Вторник, 21 Март 2023
29
ноем
3
 

Д-р Меджидиев иска допълнително държавно финансиране за детското здравеопазване

Вторник, 29 Ноември 2022 | 15:27:08
3

Министерството на здравеопазването винаги е било партньор на „Българската Коледа“, а чрез съвместната си работа доказахме, че държава и благотворителна инициатива могат да постигат успехи в интерес на българските деца. Това заяви служебният

Министерството на здравеопазването винаги е било партньор на „Българската Коледа“, а чрез съвместната си работа доказахме, че държава и благотворителна инициатива могат да постигат успехи в интерес на българските деца. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев днес в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ – Велико Търново, където в присъствието на президента Румен Радев бяха обявени резултатите от миналогодишната кампания и беше даден стартът на инициативата за периода 2022-2023 г., съобщават от МЗ.

„Екипът на Министерството на здравеопазването полага целенасочени усилия за надграждане на постигнатото, за да гарантираме качествено, навременно и достъпно детско здравеопазване. Ще разговарям с всички парламентарни групи, за да бъде осигурено чрез държавния бюджет допълнително финансиране за детското здравеопазване“, посочи в изказването си здравният министър.

Началото на 20-тото издание на благотворителната инициатива беше поставено от президента Румен Радев, който посочи: „Българската Коледа“ не е просто дарителска кампания, тя е нещо много повече. Тя ни дава вяра, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности.“ На тържествената церемония във Велико Търново държавният глава съобщи, че тазгодишната кампания ще е посветена на децата с редки генетични заболявания.

Благодарение помощта на „Българската Коледа“ редица лечебни заведения в страната бяха обезпечени с неонатологична апаратура, с ехографски апарати, локомати и друга медицинска техника. Подпомогнати са стотици деца, кандидатствали през годините за провеждане на лечение, рехабилитация и осигуряване на лекарствени продукти, които не се покриват с публични средства от НЗОК.

През изминалата година инициативата „Българската Коледа“ е постигнала рекорден бюджет от над 3 млн. лева, като със събраните средства са подпомогнати 517 деца с тежки хронични заболявания и е дарена апаратура на 22 лечебни заведения в страната.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
sDtM

Гост 30.11.2022 16:42:41

Меджиди ефенди к'во станА с твоята менте наредба за остойностяване на лекарския труд а? Явно беше PR мероприятие и си мислеше ,че с избора на ново правителство и нов министър на здравеопазването повече няма да те питат, а ти ще си заработил популистки точки белким да ти послужат за кариерата следващите години и да викаш 'Аз видите ли исках реформи., ама ме смениха и така не се продължиха' Нали това ти беше целта а- PR кампания с прах в очите на съсловието.

Гост 30.11.2022 15:57:14

'Българската Коледа' е срам за това гето България, което се пише член на ЕС. Пародия на държава ,където здравеопазването се финансира с дарения ,а огромни суми се перат за магистрали и абонаментни ремонтиращи строителни фирми близки до политическата класа крадци. Съшото и със строежа на детска болница и какво ли още не . Здравеопазване ,което няма да бъде и подкрепено от Планът за възстановяване ,който на Запад беше главно за възстановяване на здравните системи с покачване на заплащането, наемане на още хора в здравните системи и т.н Тук в корупционната българия това няма да се случи.

Гост 29.11.2022 15:43:51

Този е пълно недоразумение.


Всичко за коронавируса
Още новини
Три пъти в рамките на година са вдигани заплатите в МУ Варна
21.03.2023 15:59:05

Три пъти в рамките на година са вдигани заплатите в МУ Варна

Ректорът на Медицински университет - Варна проф. д-р Валентин Игнатов представи отчет за дейностт ...

Христофор Иванов: Нужен е механизъм за внос на лекарствата за амбулаторно лечение като този за болнична помощ
21.03.2023 15:10:45 Надежда Ненова

Христофор Иванов: Нужен е механизъм за внос на лекарствата за амбулаторно лечение като този за болнична помощ

Отворените модели на доставка на лекарства, които се прилагат и развиват в Европейския съюз, ...
Актуална тема
Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...