!
Вторник, 23 Април 2024
18
ян
11
 

Д-р Маджаров: Колкото по-разделено е обществото, толкова повече е насилието срещу лекари

Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар, каза той за доц. Мангъров

Вторник, 18 Януари 2022 | 10:55:22
11

Всеки, който си позволи да се отнася по такъв начин с български лекар, ще се срещне с мощта и силата на Лекарския съюз. Това каза пред bTV председателят на БЛС д-р Иван Маджаров по повод вчерашното нападение над д-р Ивайло Иванов в кабинета м

Всеки, който си позволи да се отнася по такъв начин с български лекар, ще се срещне с мощта и силата на Лекарския съюз. Това каза пред bTV председателят на БЛС д-р Иван Маджаров по повод вчерашното нападение над д-р Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско.

„Ние ще поемем изцяло юридическата защита на колегата при негово желание във всички етапи и институции. Радвам се, че правоохранителните органи са реагирали бързо и човекът, който е предизвикал инцидента, е арестуван. Органите на реда трябва да уточнят какво се  е случило, но при всички положения е ясно, че нападението е в кабинета на лекаря, той там е длъжностно лице и изпълнява своите задължения. Не става въпрос за битов скандал. Лекарят е там, за да помага на своите пациенти“, допълни д-р Маджаров.

Той подчерта, че лекарският кабинет е мястото, където пациентите отиват, за да споделят проблемите си, и често са притеснени, затова от БЛС винаги са призовавали и лекарите, и пациентите да проявяват разбиране за ситуацията. „През първата половина на COVID – 2020, тези случаи значително намаляха. Миналата година не достигнаха тази бройка, която обичайно имахме преди епидемията, но се наблюдаваше нарастване. Агресията срещу медици не е характерна само за България, в цял свят има такива прояви, но колкото повече обществото е разделено, толкова повече се проектира и в нашата сфера насилието“, каза още д-р Маджаров.

По отношение на новия Национален противоепидемичен план председателят на БЛС заяви, че най-доброто нещо, което всички можем да направим, е да сме обединени около предложените мерки, защото коментарите добър ли е или не е добър биха разколебали хората.

„Всички трябва да спазваме елементарни правила, за да минаваме малко по-спокойно и плавно през тези логични вълни. Надявам се тази бърза вълна на Омикрон да приключи по-бързо и да сложи край на пандемията“, каза д-р Маджаров.

„Това е подход към икономиката, защото ако наблюдаваме само интензивните легла, няма да ограничим навреме инфекцията. Наблюдението на кабинетите в първичната помощ е най-доброто, тъй като болните първо минават през личен лекар, преди да се влошат и да стигнат до интензивните легла“, допълни още той.

Д-р Маджаров коментира и работната група за оценяване на мерките срещу пандемията, която беше решено да бъде създадена след срещата между представители на „Възраждане“ и премиера, като каза, че от БЛС са дали предложение за двама специалисти, които да се включат в нея.

В отговор на въпрос кои са личностите с псевдонаучни аргументи, които се обявяват срещу мерките, той каза, че те не са тайна. „За доц. Мангъров вече не е необходимо да вади доказателства. Той просто казва, че информацията се крие, т.е. той е лекар, който изповядва конспиративни теории. Мангъров каза първо, че 500 души ваксинирани са загинали, а после каза, че 500 души са загинали поради ваксиниране по данни на Министерството. Такива данни от Министерството на здравеопазването няма. Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар“, завърши д-р Маджаров. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Cm%z

Гост 19.01.2022 06:41:19

Гост 17.01.2022 21:12:43 Име на една суха съчка-стар доктор 15.01.2022 21:19:28 Защо БЛС не иницира процедура за да се отнемат лекарските права на лицето Атанас Мангъров?.

Гост 18.01.2022 16:51:38

Бегом марш да лекувате в Европа! Не бих желала да ме лекува лекар,който смята 80% от пациентите за ПЪЛНИ БОКЛУЦИ!!!

Гост 18.01.2022 20:12:32

Плебейската паплач бие докторите по всякакъв повод. Не ваксините са само проблемът. Не отклонявайте темата, че обслужваме 80% ПЪЛНИ БОКЛУЦИ, които не заслужават и африканско ниво на здравни грижи. Мда абсолютно правилно е написал колегата. Даже е написал по-малко проценти от това което ми се струва -90% от населението е дебилно, нагло, безочливо, неуважително към науката,медицината,лекаря, образованието, техническия прогрес. Но работим за останалите 10% интелигентни и възпитани хора, все пак

Гост 18.01.2022 13:28:39

Мангъра стана кирливото знаме на антиваксерите. Хаеактерно за такива е, че са със самовлюбени нарцистични извратености на личността, бомбастични числа и никакви фактически доказателства. Предлагам да бъде понижен до регулировчик пред болница със запълнени инге зив и сектори и реанимации където да намира места в други болници за клетите пациенти, коитто е разубедил да се ваксинират

В края на уродливия ни ПСЕВДОпреход 18.01.2022 12:52:05

Трябва ясно да се заяви, че цялата агресия срещу българските Лекари и сестри се координира, насочва, насъсква и има логистична медийна подкрепа от един единствен ЦЕНТЪР - същият, който цели в крайна сметка да ОТКЪРТИ БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО и ЕВРОСЪЮЗА и да я пришие към северна азия. Докато ръководството на БЛС не заяви ЯСНО ТОВА, не чакайте промени в ситуацията! Хич не ми пука, че това било ПОЛИТИЧЕСКА позиция - ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА КОЛЕГИТЕ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ СТОЯТ НА ПЪРВО МЯСТО!

GP 18.01.2022 12:45:16

Ето защо ваксинацията не трябва да бъде задължителна или принудителна, а доброволна. Отговорност не може да бъде потърсена от никого и го отнася редовия лекар. Мазният ни Председател и останалите медийни звезди да внимават с посланията. Изпълнението на политически нареждания не трябва да бъде за сметка на медицинските правила и нашата сигурност.

Гост 18.01.2022 13:50:46

GP - Тя и сега е напълно доброволна ваксинацията! Никой не е дошъл с пистолет на главата да те накара да се ваксинираш! За преболедувалите също има ЗЕЛЕНИ СЕРТФИКАТИ! Не отклонявай темата, както ясно ти каза колегата!

Обикновен лекар 18.01.2022 14:26:59

Колеги, не искам да повтарям написаното от мен под интервюто с Д-р Николова, ако искате го погледнете. В резюме, ще го отнесем ние, основно заради недалновидното поведение на повечето колеги в ръководните структури на съсловната ни организация и властта. Трябва да видим накъде принципно се движат нещата и да адаптираме тенденциите спрямо нашето общество. Крайностите ще изострят допълнително конфликта, трябва да ги игнорираме. Ситуацията може да бъде овладяна единствено с разум и диалог. Хората, добри или лоши, имат страхове. Тепърва се очаква се да бъдем свидетели на излъгани надежди от нереални твърдения и обещания.

Гост 18.01.2022 19:46:25

да адаптираме тенденциите спрямо нашето общество Ти винаги ли си толкова субмисивен ,наведен и сервилен ? Да се нагодим на простотията ,селенията и невежеството ли ? Знаеш ли какво е CUCOLD ?

Гост 18.01.2022 13:33:14

Плебейската паплач бие докторите по всякакъв повод. Не ваксините са само проблемът. Не отклонявайте темата, че обслужваме 80% ПЪЛНИ БОКЛУЦИ, които не заслужават и африканско ниво на здравни грижи.

Elf 18.01.2022 12:32:56

Osama ben Tikov


Всичко за коронавируса
Още новини
И мобилната медицинска помощ бе одобрена от ресорната комисия
23.04.2024 18:04:09 Ирина Пекарева

И мобилната медицинска помощ бе одобрена от ресорната комисия

Създаването на система за мобилната медицинска помощ, оказвана на места, в които липсват както сп ...

Проф. Аргирова: До 1 година ще има ваксина срещу ХИВ
23.04.2024 17:47:29

Проф. Аргирова: До 1 година ще има ваксина срещу ХИВ

До една година ще има ваксина срещу ХИВ, стана ясно по време на шестнадесетото издание на Училище ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...