Сряда, 12 Май 2021
07
ноем
8
 

Д-р Иван Маджаров: Предлагаме парите за ПИМП и СИМП да бъдат увеличени със средства от резерва

От името на БЛС сме поканили БАПЗГ да присъства на преговорите с НЗОК по рамковия договор

Четвъртък, 07 Ноември 2019 | 17:24:52 Надежда Ненова
8

„В преговорите за НРД отстояваме значително повишение на цените на клиничните пътеки като дейности, за да могат средствата, заложени в бюджета за следващата година, по най-прекия път да стигнат до работещите в системата на здравеопазването.&ldquo

„В преговорите за НРД отстояваме значително повишение на цените на клиничните пътеки като дейности, за да могат средствата, заложени в бюджета за следващата година, по най-прекия път да стигнат до работещите в системата на здравеопазването.“ Това каза председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Преговорите за рамковия договор между Лекарския съюз и Здравната каса започнаха в понеделник и трябва да завършат в края на този месец. „По отношение на недостатъчното средства, заложени в бюджета за извънболнична помощ, предлагаме да бъдат отделени средства от резерва на НЗОК, с които и в ПИМП и СИМП да се осигури някакво значимо повишение на цените“, каза д-р Маджаров. Припомняме, че в проектобюджета на НЗОК е записано, че ПИМП са отделени 19 млн. лв., докато семейните лекари настояват за 25 млн. лв.

Председателят на БЛС коментира и исканията на някои медицински сестри да участват в преговорите със Здравната каса. „Действително не става въпрос за искания на легитимно оторизирани лица, които да участват в преговори. От името на БЛС и миналата година, и тази година сме поканили официалния представител на специалистите по здравни грижи – БАПЗГ. По наша инициатива те ще се включат в някои от дните, в които преговаряме, особено за болничната помощ, за да дадат своите експертни предложения. Не мисля, че на някой трябва да му минава през ума, че могат да се нарушават закони и правила в държавата. Те са написани, за да може всеки да си носи своята отговорност и то не само към определена прослойка, а и към цялото общество“, каза д-р Маджаров.

„Гласове има отвсякъде, има и други, които желаят да се включат в преговорите, но законът казва, че преговори по НРД водят БЛС и НЗОК. В случая ние сме направили максималното, за да може този преговорен процес да бъде достъпен за по-голяма част от обществото. Имаме няколко срещи вече с всички болнични асоциации, изключително тесен контакт с общопрактикуващите лекари, провели сме срещи с ръководствата и на общински и на областни болници, така че не мисля, че преговорният процес остава скрит“, допълни той.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
TBC@

6666 11.11.2019 20:18:55

Някой е"ава ли го за нещо БЛС? Какво се пъне Маджарчето?

Гост 09.11.2019 00:02:30

Към посредствената коментираща до тук сволоч: хайде с по-малко злоба и с достатъчно мисъл да правите коментари. Ясни са цитатите на д-р Маджаров, няма заплаха, няма лоша умисъл.

Да да 08.11.2019 09:12:00

Маджаров давай си оставката! Ти си едно долно мекере, което гледа само личния си интерес. Всъщност гледаш и интереса на частната болница от която си дошъл. Вие повечето в управителния съвет на БЛС сте крадци и лъжци с много малки изключения. Да си отива и долнопробният лъжец от МЗ Бай Кирчо Ментата! Ще му викаме Киро Лъжата!

Бясна 08.11.2019 02:28:59

Др. Маджаров може ли, следващият път мед. специалистите да договаряме заплатите на лекарите? Увеличение на клиничните пътеки!? Т. Е. повече пари да крадете ли??? БАПЗГА!!! Представлява кои??? Вашите интереси нищо повече. Шайка дърти некадърници са БАПЗГ. Лъжете кой???? Ало Маджарче не сме сляпи! Това, че ти се мислиш за по хитър от Дявола не означава, че можеш да е...ш дявола! За това се иска мъжество , а ти уххха далеч си! И като за финал хахаха никой не е погребан между пачки с пари и ВИЕ ПРОДАЖНИЦИ НЯМА ДА БЪДЕТЕ! НО НЕ ЗАБРАВЯИТЕ, ЧЕ ЩЕ СТЕ УМРЕЛИ КАТО ПРЕДАТЕЛИ И ЧЕРНИ ОВЦИ В ИСТОРИЯТА! И ДОРИ МУХИТЕ ЩЕ ВИ ЯДАТ С КЕФ И ЩЕ СА ДОВОЛНИ, ЧЕ ИЗЯЖДАТ СЛЕДВАЩОТО Л....О

Недоволна 08.11.2019 21:39:08

БАПЗГ да се разтури ! 78 некадърници, които не вземат никакво отношение към мед.сестри. Издържат се от задължителния чл.внос , който се плаща ежемесечно. Мафия.

Гост 08.11.2019 12:35:40

Мила ми бясна, можеш да се договаряш с работодателя си само... и евентуално с мъжа си.

Лекар 08.11.2019 00:09:11

Боклук!

Гост 07.11.2019 20:58:00

'Някакво значимо' чакай си........,ако не разбираш нюансите в изказа на тези нищоправци от УС на БЛС.


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Маджаров: Основна задача на министъра трябва да е продължаването на електронизацията
12.05.2021 17:12:14

Д-р Маджаров: Основна задача на министъра трябва да е продължаването на електронизацията

„Познавам д-р Кацаров като изключителен професионалист, това няма кой да го отрече – ...

Д-р Болтаджиев: Очаквам д-р Кацаров да бъде един подреден министър
12.05.2021 16:48:48 Надежда Ненова

Д-р Болтаджиев: Очаквам д-р Кацаров да бъде един подреден министър

Не можем да очакваме от новия здравен министър д-р Стойчо Кацаров да направи реформи, но със сигу ...
Актуална тема
Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...