!
Неделя, 19 Май 2024
18
март
1
 

Д-р Лорейн Нолан е новият председател на Борда на ЕMA

Петък, 18 Март 2022 | 11:17:36
1

Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет на ЕМА за тригодишен период, съобщи пресслужбата на лекарствения регулатор. Д-р Лорейн е главен изпълнителен директор на Ирландския регулаторен орган за здравни продукти (HPRA) &n

Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет на ЕМА за тригодишен период, съобщи пресслужбата на лекарствения регулатор.

Д-р Лорейн е главен изпълнителен директор на Ирландския регулаторен орган за здравни продукти (HPRA) – пост, който заема от януари 2016 г. От октомври 2019 г. тя e заместник-председател на борда на EMA, участва в управлението на агенцията като негов член от началото 2016 г.

Д-р Нолан има повече от 20 години опит в областта на регулацията на лекарствата и медицинските продукти и е заемала редица ръководни постове в HPRA от 2001 г. до днес.

Тя е химик по образование, с придобита докторска степен в Тринити Колидж Дъблин по разработване на лекарства.

Д-р Лорейн Нолан поема поста от Криста Виртхумер – Хоче, ръководител на Австрийската агенция по лекарствата и медицинските изделия, която бе председател на Управителния съвет на ЕMA в продължение на два тригодишни мандата от 2016 г.

„За мен е голяма чест да бъда назначена да ръководя борда на EMA. Това, което беше очевидно през последните две години на пандемията и е ясно и в контекста на опустошителния конфликт в Украйна, е, че EMA трябва да остане гъвкава, отзивчива и готова да покаже лидерство и солидарност в светлината на значителни промени в средата, в която работи”, каза Лорейн Нолан.

„Като председател моят приоритет ще бъде да продължа и да засиля доброто партньорство между EMA, националните агенции и Европейската комисия. Заедно трябва да гарантираме, че EMA продължава да предоставя най-високите стандарти за защита на общественото здраве и здравето на животните, като същевременно поддържа глобалната си репутация на модерен, прогресивен и прозрачен регулатор“, допълни тя.

„Щастлива съм да приветствам Лорейн Нолан като новия председател на Управителния съвет на EMA. Лорейн е активен член на борда от 2016 г. и ръководи редица стратегически инициативи, които в голяма степен подкрепиха оперативните резултати на EMA. Очаквам с нетърпение нашето продължително тясно сътрудничество“, каза Емер Кук, изпълнителен директор на EMA.

Заместник-председателят на борда на ЕMA ще бъде избран на следващото му заседание, което ще се проведе на 15-16 юни 2022 г.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
NmW4

Гост 20.03.2022 12:34:10

В Русия несъмнено имаме възраждането на нацизма. 1.Партията на Путин е основана от самия него и има ясни националистически идеи за бъдещето на Русия. В основата на тази партия лежи социалистическата идея, която никога не е изчезвала в средите на КГБ. 2. Продължаваща и дългосрочна милитаризация на руската икономика и провеждане на местни малки войни срещу съседни страни и завладяване на нови територии. 3. Забрана на граждански организации и партии. Забрана на опозиционните източници на информация. Масова пропаганда за избрания руски народ, който трябва да въведе новия ред в света 4. Улични екзекуции на политически опоненти и открити процеси срещу водещи интелектуалци и политици. 5. Антисемитизъм и етническа омраза към Украйна. За всичко там са виновни евреите. Няма украинска нация. Тя е непълноценна, неспособна на самоуправление и част от руската нация. 6. Масови събирания с националистически речи на новия лидер


Всичко за коронавируса
Още новини
Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив
18.05.2024 11:45:28

Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от УМБАЛ “Свети ...

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ
18.05.2024 10:59:29

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобри два теста за самостоятелна употреба ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...