!
Сряда, 19 Юни 2024
20
юли
12
 

Д-р Георги Гелев:

Заплатите в спешна помощ трябва да са по-високи отколкото в болниците

Нужно е те да бъдат увеличени още, въпреки че в момента са прилични, смята директорът на ЦСМП-София

Четвъртък, 20 Юли 2017 | 10:39:49
12

Възнагражденията на работещите в спешна помощ би трябвало да надвишават заплащането на служител в болница. Това заяви пред БНР директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев, който коментира агресията над спешните екипи и като цяло проблемите в работата им.

Възнагражденията на работещите в спешна помощ би трябвало да надвишават заплащането на служител в болница. Това заяви пред БНР директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев, който коментира агресията над спешните екипи и като цяло проблемите в работата им. Според него е нужно да има още едно-две повишения на възнагражденията на спешните медици. Припомняме, те бяха увеличени на няколко пъти. Според него заплатите на спешните медици трябва да са по-високи заради по-големите рискове в професията им. 

Все пак той определи настоящите възнаграждения на работещите в системата на спешна помощ като „прилични“ спрямо тези в останалото здравеопазване. От думите му стана ясно, че свободните места в момента в ЦСМП-София са 140.

Що се касае до мерките, с които властта се надява да намали случаите на агресия над медиците, д-р Гелев посочи, че от гледна точка на техническото обезпечаване в столичния център за спешна помощ то е максимално подсигурено. По думите му при подобни нападения е нужно бързо производство. „Когато  прокуратурата се намеси и това бъде обявено, това ще бъде едно предупреждение за следващите, които си помислят да направят нещо било на медик, учител или който и да било“, коментира той.

Във всеки случай намесата на прокуратурата според него е на последно място, като преди нея много по-важни са фактори като възпитанието.

Д-р Гелев коментира и сигналите за забавени линейки на адреси. „Когато имаме адреси и те се натрупат в пиков момент, няма достатъчно екипи, които да ги изпълнят. Това води до по-късно диктуване на адресите и гражданите смятат, че това е забавяне от страна на конкретния екип, а то е защото няма свободни екипи. В такъв случай агресията не би трябвало да бъде отправяна към екипа, а към цялата служба“, посочи той. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
FP%7

един 25.07.2017 04:41:04

тия дни изнесоха новите заплати на лекарите в Румъния , основна заплата на доктор първи ранг е около 7500 лв , лекар в болница около 4500 лв , начални заплати около 2500 лв , а в бърза помощ заплащането на лекар е от 4500 до 6500 лв наши пари , броя на лекарите за Румъния е 57000 души ,а напусналите за една година 1400 лекари ,това е

Фен на милионери 21.07.2017 09:30:45

Добро утро! Честито на "Хайдук"! Що още няма новина за поредния "грандиозен успех" на "Левски"?? Нощният терор, спретнат от муууууу-тата в Хилтън, засегна не само футболистите на Хайдук, а и всички гости на хотела, вкл. и малки деца! Пораженията по фасадата на хотела ясно показват, че е имало голяма вероятност за тежко нараняване, ако изстреляните сигнални ракети бяха попаднали в прозорец! Интересно сега учительницата по русски и останалите патрони, дето опасаха столицата и моча с видеокамери, дали ще открият виновните? Или щом са фенове на Леевски, няма виновни? Те добри момчета мууууу

Гост 20.07.2017 18:22:34

Гелев с това костюмче мяза на собственик на погребална агенция, което не е далеч от истината...

Фен на милионери 20.07.2017 15:37:47

Отдавна е ясно, че футболистите на Лудогорец получават най-добрите заплати в България. Месечните им възнаграждения надхвърлят тези на много от клубовете на Балканите. Шампионите не разкриват в какъв размер са плащаните от тях заплати, но в Румъния претендират, че са научили истината. Според материал в сайта на gsp.ro, играчите в Разград прибират между 30 и 50 000 евро месечно. За сравнение е даден румънският гранд Стяуа, където най-високите месечни възнаграждения са в порядъка на 15 000 евро. Досега в родните медии са изтичали разнородни информации за най-високите заплати, плащани от Кирил Домусчиев. Клаудиу Кешеру, например, се твърди, че се разписва срещу 60 000 евро. Заплата на Браян Ангуло била 40 000 евро, а тази на Владо Стоянов - 20 000 евро.

az 20.07.2017 18:48:05

Aми за разградската болница понеже няма пари и неотдавна умря дете,поради липса на детски хирург,да ги лекуват и оперират Кешеру и другите футбалери.Те за месец получават колкото цялата болница за 2 години!

Гост 24.07.2017 17:15:27

Само че там председател на борда май беше видният наш учен професор по медицинска квалитология, уважаваната и обичана от всички професор Златица Петрова. Преподавала в два университета - НБУ и МУ, автор на многобройни стойностни научни публикации.

Оптимистично настроен лекар 20.07.2017 11:59:18

Искам да изкажа своята безмерна благодарност, че в най-скоро време местоработата ми ще бъде оборудвана с най-съвременен, ефективен, качествен, направо по последен писък на световните изисквания и стандарти, ПАНИК БУТОН и ЗАЩИТАВАЩО ПЕРСОНАЛА видеонаблюдение. Тази нова придобивка, както и безплатната възможност за обучителни курсове по самозащита в работна среда, дадена на мен и колегите, определено ме карат да загърбя всякакви планове за търсене на работа в чужбина!

! 20.07.2017 11:54:19

Кой печели от противопоставянето на колегите в съсловието? Още хан Кубрат го казал- единението прави силата, а тук е пълно от мрънкащи индивидуалисти и всеки гледа да се оправи сам, защото ако тръгне да прави нещо за благото на другите веднага се намират поне стотина мрънкачи, който да го изкритикуват и оплюят в духа на " я да го видим тоя сега, каква му е изгодицата от тая работа и кое ще ни е по-полезно: да го оплюем или да направим парици в сянката му, докато той се трепе с разни бумащини и тъпанари, които гледат само как да пречат на развитието, защото не виждат по далеч от носа си. Ако стандартът на живот на масата е добър, ако ти си добър специалист, твоят собствен би бил много по-добър. При условие, че бюджета в здравеопазването е фиксиран и се закриват болници в областни градове заради бавенето на заплащане на дейността им от страна на здравната каса, интересно от къде ще дойдат тези пари за увеличаване на заплатите в спешната- от Страсбург или от арменския поп?

Дай Боже 20.07.2017 12:07:01

Парите ще дойдат от благотворителност -шефовете на големи болници, бордовете на директорите и други облагодетелствани от нископлатения труд на тружениците в системата, ще заделят суми от доходите си, за да намалят данъчните си задължения, за да подпомогнат подчинените си и другите низвергнати в бранша.

Истината 20.07.2017 11:39:06

На другаря Гелев да му кажа изобщо да не сравнява заплатите в болниците! Истината е, че в Спешна помощ трябва да получават поне колкото получават най-зле платените ритнитопковци в "А" група!

Млад лекар 20.07.2017 11:17:14

Обикновен прост и нагъл, недодялан комунист! Ще ви дойде края на вас,още малко ще почакаме. И набий си го в главата - няма "служители", а има Лекари! Здравеопазването в БГ се движи в добра посока, ще се реформира неминуемо. А пациентите постепенно свикват да си плащат на този който ги лекува..както си трябва.

стар лекар 20.07.2017 13:46:06

Здравеопазването в БГ се движи в добра посока, ще се реформира неминуемо. ---------------------------------------------- Ами ние 40 г го чакахме това и не го дочакахме.Животът ни мина с мизерни заплатки и безплатен комунистически труд,сега ни чака мизерна пенсийка! Гледай ти, млади колега и твоят да не мине в такова чакане!


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Асьов: При хора със свръхтегло лечението е само с медикаменти или операция
18.06.2024 17:44:23 Надежда Ненова

Д-р Асьов: При хора със свръхтегло лечението е само с медикаменти или операция

При индекс на телесната маса (ИТМ) над 25 до 26 препоръката е физическа активност и редукция на х ...

Митов: МЗ обеща да осигури парите за увеличение на заплатите в ДПБ и спешните центрове
18.06.2024 17:10:04

Митов: МЗ обеща да осигури парите за увеличение на заплатите в ДПБ и спешните центрове

Служебното ръководство на Министерството на здравеопазването е обещало да осигури средства за уве ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...