!
Петък, 26 Април 2024
11
март
5
 

Д-р Десислава Кателиева оглави Експертния съвет по Спешна медицина

Петък, 11 Март 2022 | 17:47:38
5

Д-р Десислава Кателиева е новият главен координатор на Експертния съвет по Спешна медицина към министъра на здравеопазването. Тя заема позицията на мястото на проф. д-р Николай Младенов. От съвета са отпаднали и членовете д-р Николай Хубанов, д-р Ана Н

Д-р Десислава Кателиева е новият главен координатор на Експертния съвет по Спешна медицина към министъра на здравеопазването. Тя заема позицията на мястото на проф. д-р Николай Младенов. От съвета са отпаднали и членовете д-р Николай Хубанов, д-р Ана Николова и д-р Мариана Малинова, а на тяхно място са назначени доц. д-р Георги Георгиев, д-р Христо Юруков, д-р Кирил Атлиев, д-р Първолета Кръстева, д-р Иван Стойнов и д-р Алдин Али.

Новият главен координатор на Експертния съвет по Пневмология и фтизиатрия пък е проф. д-р Даниела Петрова Николова. Досегашният главен координатор -  проф. д-р Огнян Георгиев остава член на съвета.

Някои от останалите Експертни съвети са допълнени с още членове. Така в Експертния съвет по Инфекциозни болести влиза проф. д-р Георги Попов; в Експертния съвет по Обща и клинична патология - д-р Стоян Алексов и д-р Албена Факирова; в Експертния съвет по Епидемиология на инфекциозните болести - проф. д-р Виктория Дойчева и доц. д-р Йорданка Митова и в Експертния съвет по Трансплантология - доц. д-р Маринчо Георгиев като специалист уролог.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Q1Y#

Говори ❤️ Київ 14.03.2022 11:40:20

Проклети кремълски ФАШИСТИ! Обявената от руските фашисти за "фейк" бременна жена и бебето и от родилния дом в Мариупол са починали . Кадри от агенция АП, на които се вижда как изнасят ранена бременна жена от нападнатия от руските войски родилен дом в Мариупол, обиколиха света преди дни. Кадрите бяха обявени от руските власти и тролове в социалните медии за фейк, създаден от украинската пропаганда, а руското Министерство на отбраната твърдеше, че в родилния дом няма бременни и бебета, а той е превърнат в щаб на батальона "Азов". Но на видеозаписи, направени от журналисти от АП в сряда, веднага след нападението се вижда как жената прикрива окървавения си корем, докато спасителите я пренасят през развалините. Родилката е откарана в друга болница, по-близо до фронта. Там лекарите се опитали да спасят живота й. Когато разбрала, че губи детето си, жената молила лекарите да я убият, разказаха те. Хирургът Тимур Марин е установил, че тазът на жената е смачкан, а бедрото й е отлепено. Бебето е родено чрез цезарово сечение, но не показва признаци на живот. Опитите за реанимация са неуспешни и майката, както и бебето умират. Изправени пред обвинения във военни престъпления обаче, руски представители заявиха, че родилният дом е бил превзет от украински екстремисти, които са го използвали като база. Те твърдят, че пациентите или медицинският персонал вече не са били в клиниката. Руският посланик в ООН и руските посолства в Берн и Лондон твърдяха, че това са "фалшиви новини". Журналисти от агенция АП(вижте в публикацията им видеоклип от събитието, б.р.), предаващи от Мариупол, документираха нападението над родилния дом и видяха жертвите и щетите. Те са заснели видеозаписи и снимки, на които се вижда как няколко окървавени бременни жени бягат от разрушената клиника. Можете също да видите плачещи деца и крещящи лекари.

Гост 13.03.2022 20:44:42

Руски танк разстреля млада украинка, докато помага на болната си майка Другарю путин, това ли ви е "миротворческата операция"?

руSSки фашисти 12.03.2022 22:35:37

Седем души, включително дете, загинаха, след като руски сили стреляха по евакуационен конвой, опитващ се да извози цивилни граждани от украинското село Перемоха, съобщи Държавната служба за специални съобщения и защита на информацията на Украйна, цитирана от NBC, а по-късно и от АФП. Според съобщението на Агенцията конвоят от жени и деца е пътувал към село Гостролучча по договорен хуманитарен коридор и специален "зелен" маршрут, когато руските сили са започнали да стрелят по тях. "Резултатът от този брутален акт - седем загинали. Едно от тях е дете. Точният брой на ранените към момента не е известен", пише Службата. „След разстрела руснаците са принудили останалите жени и деца от колоната да се върнат в с. Перемоха и да не напускат селото"

Гост 12.03.2022 08:46:05

А кой да сложат......този екип на МЗ хем неразбира, хем нищо не знае, хем никой не иска да се забърква с Асана.... Нещо смислено да са направили до сега освен да продължават да анализират докато си тръгнат....

Гост 11.03.2022 22:43:25

Кателиева… лице на промяната


Всичко за коронавируса
Още новини
Обнародваха Националната здравна стратегия 2030
26.04.2024 13:58:50

Обнародваха Националната здравна стратегия 2030

Националната здравна стратегия 2030 е обнародвана днес в Държавен вестник. Припомняме, че това се ...

Аптеките в благоевградско пред стачка и прекратяване на договорите с НЗОК
26.04.2024 13:19:31

Аптеките в благоевградско пред стачка и прекратяване на договорите с НЗОК

Аптеките в Благоевградска област са готови за ефективни стачни действия заради проблеми в търгови ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...