Сряда, 16 Октомври 2019
12
окт
6
 

На наградите на Столичната лекарска колегия:

Д-р Цвятко Георгиев от „Пирогов“ е избран за „Лекар на годината - София“

Петък, 12 Октомври 2018 | 10:48:47
6

Столична Лекарска Колегия на БЛС раздаде първи Годишни награди „Лекар на годината 2018”. На официална церемония в Централния Военен Клуб снощи председателят на Колегията д-р Меджидиев награди 11 медици, отличени в 9 категории, съобщиха от С

Столична Лекарска Колегия на БЛС раздаде първи Годишни награди „Лекар на годината 2018”. На официална церемония в Централния Военен Клуб снощи председателят на Колегията д-р Меджидиев награди 11 медици, отличени в 9 категории, съобщиха от СЛК.  

За „Лекар на годината 2018” бе избран д-р Цвятко Георгиев, който завежда Отделението по хирургия на новороденото и вродените малформации в спешния център „Пирогов“. Отличието му бе връчено от зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

В  категория „Доайен”  беше отличен проф. Тошко Лисичков.  Двама колеги бяха отличени в категория „Млад лекар” – д-р Димитър Пенчев от ВМА и д-р Асен Цеков от „Токуда”. Активен принос и иновации за развитието на специалността беше присъден на проф. Илия Салтиров от ВМА. Призът „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники” беше връчен на доц. Маргарита Кътева от „Софиямед”.

Проф. Цветомир Димитров –директор на Първа МБАЛ получи награда в категория „Мениджмънт управление на финансовите ресурси“. В категория „Мениджмънт медицински дейности“ бе отличен доц. Костадин Ангелов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска”.

В категория „Принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ наградата взе главният секретар на БЛС д-р Стоян Борисов. За „ Дългогодишна дейност в областта на медицината“ бе отличен проф. Данаил Петров.

Освен тези отличия беше връчен и приз „Активен принос за работата на общинското здравеопазване” на д-р Веселин Милев от Столична община.

4 медии бяха отличени за „Принос в утвърждаване на авторитета на лекарското съсловие” – в-к „24 часа” за Кампанията „Лекарите, на които вярваме”, Дарик радио за Кампанията „Best doctors”, Канал 3,  Нова телевизия за филмовата продукция „Откраднат живот”.

“Изключително горд съм, че тази вечер, тук присъства елита на медицината и обществото“, се обърна към присъстващите, председателят на Столична Лекарска Колегия на БЛС д-р Асен Меджидиев. „Ще бъдем критикувани от пациентите, защото за всеки човек лекарят е изключително важен. Днес ние отличаваме на принципа – колеги номинират колеги. Тези хора са пример за всеотдайност, професионализъм, класа и добра медицинска практика. Именно там е нашето място в обществото да създаваме такава. А политици, икономисти и обществеността да  имат ангажимента да създадат условията ни на работа, така че да можем да го осъществим“, допълни той.

„СЛК стартира специален Фонд за помощ на младите колеги. През него ще финансираме техни специализации. Това решение бе взето съвместно с директорите на всички болници в София, които с радост подкрепиха инициатива. Младите колеги, които отличихме тази вечер получават като награда към приза възможност да финансираме по една тяхна специализация“, каза още д-р Меджидиев.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградите на двама медици в категорията „Млад лекар“ на церемонията по обявяването на първите годишни награди "Лекар на годината 2018" на Столичната колегия на Българския лекарски съюз. Отличията получиха д-р Димитър Пейчев, хирург от ВМА – София и д-р Асен Цеков от болница „Токуда“.

„Вълнувам се, че днес съм сред хората, които отделят всяка една минута от своето работно време и всяка минута от своето свободно време, за да лекуват българските граждани“, обърна се Цвета Караянчева към присъстващите на церемонията.

„Във Вас има устрем и амбиция и си мисля, че ние – политиците, трябва да направим така, че да продължите да упражнявате още по-добре своята благородна професия“, заяви председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева благодари на медиците за това, че развиват в България своя талант и професионализъм в името на българските граждани. Истинският лекар е този, който има призванието и любовта в сърцето си, отбеляза още тя.

„Вие заслужавате благодарността, уважението и обичта ни и ние заедно ще направим най-доброто и ще начертаем по-добър път за българското здравеопазване“, заяви председателят на парламента.

Председателят на Комисията по здравеопазване към Народното събрание д-р Даниела Дариткова поздрави Столична колегия за инициативата и награди доц. Маргарита Кътева и проф. Илия Салтиров.

Зам.-кмета с ресор здравеопазване на СО Дончо Барбалов пък поднесе наградите на двата мениджъри доц. Костадин Ангелов и проф. Цветомир Димитров.

На церемонията присъстваха заместник-председателят на Народното събрание Явор Нотев, председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, представители на БАПЗГ, директори на водещите университетски болници и гости. 

Снимки: проф. Илия Салтиров - сн. 2; д-р Димитър Пенчев - сн. 3Коментари по темата

Правила на форума за коментари
VU*C

МЗ 12.10.2018 22:37:49

"......Столична Лекарска Колегия на БЛС раздаде първи Годишни награди „Лекар на годината 2018”......" ТЕЗИ НАГРАДИ НЕ СЕ ЛИ РАЗДАВАХА ОТ УС НА БЛС СЛЕД НОМИНАЦИИ ОТ ВСИЧКИ РЕГИОНАЛНИ КОЛЕГИИ? ОТ КОГА СТОЛИЧНАТА КОЛЕГИЯ СЕ ИЗЖИВЯВА, КАТО ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ДОКТОРИТЕ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА?

Гост 12.10.2018 15:04:54

Д-р Цветко Георгиев е изключителен професионалист и прекрасен човек. Напълно заслужена награда.

Гост 12.10.2018 11:48:47

Меджидиев, защо правиш свирки на ГЕРБ. Милев, Димитров и смешника Коце Ангелов.

Гост 12.10.2018 14:40:07

Ами калинки, бе колега. Герберски смешни калинки.

Гост 12.10.2018 11:01:05

Е, че нали академик Дамян Дамянов щеше да е лекар на годината!?

Гост 12.10.2018 11:04:14

Да не говориш за други награди? Тези са на СЛК


Още новини
НЗОК предлага редица промени в проекта за Наредбата за медицинските изделия
15.10.2019 17:35:17 Надежда Ненова

НЗОК предлага редица промени в проекта за Наредбата за медицинските изделия

НЗОК е направила съществени корекции в проекта за изменение и допълнение на Наредбата за условият ...

11 778 души с намалена работоспособност са започнали работа тази година
15.10.2019 17:07:15

11 778 души с намалена работоспособност са започнали работа тази година

11 778 хора с трайно намалена работоспособност са започнали работа от началото на годината до кра ...
Актуална тема
Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...