!
Събота, 27 Юли 2024
15
май
8
 

Д-р Димитров: Ще се кандидатирам отново за директор на "Пирогов"

Имаме най-бързия достъп до здравеопазване и не е важно дали е регламентиран или е на базата на приятелства, каза той

Сряда, 15 Май 2024 | 10:16:56
8

Бях казал преди време, че няма да се кандидатирам за директор, но на фона на това, което се получи, на базата на желанието на една голяма част от персонала на „Пирогов“, които лично заявиха подкрепата си и желанието си да се кандидатирам, а

Бях казал преди време, че няма да се кандидатирам за директор, но на фона на това, което се получи, на базата на желанието на една голяма част от персонала на „Пирогов“, които лично заявиха подкрепата си и желанието си да се кандидатирам, аз не мога да излъжа очакванията им и ще си подам документите и ще участвам в това състезание. То е отворено за всички, които имат желание да се кандидатират, така че какъв ще бъде резултатът, ще стане ясно след конкурса. Това заяви пред БНТ д-р Валентин Димитров, директор на УМБАЛСМ „Пирогов”.

„Промяната в решението ми се дължи и на това, че болницата се успокои, продължихме да работим по правилния начин, да се развиваме и да надграждаме, което показват и резултатите. През това време излязоха и всички проверки, с всички нелепи обвинения от страна на предния министър срещу „Пирогов“ и лично срещу мен за злоупотреби, което за мен е най-важно. Аз съм човек, който вярва в правовата държава и смятам, че хората трябва да говорят само с документи и с факти“, заяви той.

В отговор на въпрос дали има политическа подкрепа за оставането му на поста или натиск за отстраняването му, д-р Димитров а, че не може да потвърди дали е имало политически натиск върху него, защото той не членува в нито една партия, не е заявил принадлежност към нито една организация и не е политическо лице. „Политическа подкрепа обаче получих от много политически формации, без да съм я е търсил. Обяснявам си го с това, че тези хора са видели как си върша работата и са сметнали, че тази болница е започнала да се развива правилно“, каза той.

Той беше категоричен, че българското здравеопазване е с най-бърз достъп. „Няма значение дали този достъп е регламентиран или е на базата на познанства и приятелства. България е една малка държава, в която всички се познаваме, всички имаме приятели и контакти. Няма нищо лошо в тази взаимопомощ“, категоричен беше д-р Валентин Димитров.

Директорът на „Пирогов“ съобщи, че от началото на годината болницата е с положителен финансов резултат и е подписан нов Колективен трудов договор, в който голямото увеличение на заплатите е за медицинските сестри и санитарите. „Със 7% увеличихме заплатите на лекарите, а на сестрите и санитарите с 13%. Директорът обаче може да е най-добрият мениджър на света, но не може да реши системен проблем, какъвто е недостигът на медицински специалисти. За това е нужна държавна стратегия“, каза той.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$@QJ

Лекар в чужбина 17.05.2024 23:22:35

Жив касапин. Хич не прилича на безценен лекар. Хайде у лево.

Гост 16.05.2024 17:12:38

Гонят хо през вратата , той влиза през прозореца. Събра пари да се отплаща

Гост 16.05.2024 09:53:50

При 72 млн.лв. дългове целия персонал е влюбен в касапина.

Гост 15.05.2024 22:00:27

Как така, Семерджийката рече преди време, че нема да се наредиш на копанята, щото си вкарал Пирогов в големи дългове и си щял да избягаш

Колега 15.05.2024 16:39:25

Дгд

Гост 15.05.2024 16:04:59

Дано конкурса не се провежда както сега проведоха за старши на болницата.Много разочаровани колежки които работят от години в Пирогов бяха изгонени.

Меги 15.05.2024 12:38:55

Благодарим Ви за това интервю, докторе. Благодарим и за навременната здравна помощ, която указват не хората. Аз лично, като човек живял 18 г. в чужбина, с ръка на сърце, мога да кажа, че ние имаме достъп до здравни грижи, както и че иммае безценни лекари. Дано повече лекари останат в страната.,, Кал" винаги ще се хвърля, но трябва да не забравяме, че има много стойностни хора, които трябва всеки ден да чуват благодарности. За това АЗ днес Ви благодаря Д-р Димитров.

лекар 15.05.2024 12:19:20

Е, доктор Димитров, една историйка по повод на приятелствата: Когато синът ми беше на 6, тичаше, падна и си сцепи веждата. Отиваме в спешното на "великата" ВМА и там един "велик" спешен хирург ми каза да почакаме, щото първо щяла да дойде внучката на старшата на хирургията да лепят и нея. Не трябвало да се хаби флакончето само за един и така, докато чакахме "великата" приятелска внучка половин час и синът ми плачеше от болка, никой не се сети поне да обработи раната на сина ми. Разбираш ли, докторе, ако "Пирогов" се крепи на такива отношения, по-добре е да го няма! А сина ми, като бъдещ лекар, посъветвах да работи извън тази "приятелска" държава. И вие "приятелю", бъдете жив и здрав!


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Димитър Костов е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Шумен
26.07.2024 17:44:57

Д-р Димитър Костов е единствен кандидат за директор на МБАЛ-Шумен

Само по един кандидат има за позиция в Борда на директорите на МБАЛ-Шумен, става ясно след резулт ...

Обнародваха обновеното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология
26.07.2024 17:25:20

Обнародваха обновеното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология

Актуализираното фармако-терапевтично ръководство по медицинска онкология беше обнародвана днес в ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...