Неделя, 24 Януари 2021
13
ян
 

Звездите на Народния театър благодариха на медиците от "Софиямед"

Сряда, 13 Януари 2021 | 16:35:07


Представители на Народния театър „Иван Вазов“ начело с техния директор Мариус Донкин и звездите на трупата Аня Пенчева и Георги Мамалев днес лично посетиха медиците от COVID-19 отделението на УМБАЛ „Софиямед“. Поводът бе да им п

Представители на Народния театър „Иван Вазов“ начело с техния директор Мариус Донкин и звездите на трупата Аня Пенчева и Георги Мамалев днес лично посетиха медиците от COVID-19 отделението на УМБАЛ „Софиямед“. Поводът бе да им поднесат специални подаръци от името на цялата трупа на театъра и да им пожелаят хубави, спокойни и здрави дни през новата година, информират от лечебното заведение. 

Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които по време на глобалната пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия. Те изказаха благодарност и на ръководството на Университетски медицински комплекс „Софиямед“, който почти през цялата изминала година се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър.

Директорът на театъра Мариус Донкин ден по-рано се срещна лично със собственика на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Михаил Тиков, за да му поднесе и специална благодарствена грамота. Плакет получиха днес и медиците от COVID-19 отделението на „Софиямед“, управителят на болницата д-р Йордан Пелев и управителят на ДКЦ „Софиямед“ д-р Тинка Данчева като признание за подкрепата им към театъра и изкуството през трудната 2020 година.

„Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме“, каза Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари лично на медиците и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги лекари, сестри и санитари.

В знак на благодарност и като реверанс към това, че нямат време да отидат на театър, но театърът ги обича, Георги Мамалев изнесе импровизиран петминутен спектакъл за екипа на COVID-отделението с хумористични откъси от моноспектакъла си „Разбираш ли ме правилно?“, а след това заедно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.

„Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра“, каза директорът на медиците.

Лекарският екип пък се отблагодари на Народния театър, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.

С кампанията „Театърът ви аплодира“, която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл „Част от колекция“ с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с COVID-19, покланяйки се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата...

Чрез „Театърът ви аплодира“ Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.

Екипът на Медицински комплекс „Софиямед“ благодари на всички от Народен театър „Иван Вазов“ за техния жест и им желае много нови представления и по-голяма публика на живо в залите през новата 2021 г.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
5Wjm


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Три трансплантации направиха в болница „Лозенец“
24.01.2021 14:56:06

Три трансплантации направиха в болница „Лозенец“

Три успешни трансплантации бяха извършени на 21 януари в болница „Лозенец“, съобщиха ...

Д-р Милчо Енчев: Сърцето се лекува със сърце
24.01.2021 10:26:41 Невена Попова

Д-р Милчо Енчев: Сърцето се лекува със сърце

 Д-р Милчо Енчев завършва медицина през 2011 г. в Медицинския факултет на Тракийския уни ...
Актуална тема
Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...