!
Понеделник, 24 Юни 2024
23
февр
89
 

Жени Начева: Числата, оповестени от НЗОК за дълговете на Касата към чужди фондове, не са верни (обновена)

Няма пречка за подписването на рамков договор, смята председателят на Надзора

Петък, 23 Февруари 2018 | 13:51:32 Полина Тодорова
89

Данните за дълговете на НЗОК към чужди здравни фондове,

Данните за дълговете на НЗОК към чужди здравни фондове, изпратени днес от Касата до медиите, не са верни. Това съобщи след заседанието на Надзорния съвет на Фонда неговият председател Жени Начева. Тя уточни, че е възложена спешна вътрешна проверка на сумите, която ще приключи до понеделник сутринта. От думите й стана ясно още, че Надзорът е възложил и анализ и изработване на механизъм, който да оптимизира сроковете за обработка на исковете за плащанията.

„Числата, посочени в прессъобщението на касата, считаме, че не са верни. Има съществено разминаване на данните. Във връзка с това сме назначили проверка, която да установи коректните числа“, заяви Начева, като обясни, че позицията й всъщност изразява съгласуваното становище на Надзорния съвет на Касата. Проверката е вътрешна. Освен нея е възложен анализ, който да оптимизира сроковете за обработка за плащанията. 

По думите й не са верни и изнесените от проф. Плочев данни за постъпилите жалби на пациенти, на които е отказано лечение в чужбина по Каса. „Всъщност жалби няма, а тези над 600 лица са хората, които са заявили възстановяване на плащанията след лечение в чужбина“, обясни тя. Няма нито една жалба, постъпила в касата от конкретно лице, нито е застрашено лечението на лица в чужбина, увери тя. 

Според Начева ситуацията не е пречка за подписване на Националния рамков договор за 2018 г. "След финализиране на последните детайли от провеждането на Събора и провеждането на разговори между двата надзорни съвета (НС на касата и УС на БЛС – бел. авт.) рамков договор може да бъде подписан“, заяви тя.  

„Много понятия се смесват. Това, че има милиони задължения не означава, че има проблем или че проблемът не е контролируем. Има разлика между общия размер на задълженията, просрочените задължения и това как те се отразяват в системата за вътрешно-финансово управление и контрол на касата“, увери зам.-министър Начева. „Проблемът е там, че системите за финансово управление и контрол и начините на отразяването на този въпрос, свързан с европейските плащания, които имат определена специфика, не са изготвени на съответното ниво. Има необходимост тази информация да се систематизира, да се направи одит на числата“, поясни тя. „Не става въпрос за лъжа, а за коректно финансово-счетоводно представяне на информацията“, отбеляза още тя в отговор на въпрос кой лъже, след като данните за дълговете в чужбина се разминават. 

Начева посочи още, че със 73-те милиона лева, които са заложени в бюджета на НЗОК за разплащане към чужди фондове, ще могат да се разплатят дължимите плащания към болниците в ЕС, и допълни, че бюджетен проблем за тази година не би трябвало да има. „Плащанията за тази година са подсигурени чрез споразумения с други държави, всичко, което се установи като разлика между счетоводната и бюджетната информация ще остане дължимо през 2019 година и следващите години след разговори със съответните осигурителни институции“, обясни председателят на НС.

Начева за пореден път заяви, че просрочените задължения според финансово-отчетните документи на Касата към началото на януари тази година са 7,6 милиона лева. Общият размер на задълженията на фонда обаче ще стане ясен след проверката в понеделник. „Считаме, че числата са в тези рамки“, повтори още веднъж тя. Начева обясни още, че невинаги задълженията се изплащат в съответната година и на практика се разплащат в следващ период.

Начева каза още, че Министерство на здравеопазването е превело всички дължими суми към НЗОК за 2017 година, които са в размер на 24 млн. лв., и се очаква това да стане и за тази.

Запитана дали има притеснения за работата на Касата в момент, в който управителят е в болничен, а подуправител няма, Начева заяви, че на този етап няма подобни притеснения. Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
rcPR

сметка 27.02.2018 10:15:17

Ами сега?

проста сметка 26.02.2018 16:19:00

докога с тоя фарс от типа "тука има, тука - нема". Доказа се, че числата се четат/смятат на когото както му е угодно и като се замислиш колко щатни служители са ангажирани, а накрая всичко за да се случи назначението на една конектурна личност, завършваща (може би) кръга на Начева. От тук нататък очаквай неочакваното

Cirque du Soleil 25.02.2018 23:27:42

Накрая конферансието тържествено ще обяви, че място за тревога и паника няма, просто няколко дирекцийки и отделчета в касата, пръснати из половин София, са биле във фактическа невъзможност да си съгласуват "вътрешнофинасовите" сметки и отчети по задълженията ни към чуждите каси. И за да не с допускат в бъдеще подобни кръвноповишаващи разминавания, то целесъобразно и възможно в най-кратки срокове следва да се случи обявеното вече обединяване на касата под купола на Центъра по хигиена! И така да оправдаят 15-те млн.лв. необходимите за това обединяване, за които иначе биха им "откъснали главата"! Барабаните бият туш, завесата пада. Следва ежегодната нискобюджетна дресура на договорни партньори по НРД, предхождана от кратка клоунада по подписването му!

Гост 25.02.2018 22:04:00

д-р Йорданка Пенкова, в момента директор РЗОК Шумен-браво Данче, давай

NZOK 25.02.2018 08:28:11

В архива да пътива Госпожа Деска Гайдарова.

Гост 25.02.2018 10:20:16

Мари бабо телкаджийска изкуфяла, не се занимавай с несвойствени неща, а направи една хубава неделна закуска на внуците!

gost 25.02.2018 10:25:59

Баба съм верно,и телк имам ама искарах 20 годинки в нзок и още ще искарам а Десока Гайдарова и нейните директорчета по касите и инспектората ще си отиват.Вервайте ми,баби.

Д-р Ван Пей Дзю 24.02.2018 21:57:26

Жени Начовъ иска да убие нашия мил професор Плочев. Сега го вкара в болница, което за него е антракт, но като излезе ще има II действие: сред пустошта на здравеопазването влизат Тиквоний (крал на Б-я); Плочев (честен човек); две вещици (Онаниев и Женска Начената) Плочев: Добре, Тиквоний, присъдата издай - да сложи тя на мъките ми край! Тиквоний: Добре, да чуем по каква причина, ти писмо написа за чужбина? Плочев: О, тягостна задача, не знам дали ще имам аз удача! Онаниев: Прави се на чужденец, ама е лъжец! Женска Начената: След такъв разчет не знам, дали ще се намерят парите там? Тиквоний: Плочев, обречен си ти на смърт - няма място за теб на тази Ърт! Плочев (излизайки): Благодаря! При залез най-подир, след толкоз мъки ще залеза в мир!

гост 24.02.2018 20:31:05

Жени открихте ли топлата вода!

отвратен 24.02.2018 13:45:25

Прав си Гост 24.02.2018 13:10:02. Защо не споменат името й! Само, че от НАЧЕВА истина нямя. Тя само лъже.

Гост 25.02.2018 21:21:24

Е която се занимава с лечението в чужбина, може би??????????

гост 24.02.2018 13:02:55

Г-жо Начева, чакаме от вас да кажете самата истина, коя дирекция е сгафила. Не защитавам нито баба Крачуна , нито Манка бюджетарката. Ако зависи от мен и двете трябва си вървят. Но струва ми , че основната вина е в дирекция ЧРС, в частност на шефката. Счетоводните отчети в частност баланса и оборотната ведомост на НЗОК се изготвя от тази дирекция, не от дирекция Бюджет и финансите , те изготвят касовия отчет. Когато е изготвян баланса, този който го изготви не видя ли че има разминавания в цифрите, или умишлено са скрити стойностите на задълженията към чуждите каси. Скандално! Просрочените задължения явно не са осчетоводени и показани в счетоводният отчет за да скрие истината. Доколкото мога да чета в закона за счетоводството е записано кой изготвя счетоводният отчет!

Гост 24.02.2018 13:10:02

А всъщност още една дирекция е намесена в изготвянето на справките....

Гост 25.02.2018 21:19:39

Тая където са комисийте за лечение в чужбина, тази комисийка десетина годиники ръководена от Рускова, с директор Жермена Въткова.

NZOK 24.02.2018 12:49:36

Интересно коя е тази подлога, която се изписва NZOK? Такива са много там. Каквито ги е сътворила химичката от както се занимава с здравеопазване, никой друг не е могъл. Тази жена трябва та бъде съдена. Тя с трябва да бъде изхвърлена от всякъде. По-мръсен и подъл човек няма. Погледнете физиономията на снимката.

NZOK 24.02.2018 11:44:12

Хората,които наиста могат да ни помогнат да има каса а дори да се демонополизира са Жени Начева и Ананиев.А от нас точно Зоя Вълева .старите кадри,сред които наистина има много подготвени хора.Сега са много необходими,за да продължим.

Гост 24.02.2018 15:16:22

Скрий се! Смешник!

гост 24.02.2018 13:13:50

Вие за Вълева сериозно ли говорите или се шегувате! В кое я бива, в интригите е най добра!

Гост 24.02.2018 12:45:47

Ха-ха-ха каква безпросветност. Вие изглежда не сте нито чели ,нито чували интервютата на Киро Тефтера , който е най-върлия противник на демонополизацията на НЗОК. Каква ирония.... Все едно Химлер да е бил радетел за махането на концлагерите

Гост 24.02.2018 12:08:31

Всички изброени от 19 години са в касата..... и резултатът от професионализма им е те тоз, дето го слушаме вече 1 седмица.

Славчо Велков 24.02.2018 10:31:07

Даниел Василев Вълчев -”А и В консултинг”, Първо главно , Любен Гоцев,Емил Кюлев ."Инко" , „Филимко" АД Екип на ”А и В консултинг” адвокат Милена Плочева адвокат Павел Филев адвокат Веселина Панова адвокат Яна Кърсердарева юридически консултант Красимир Митев "Настоящото писмо, което породи скандала, имало уведомителен характер и според проф. Плочев е изпратено до всички парламентарни групи, защото управителят на здравната каса се избира от Народното събрание. Тази мярка от своя страна била предвидена, за да се елиминира възможността да се оказва влияние от страна на изпълнителната власт. Оказа се, че от 271 млн. лв., които дължим на чужди фондове, към този месец 134 млн. лв. вече са просрочени".

Гост 24.02.2018 08:58:52

Работете, работете, че отрядът за бъгване на системата (демек момчетата по случайното спиране на тока) закусват и тръгват към вас.

Гост 24.02.2018 10:56:32

Те вече работят/замазват до 4 през нощта. Създадена е организация за предотвратяване засичането на двете групи.

NZOK 24.02.2018 07:25:23

Жени е най подготвеният човек в системата.Тя е от добрите кадри на нзок.Да й се даде възможност да работи.Респект към годините на пр.Плочев,но е видно от всякъде,че не става.Да си отива и главната секретарка Гайдарова,която сътвори тези сътресения в системата и великите й планове за кадруване и промени.Хората работят и не се стряскат,че успя да махне Багряна.Да беше поне нещо мъничко сътворила за нзок или рзок,където слушка измислени директори и кадрува подготвените кадри.Да има истински конкурси за главни секретарки,че все от тях си страдаме,дойдат за кратко и махнат все можещите и без да ги познават....полагат подпис...и някой го искал.....срещни се и поговори с тези хора преди да ги махнеш уважаема главна секретарка .

д-р Менгелев 24.02.2018 11:22:07

Бажке, стига си писала сама за себе си. Няма човек на майката Земя, който да каже добра дума за теб, освен, разбира се, самата ти. Трябваше да те изгонят, моето момиче, защото отдавна си стипендиантка на НОИ, но не само заради това. Поради ултранапредналата ти възраст, даже вече не ти се сърдя за големите кражби с бюлетинчето, годишниците, Кирил Вълчев и Дарик радио и много др. Почитта ти към възрастта на Плочев е похвална, защото си с цели 7 мес. и 12 дни по-голяма от него. Гайдарова е смела, защото Плочев подписва, но понякога това е много полезно за хората и обществото. Твоето изхвърляне, мила Бажке, е точно от тази категория събития. Бъди здрава! Гледай внуците си и, моля те, не се докосвай повече до Здравната каца. Много дълго си я източвала, стига ти толкова.

Гост 24.02.2018 08:42:14

Оставам с впечатлението, че защитаващите Начева сте липсвали от часовете по български, а тя от часовете по математика. Ако и така работите, моментално тази продънена каца да се закрива!

Домакин 24.02.2018 11:48:35

Това са грешки, нарочно направени от БЪГряна, за да се прикрива. Начева е инж.-химичка и математиката я разбира колкото и литературата. Начева е много добра в измамите и стъкмяването на числа. Вече цели 10 год. догажда бюджета на НЗОК, а иска да изкара Плочата виновна. Бъгряна е изфърлена точно заради колаборация с Начева, срещу интересите на настоящия управител на Касата. Цял живот Бъгряна се намазва на директорите, ама ей на, сега не уцели вярната карта, на която да заложи.

Гост 24.02.2018 12:18:18

Мързели, негодяи, прости и нечистоплътни в пряк и преносен смисъл служители са на хранилка и в НЗОК, и в РЗОК. Само като им видите тъпите и охранени физиономии и ще ви стане ясно, че тия работа няма да свършат

Гост 24.02.2018 08:32:12

Жени в архива!

Гост 24.02.2018 07:48:19

В случая е махнала една некадърна крадла.

жоли 24.02.2018 04:20:07

Добре де, защо скандала непрекъснато се разраства, а ББ оглушително мълчи. Защо той не иска оставки, кой ще си тръгне, кой ще остане, ще остане ли въобще някой от сегашните....въпроси, въпроси. В други ситуации Баце много по-бързо и решително е действал, дори за далеч по-маловажни неща или за по-малки провинения. Преди години например така падна главата на тогавашната шефка на надзорния съвет на НЗОК Гергана Павлова - само защото след заседание на надзора високомерно отминала журналистите, които й искали информация, и влязла в колата си. А сега?

великия интернет 24.02.2018 01:06:16

Адвокатско дружество Плочева , Велчев и съдружници. Милена Плочева адвокат, управляващ съдружник e: mplocheva@pvk-lawfirm.com t: +359 2 986 53 55 Даниел Вълчев адвокат, управляващ съдружник e: dvaltchev@pvk-lawfirm.com t: +359 2 986 53 55 Красимир Митев юридически съветник e: kmitev@pvk-lawfirm.com t: + 359 2 986 25 95 Миглена Павлова юридически съветник e: mpavlova@pvk-lawfirm.com t: +359 2 986 25 95 Веселина Панова адвокат, асоцииран партньор а: 00197 Roma, Via Ettore Ximenes n. 3 e: vpanova@pvk-lawfirm.com t: + 39 392 282 8751 Книга ПРЕХВЪРЛЯНИЯ Тип Акт Дарение на недвижим имот Година 2012 Страни Дарител – Камен Сотиров Плочев /под условия за ползване/ Дарен –Милена Каменова. Плочева

Гост 24.02.2018 08:30:00

Е? Кво казваш, че не разбрах?

Гост 24.02.2018 01:01:23

Европейски здравноосигурителни фондове са ангажирали адвокатски кантори у нас и се готвят да блокират сметката на Националната здравноосигурителна каса заради неразплатени от наша страна дългове. Информацията потвърдиха пред Дарик от Центъра за защита на правата в здравеопазването. В социалните мрежи юристи посочиха, че става въпрос за четири германски и две австрийски каси. Бившият вицепремиер и служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев изрази опасение във Фейсбук, че, ако парите за здраве бъдат блокирани, цели области ще останат без ресурси за лечение. От здравната каса припомниха, че дължим над 270 милиона на чужди фондове и допълниха, че здравният министър Кирил Ананиев няма правомощията да иска оставката на управителя на здравноосигурителната институция проф. Камен Плочев, защото призовал за актуализация на бюджета за здраве.

ооо 24.02.2018 03:56:49

Ами ето, европейските фондове кредитори на НЗОК могат да наемат дъщерята на Плочев за адвокат

гост 24.02.2018 10:35:40

Наели са я .Смятай комисионната на 140 милиона при това без да водиш дълги и продължителни преговори и дела дела .

А дано, ама надали 23.02.2018 22:28:31

Уважаеми служители от НЗОК и РЗОК, сега е момента да припознаете кадърните сред вас и с дружни усилия да се отърсите от шепата бандюги, търтеи, калинки и паразити.

Гост 23.02.2018 22:45:47

Няма как да стане. Там всеки е вожд и всеки индианец

Бъдете смели в НЗОК! 23.02.2018 22:08:38

"Уважаеми служители от НЗОК, който извади копие на оригиналните писма от чуждите фондове от последните 6 месеца И ГИ ПУБЛИКУВА ще извърши едно много добро дело. Ако не искате толкова да се афиширате, поне ни дайте информация за имената на германските фондове , които са изпратили писма с исове. Ние ще ги потърсим и попитаме ...."

РЗОК 23.02.2018 21:31:21

Добре,че е госпожа Зоя Вълева.Подкрепяме и Ганка Аврамова.Всеки ден ни плашат с главната секретарка и нейните нови структори.Да си подаде оставката и да приключи този ад и за нас.Оставете хората да работят а ние искаме да работим.

Гост 24.02.2018 01:16:15

Айде време е за белезниците отново! Всички в затвора, па ха дано да станат на хора!

Гост 24.02.2018 01:06:57

Айде време е за белезниците отново! Всички в затвора, па ха дано да станат на хора!

Гост 24.02.2018 01:01:36

Айде време е за белезниците отново! Всички в затвора, па ха дано да станат на хора!

Гост 23.02.2018 22:02:14

Бабо, наистина трябва да се притесняваш от новите структУри, защото неграмотни телкаджийки като теб са срам за всяка една институция.

Гост 23.02.2018 22:43:54

Евала!

Гост 23.02.2018 21:50:45

Какво подкрепяш и ти май не знаеш. Ганка се е покрила от няколко дни в болнични, като е разбрала какви ги е натворила. Зоя си вярва, че може да стане управител. Тогава на Кричим ще стане не хоспис, а старчески дом със средна възраст 75 г. и доказали се в интригите нейни приятелки.

65+ 23.02.2018 22:32:27

Баба Зойче е заприличала вече на Цола Драгойчева. За нея едно време разказваха, че се напикавала в Чайката, но казвала : " До като се напикавам оставам, като почна да се насир@м, ще се пенсионирам ! "

Хм 23.02.2018 22:01:59

Коя се гласи за управител?! Тази, дето разписала позволението Кардиол..ф да сключи договор в нарушение на НРД и Закона за бюджета на НЗОК ли? Или и тук има смущения в ефира?

Гост 23.02.2018 22:04:11

Те такива назначават, които ги държат с по един шкаф папки. Плочев е някакво изключение и вижте какво му спретнаха.

Гост 23.02.2018 21:45:07

Хлъц

юпи 24.02.2018 04:08:35

Е, да, Плочев няма папки, с които да го държат, но това не оправдава тоталната му липса на знания за здравното осигуряване, липсата на административен опит и въобще неумението му да ръководи и менажира. Още в изказването му пред НС, когато го избираха, за разбиращите хора, но не и за депутатите, беше ясно, че не става. Изложението му съдържаше толкова грешни тези, че беше очевадно тоталното непознаване на материята, с която се захваща

Гост 24.02.2018 12:56:42

Е да, Плочев НЕ СЕ ВГРАЖДА в представите ви за комуниста тъпанар лъжец и манипулатор . На вас ви трябват само проверени другарЕ, а той издъни партизанския отряд кашкавлци мародери

Гост 23.02.2018 20:56:54

Според тв журналистите данните на бюджетната и счетоводната дирекция се разминават. Не е възможно това да е истина! Моментално Зоя Вълева и Ганка Аврамова да бъдат привикани да дават обяснения. Тези огромни разминавания поставят въпроси и дали изплатеното и дължимото към болниците е отразявано коректно.

Гост 23.02.2018 21:53:11

Най добре ИТ дирекцията да изготви справката и да реши спора

Гост 23.02.2018 21:08:07

Ае обяснения. Вън и двете веднага заради разразилия се скандал. Професора е прав. В касата работят само некадърници - некомпетентници и хрантутници. Ае отдел в МФ и всички на борсата

Агент Тенев НЗОК 23.02.2018 20:43:09

Покрай цялата дандания за дълговете към здравни фондове на запад, някак си не се обърна внимание, че на три заседания на Надзора се променят стойности на болниците. Никой обаче не желае да се заинтересува на КОИ и най-важното КОЙ инсперира това и ЗАЩО? Абсолютно незаконното непубликуване на стенограмите с почти месец закъснение се прави нарочно, докато потъне в забвение темата и парите се усвоят.

НН 24.02.2018 04:15:14

Бившият подуправител на НЗОК много ясно го каза това в изявленията си пред медиите, че се променят стойностите на определени болници. Само че тъпите журналя някак си го подминаха това... А това само по себе си заслужава самостоятелен и не по-малък скандал, защото това не се прави за първи път, а е система от години.

№ РД-НС-04-15/13.02.2018 г. 24.02.2018 00:27:27

1. Приема, в приложение 1 към настоящото решение,изменение на решение на Надзорния съвет на НЗОК №РД-НС-04-11/29.01.2018 г. за стойности на дейностите в болнична медицинска помощ (БМП) на изпълнители на БМП. 2. Възлага на управителя на НЗОК да разпореди на директорите на РЗОК Благоевград, Бургас и Враца при сключването на анекси към договорите с изпълнителите на БМП да се отразят в Приложение № 2 на индивидуалните договори стойностите за дейностите по приложения 2 от Правилата от настоящото решение.

нзок 23.02.2018 19:30:44

Професора е в болничен, а великата гл. секретарка не е ли вече и тя в болничен! Проф. Плочев подай си оставката защото стана за смях на стари години, за всички е ясно, че нямаш никакъв управленски опит и не можеш да управляваш тази структура. Да те попитам , как назначи Гайдарова за гл. секретар, отговаря ли на условията, има ли 3 години управленски опит какъвто се изисква за длъжността! Категорично няма, защо подписа споразумение за прехвърлянето като не отговаря на изискванията за заемането на длъжността.

НЗОК 23.02.2018 20:22:41

А бабо телкаджийска като си толкова в час, я ни кажи как може директор на дирекция в НЗОК дълги години да е била акционерка в лаборатория за образна диагностика и тази лаборатория да лапа от парите на касата? Що не ни осветлиш и как са назначавани предишните главни секретари, как са назначавани над половината от началник отделите и кой ви тропоса Ганка и баба Зоя, които две седмици не могат да уточнят какво дължи НЗОК на чуждите фондове. Плочев има една голяма грешка - не пожела да работи с д-р Димитър Петров и тая простотия ще му изяде главата. Гайдарова пък прави грешка, че не ви пенсионира масово, въпреки че ще почнете да се нас....е на работните си места.

Гост 23.02.2018 20:47:37

Най-големият вредител го разкара - баба Бажка. Сега е ред на следващите.

Гост 23.02.2018 20:19:16

Тъп, тъп, ама единствен имА смелостта да каже истината, която от години се крие, за международните (не)плащания

Много 23.02.2018 19:35:20

Много тъп коментар! Значи ако си честен, професор и дългогодишен шеф на клиника, нямаш никакъв управленски опит. Ако си кандидат за дисертация в Свищов, бюджетар и уволняван за корупция - имаш голям управленски опит.

нзок 23.02.2018 19:54:32

Тъп си ти ! За всички е ясно , че дедо не става за шеф на касата, май си някакъв голям капицитет и разбирач!

Гост 23.02.2018 21:00:40

Ти що не станеш? Явно си млад и мнооого опитен в далаврите. Да не си МП или НШ?

ЗОМБИ 23.02.2018 18:06:24

Ега си експертите не знаят с какво разполагат. Какво управляват. ПЛОЧЕВ просто каза верните цифри но тази крадла видя че не и излизат сметките от преразпределението неправомерно на мангите към частните болници и се разсмърдя.

Гост 23.02.2018 17:52:40

Уважаеми служители от НЗОК, който извади копие на оригиналните писма от чуждите фондове от последните 6 месеца И ГИ ПУБЛИКУВА ще извърши едно много добро дело. Ако не искате толкова да се афиширате, поне ни дайте информация за имената на германските фондове , които са изпратили писма с исове. Ние ще ги потърсим и попитаме ....

Dr_Doolittle 23.02.2018 17:42:51

Тази лекомислена жена не става и за счетоводителка на АПК и упорито си мисли,че след като тези дългове не са включени в официалните отчети на НЗОК като пасиви досега (неправомерно) , то те не съществуват. Това е съвременния герберастки еквивалент на шопа застанал пред жирафа изцепваки се Такова животно нема . Ете такива дългове НЗОК нема и от НЗОК по длибока дупка нема , а от чиновниците на МЗ по-голема тъпня също нема. Кого лъжат ? Баба си Меркел....Наистина, ако не се намесят чуждите медии и чуждите официални лица ,тези няма да спрат с ежедневните глупотевини и клоунади с които ни заливат. Само ако стане международен скандал чак тогава ще млъкнат насрани и ще гледат да раздухат нещо друго и да отклонят темата с фрапиращ случай за фанат доктор с 5 лева подкуп например....

Гост 23.02.2018 16:33:58

Жени, разкарай скоропостижно Аврамовото Гане, защото ще береш още ядове

Гост 23.02.2018 16:04:03

НЗОК излиза с официални данни колко е дълга и след малко госпожата казва, че според нея не били верни данните и тя щяла да провери....Доколкото знам, не работи във финансовия отдел на НЗОК, а в надзорния съвет. Как знае цифрите тогава? Кой въобще я слуша тази?

Гост 23.02.2018 15:59:16

Лоша работа, да напишеш че само това за което си получила писма от фондовете имаш да плащаш и да рискуваш нарушението на Евро регламент, както и да знаеш много добре кога са ти падежите е цинично. Не забравяйте че има достатъчно ясни числа, това че вече на 133 текат лихви и това , че няма писма е да си завреш главата в пясъка. Назначената нова проверка ще покрие доста неща за да може да пренасочат в течение на времето и да скрият в обеми. Иначе ще платят на чуждите каси, без нищо да е за нас.

Гост 23.02.2018 15:18:46

Оставка!

Гост 23.02.2018 15:13:04

Тази е пътник.

Гост 23.02.2018 15:12:52

Работа на председателя на НС е да представи решенията на Надзорния съвет. Надзорния съвет е взел решение, че числата са неверни? Пък възложил проверка да установи дали са верни? Къде са решенията, да ги видим. Както и стенографските протоколи от последните три заседания? Тая си мисли, че може да говори врели-некипели навсякъде, и да прави поразии, без да носи отговорност. Направи министерството за смях, на път е да въвлече и правителството. Не се ли сещат, че утре от Германия или друга държава ще потвърдят информацията на Плочев.

Гост 23.02.2018 14:42:25

Ако някой пише реферат и му трябва илюстративен материал за чумата през 1665 г в Европа ,то да вземе горната снимка- Тhe Black Death , Ladies and Gentlemen

Гост 23.02.2018 14:18:41

Срам ме е от тази личност! Оставка!

Гост 23.02.2018 15:33:26

Самоубий се и не се мъчи.

БЛС-Въоръжено Крило 23.02.2018 14:18:03

Да, не са верни - към 300 милиона сигурно са , а не 271 милиона. Ох как ми се иска някой журналист да напрви едно интервю с германските и австрийските здравни фондове. Защото с тези фекаломи от управлението никога няма да чуем истината. Ще лъжат и ще мажат докато някой в Европейския парламент не стане и внесе точка от дневния ред - Дискусия относно задлъжнялостта на България към здравните системи на ЕС. Или германската и австрийската преса не се размърда да задава въпроси. В Шенген ще ми влизат боклуци с боклуци- за да ни ударят с еврото заплатите тоест лекарите ще взимат заплати с кофициент 0.3 евро към лев тоест ако някой е взимал заплата 800 лева ще взима не 400 евро , а 300 , а цените ще ударят коефициент 0.8 евро към лев тоест, ако нещо е струвало 1 лев , то при преминаване към евро ще струва не 0.50 евро, а 0.80. Смятайте ,че обедняването ще е още по-изразено ,а Тиквоний само ще си чеше егоцентризма. А нямат нито капка срам, нито коректност към никого, дори към западните си партньори, камо ли към българската интелигенция

Никодимчо 23.02.2018 14:17:39

Явно имаме две здравни каси и всеки си говори за неговата. :)))

Гост 23.02.2018 14:13:00

Зам.-здравната министърка май ще го отнесе.

Гост 23.02.2018 14:06:13

Да обобщим: Финансовият министър казва да не се подписва НРД-2018; Зам.-здравният министър казва да се подпише НРД-2018; Председателят на БЛС чака информация за дълговете на НЗОК към чужди каси; Плочев е в болница; Ананиев мълчи.

касиер 23.02.2018 17:43:40

На този фон - когато НЗОК НЯМА ОПЕРАТИВНО РЪКОВОДСТВО, почти всички директори на дирекции, с малки изключения, също са в болнични, ФАЛШИВИ, разбира се. Когато вземат огромните заплати, ДМС-та и други, нерегламентирани плащания, са големите началници, но сега, когато ситуацията е сложна и не знаят в кой лагер да се притурят - в този на Плочев и главната секретарка, или в този на Жениту и Ананиев - скриха се като мишоци, страхливци такива! Що за псевдо-ръководители сте, кой да взема управленски решения - експертите ли? Егати ти държавата, ега ти разпадащата се държава!

друг касиер 23.02.2018 20:52:11

Поведение характерно за ръководството на касата. Тук началниците НИКОГА не поемат никаква отговорност за нищо! Винаги друг е виновен и това е най ниско стоящия служител- дребно касиерче. И да не е, началниците му ще извъртят нещата че да е така...... партийни назначения, некадърни хора на отговорни постове, корумпирани и/или в конфликт на интереси началници на контрола, пенсионери, връткащи интриги и доноси, некадърни и нереализирали се лекари осъществяват контрол на изпълнители на медиц. помощ.. Е никой в тая системе не е на мястото си и какво да очакваме да се случи......? Заблуждават простия народ и крадат с пълна сила и началниците в касата и изпълнители на мед. помощ. Толкова всички са озлобени и овълчени, жална ви майка....

Гост 23.02.2018 14:28:37

На мен ми харесва следният сценарий: Баце, Ананиев са в болница с изчерпан лимит към НЗОК, Владко развива хронична диария и свършва като пирата Морган. Начева има изгаряне 3та степен при химични експерименти, Меркел излиза и казва, че България е изхвърлена от Европейския съюз заради лоша финансова дисциплина, проф Плочев си гледа градинката и си подрязва розите. Лекарите си почиват след работния ден слушайки новини на немски за онова там гето в югоизточния ъгъл на Европа наричано Близък Изток от германците....

Гост 23.02.2018 14:02:44

И как разбра, че не са верни като още не е извършена проверката ?! Звездите ли ти говорят ?!

Гост 23.02.2018 14:00:51

Ех, Жени, Жении-и.., такива ги забърка, че сега вече няма оправяне. Най-добре е незабавно да си подадеш оставката. Иначе ще загубиш ценно време на правителството и в крайна сметка ще бъдеш изритана с шутове.

агент-провокатор 23.02.2018 13:56:17

не е лошо едната страна да млъкне, защото освен хаос и усещане за некомпетентност друго в момента не създават!

агент-миротворец 23.02.2018 18:20:24

Най добре е и двете страни да млъкнат завинаги и да бъдат отстранени от системата на здравеопазването. В тази ситуация няма добри и лоши герои, всички са виновни на собствено основание за определени неща. Лошото е, че читави хора няма да се хванат на ръководни постове, а и на Баце най-малко му трябват умни и компетентни - нали не можеш да ги манипулираш и държиш на къса каишка, както той си знае.

Гост 23.02.2018 21:20:48

Читави хора има много, ама не са началници! И знаете ли за колко пари работят читавите хора по РЗОК ? За 760лв. БРЗ. Нетна сума 590 лв. Толкова е, може да се провери. А тия, които забъркват кашите, щото са много компетентни и умни началници са с по 1300лв. БРЗ и нето 1170 лв.. И знаете ли защо? Защото са много "умни", "отговорни" и са държавни служители и заплатата им се облага само с 10 % данък. Тия, които в касата обработваме вашите отчети, работим за почти минимална работна заплата. И знаете ли кое е по лошото? Че на началниците и на директора не им пука за това, изобщо не им пука за нас служителите! Дори не могат, а не се и интересуват да изчислят колко е чистата сума на нашите възнаграждения. Натискат си задниците, скатават, лъжат, щото парите, които получават тук в провинцията за тази си така "сладка" добре платена /без/работа няма кой другаде да им я даде. Дори лекарите в болница получават по малко от нашите началници. Проблем е, че невежи и некомпетентни хора разпределят вашите пари!


Всичко за коронавируса
Още новини
След успешна смяна на става пациент започна да тренира футбол
23.06.2024 11:32:12

След успешна смяна на става пациент започна да тренира футбол

55-годишен пациент започна да тренира футбол след успешна смяна на става по нов метод. Новият нач ...

Д-р Анна Кръстева: Младите военни лекари сме призвани да създаваме стандарти и здрава основа, за тези които идват след нас
23.06.2024 10:05:24 Невена Попова

Д-р Анна Кръстева: Младите военни лекари сме призвани да създаваме стандарти и здрава основа, за тези които идват след нас

Лейтенант д-р Анна Кръстева завършва едновременно ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ и Мед ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...