Петък, 07 Май 2021
06
юли
9
 

Единайсет планови проверки извършва ИАМО между юли и декември

Петък, 06 Юли 2018 | 17:10:00 Ирина Пекарева
9

Две районни каси, няколко специализирани и една многопрофилна болница, дентални центрове и две застрахователни дружества ще бъдат проверявани от Изпълнителната агенция „Медицински одит“. Това става ясно от плана за проверките на агенцията в

Две районни каси, няколко специализирани и една многопрофилна болница, дентални центрове и две застрахователни дружества ще бъдат проверявани от Изпълнителната агенция „Медицински одит“. Това става ясно от плана за проверките на агенцията в рамките на второто шестмесечие на тази година.

Общо единайсет са обектите, запланувани за проверка.

ИАМО ще провери РЗОК в Плевен и РЗОК в Сливен, сочи планът за полугодието. В хода на проверката ще бъде проследено осигуряването на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК, както и ще бъдат изискани и проверени договорите между РЗОК и изпълнителите на медицинска помощ.

В столичната Специализирана болница активно лечение на хематологични заболявания пък ще бъде извършена проверка по изпълнение на направените препоръки от предходна контролна дейност в лечебното заведение.

Проверки ще се извършат и в „ДЗИ Животозастраховане“ и „Уника Живот“, където ИАМО ще проследи дали застрахователите предоставят здравните услуги съгласно застрахователните си договори.

От лечебните заведения за болнична помощ в плановете на ИАМО за проверка фигурират четири – плевенската МБАЛ „Мозък и сърце“ и специализираните САГБАЛ „Ева“ в Сливен, Специализирана болница за очни болести – Бургас, и намиращият се също в Бургас Очен лазерен център „Св. Николай Чудотворец“. В лечебните заведения ще бъде извършена проверка на структурата, устройството и дейността им. Ще бъдат проверени също спазването на приложимите медицински стандарти и качеството на диагностично-лечебния процес, както и осигуряването на необходимите за лечението на пациентите медицински изделия.

Подобни проверки очакват и столичната клиника „Медикал Дент“, както и пловдивската клиника „Дентал Естетик“.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
z7P9

Гост 08.07.2018 10:34:44

Преди да ходят по проверки, да се научат да ползват основните програми на компютър, че са ми смешни, когато не могат да открият къде са запазили файл. Трагична история!

Въпрос към минстър Ананиев 07.07.2018 13:07:38

Министър Ананиев, има една въпрос, на който Вие като отговорен човек на отговорен държавен пост дължите отговор. Има ли причина проф. Златица Петрова, която е отстранена от длъжност поради проверки на Прокуратурата, редовно да ходи в агенцията и да има пълен достъп до архива и всички работни помещения? Няма ли опасност по този начин да манипулира служителите на ИАМО в своя полза? Каква е ролята на изпълняващия длъжността директор, когото Вие назначихте?

Гост 07.07.2018 20:16:20

Нека ходи . Прокуратурата е монтирала подслушвателната техника . Това ще улесни процеса по изобличаването . Никой не може да се скрие . :)))))))))

Гост 07.07.2018 02:34:26

Малииииииии - смазали са се от работа! Сигурен съм, че няма нарушения хахаха

Гост 06.07.2018 20:23:21

Направо ще се засинеят от работа. Това ли искате да ни внушите с тази дописка?

БЛС-Въоръжено Крило 06.07.2018 19:00:07

А защо ИАМО не прави проверки на МЗ и правителството дали средствата за здравеопазване отговарят на европейските критерии за осигуреност на населниетпо със здравна помощ ? Я да видим с какви изводи ще излязат при условие ,че тиквениците отпускат 20-25 ПЪТИ по-малко средства от други страни в Европа. И дали мизерните средства за здравеопазване могат да бъдат компенсирани само с ненормиран лекарски труд платен като на нискоквалифицирани работници. И дали може да се иска някакво качество при тези параметри. Жалко ,че няма МЕЖДУНАРОДЕН ОДИТ НА ТЪПИТЕ МУТРОКОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ по отношение на здравните показатели , да видим с какви констатации ще се сдобият, ако не и с обвинение за правителствен геноцид в кочинката им. Изобшщо ИАМО е излишна докато средствата за здравеопазване не се приведат в нормите за Европа в сектора. Нмаа какво да пшроверяваш при условие ,че ниското качество е заложено още във финансирането .Това е все едно строителният надзор да проверява качеството на работа на строителна фирма на която са платили само за 5 торби цимент за построяването на триетажна къща. Същата работа и в кочинката на Тиквата и Киро счтоводителя му.

Гост 06.07.2018 23:07:03

Защото са неграмотници, изпаднали от софрата, кой на местната власт, кой от някоя изчезваща политическа партия. Там е пълно с тутманици, които не са свикнали да работят, а да пишат стихове, дописки и да философстват по цял ден с чаша кафе в ръка. Подкрепям, че това е една абсолютно излишна институция, която при това струва на данъкоплатеца десетки милиона лева годишно!

Гост 06.07.2018 19:39:14

Абсолютно вярно! ИАМО е една априори излишна институция. От нейната работа няма полза.

Гост 06.07.2018 17:24:00

И 111 проверки да направят - все тая.


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Вежди Рашидов към ИСМВ и БСП: Заразихте сума ти хора, не носите маски, а говорите за ваксини
07.05.2021 17:15:37 Надежда Ненова

Вежди Рашидов към ИСМВ и БСП: Заразихте сума ти хора, не носите маски, а говорите за ваксини

Скандал заради неносенето на маски в пленарна зала се разрази по време на дебатите за руската вак ...

Решават дали ПИК на НАП ще е достъп до е-здравното досие
07.05.2021 16:43:51

Решават дали ПИК на НАП ще е достъп до е-здравното досие

Експерти ще проверят дали е удачно да се позволи използването на Персоналния идентификационен код ...
Актуална тема
Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...