни, крути мерки спа столицата на България да има релевантното на това титлуване здравеопазване. Та нали болницата е най-точната визитка за една община!!! За пример посочвам общинските болници в Троян, Казанлък, дори и далечното Ардино.

С риск да бъда анатемосан и чумосан за вечни времена, ще кажа, че Велинград не заслужава кмет с такова, меко казано, апатично отношение към най-висшето човешко благо - здравето.

Пиша това с надежда истински загрижените за много неясната и тревожна съдба на болницата да направят всичко необходимо тя, като птицата феникс, да се възроди от пепелта с оня блясък на истинска ЛЕЧЕБНИЦА, на която отново хората да вярват!!!

НАЧИНИ ИМА, ОСТАВА ЖЕЛАНИЕТО И ВОЛЯТА ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ!!!Коментари по темата

Правила на форума за коментари
b7na

Гост 08.02.2022 16:50:43

И тия алчняри ще искат Лекар да им работи за 1200 лв месечно! Ай сиктир бе, наглеци! Свъшиха баламите.

Гост 08.02.2022 16:49:26

Тип помещение Делнични дни Уикенд Дни Двойна стандартна стая 200 лева 250 лева Двойна стая делукс 220 лева 260 лева Делукс стая 2021 230 лeвa 270 лева Двойна стая Гранд Делукс 250 лева 280 лева Джуниър Апартамент 320 лева 360 лева Делукс Апартамент 360 лева 380 лева VIP апартамент 380 лева 420 лева

ГОСТ 07.02.2022 08:38:00

Как ще понесе отговорност фльорцата на Бенишев, Москов, Ненков - заместник директорката д-р Евелина Георгиева. Заместник директор в болницата на Москов - Света Ана. Ебелинка и Марчето добре управляват паричните потоци на Славчо Близнаков. Великата д-р Георгева и нейният креватен партньор д-р Бенишев с отговорни за стандартите в Спешната помощ.

А междувременно... 06.02.2022 20:26:40

50 000 000 лева за ритнитопковците - дето на мач събират по 200-300 човека! httрs://www.marica.bg/plovdiv/gradat/savetnicite-glasuvaha-50-mln-lv-za-stadionite-v-plovdiv-video "Марица" - 27.10.2021 | 11:05 - - - - - - Общинските съветници гласуваха 50 млн. лв. за стадионите в Пловдив. Това се случи след като приеха бюджетната прогноза на Общината до 2024 година, като групата на БСП гласува против нея. Сумата беше приета по време на дебатите от вносителя на предложението зам.-кмета Величко Родопски по настояване на общинския съветник от ВМРО Владимир Кисьов. Той подчерта, че парите са за всички общински стадиони, включително и за този на „Марица“. „Общинските стадиони са започнати, трябва да се довършат“, аргументира се Кисьов.


Всичко за коронавируса
Още новини
Южна Корея: Правителството даде крачка назад в спора за увеличения прием на студенти по медицина
20.04.2024 13:36:54

Южна Корея: Правителството даде крачка назад в спора за увеличения прием на студенти по медицина

Правителството на Южна Корея обяви компромис в плановете си за реформа в здравния сектор в опит д ...

Проф. Петкова: От тази година НЗОК ще заплаща кислородотерапия и у дома
20.04.2024 12:44:41

Проф. Петкова: От тази година НЗОК ще заплаща кислородотерапия и у дома

Готова е амбулаторната процедура, по която българските пациенти с дихателни проблеми ще имат дост ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...