Събота, 06 Март 2021
23
февр
1
 

Здравният министър: Ако темпът на ваксинация се запази, бихме могли да постигнем колективен имунитет през лятото

Няма хаос, а наплив за ваксиниране, категоричен проф. Ангелов

Вторник, 23 Февруари 2021 | 12:43:33
1

Ако този темп на ваксинация се запази, бихме могли да постигнем колективен имунитет до края на лятото. Това мнение изрази здравният министър проф. Костадин Ангелов, който провери работата на мобилните екипи в с. Малево, Хасковско заедно с премиера Бори

Ако този темп на ваксинация се запази, бихме могли да постигнем колективен имунитет до края на лятото. Това мнение изрази здравният министър проф. Костадин Ангелов, който провери работата на мобилните екипи в с. Малево, Хасковско заедно с премиера Борисов.

Той заяви, че е доволен от темповете на ваксинацията.

В София темпото на прилагането на ваксините е много голямо. Цяла вечер сме пренасочвали дози. Логистиката продължава, увери здравният министър.

Той отрече твърденията, че е създаден хаос с процеса на ваксинация. Здравният министър изтъкна, че е създадена организация масовата ваксинация да започне след 3-4 март, но желанието на хората и искането на общопрактикуващите лекари да започнат максимално по-рано, е създало това усещане и допълни, че по-скоро има наплив за ваксинация.

„Докато започне процесът да протича по най-гладкия начин, със сигурност ще има такъв тип логистични затруднения. Но това е живият живот - това се случва навсякъде по света. Опашки има в много развити държави. Успяхме да убедим хората, че гласът на науката е по-силен от гласа на всички онези псевдоавторитети, които разпространяваха лъжи“, коментира още здравният министър. Да, имаме проблем и той е с доставката на флакони ваксина до всички лични лекари, посочи той, като обясни, че количествата от продукта на AstraZeneka към вчерашна дата са били 55 000 и ако те се разпределят на всички лични лекари, те трябва да получат по един флакон. Здравният министър обаче допълни, че се вод