Неделя, 07 Март 2021
12
февр
14
 

ИАМО разработи анкета за удовлетвореност на пациентите

Вторник, 12 Февруари 2019 | 15:56:02
14

Анкета, с чиято помощ да се установи удовлетвореността на пациентите от различни видове получени от тях медицински услуги в лечебните заведения, бе разработена от експерти и качена на сайта на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ (ИАМО)

Анкета, с чиято помощ да се установи удовлетвореността на пациентите от различни видове получени от тях медицински услуги в лечебните заведения, бе разработена от експерти и качена на сайта на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ (ИАМО).

Анкетата е резултат от проекта „Социални иновации в Изпълнителната агенция „Медицински одит“.

Основните критерии, заложени в нея с идеята за получаването на обратна връзка, са по познати проблеми: удовлетвореност от медицинските услуги, грешки в лечението или в организацията, финансови и етични взаимоотношения.

Анкетата съдържа 36 въпроса. Тя е напълно анонимна и доброволна, пациентът – или негов представител, който попълва анкетата, може да остави информация за контакт само при желание за това.

Според ИАМО, анкетата може да послужи за анализ, изводи и препоръки, които биха могли да допринесат за подобряване на условията на работа и повишаване на удовлетвореността на персонала и пациентите в лечебните заведения.

С анкетата можете да се запознаете тук.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
PjQu

ЕС 12.02.2019 22:31:55

Не прочетохте ли какво пише в тази статия “Анкетата е резултат от проекта „Социални иновации в Изпълнителната агенция „Медицински одит“. И какво излиза, експертите от тази агенция и това не са измислили, а са потрошени пари от ЕС (поне 80 бона) за тези няколко глупави въпроса Положението май е по зле отколкото изглежа. Как може за тези глупости да се дават пари. Олаф, еврпейски органи всички да се сезират и да се направи една ревизия на целия проект. Да се публикува, кои са участвали в проекта от агенцията, какви пари са взели, къде са ходили по екскурзии заради проекта, коя фирма го е спечелила и как.????

Търсеш 12.02.2019 22:41:47

http://www.eama.bg/images/Dokladi/%D0%94%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4%20%D0%9E%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0%20%D0%9F%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B5.pdf Скрили са информацията. Яко санкция ще ги разтресе тея

Гост 12.02.2019 21:15:28

Доктор от Русе, който преглежда персонала на круизните кораби и често пътува като корабен лекар с тях, е назначен да ръководи държавна комисия, която разпределя бизнес за 200-300 млн. лв. годишно – клиничните изпитвания на лекарства върху хора. Става въпрос за д-р Стефан Димитров, специалист по вътрешни болести и алергология, който често отсъства от страната и има сравнително малко общо с клиничните изпитвания. Така в тази ситуация един от лекарите с фирма за клинични проучвания и медицинска документация – д-р Боян Доганов, на практика ще продължи да ръководи комисията като заместник-председател в ситуация на конфликт на интереси. От Министерството на здравеопазването обаче не виждат проблем в състава на комисията.

Гост 12.02.2019 21:08:50

Анкетата е тип 'Направи си сам ' на сайта на office.com. Тоест някоя скучаеща лелка от ИАМО е решила между кафето и баничката с бозата да направи някакво недоносче с подръчните средства на сайта предназначен за ползване от счетоводители до ученици пишещи ученически проект за анкета. Това е толкова несериозно за държавна организация,че е все едно с рисунка с помощта на Paint да участвате на изложба във Лувъра от името на правителството. Да не говорим какво пациентът от Долно Уйно ще разбере с указанията в полетата за свободен текст с надпис на английски 'Enter your answer'. А иначе по същество Въоръженото Крило по-долу е писал за абсурдността на въпросите ха-ха-ха Fake Hospital.....

Гост 12.02.2019 20:28:09

Анкетата, уважаеми, е продукт на интелектуалната мисъл на няколко държавни експерти (обърнете внимание - ДЪРЖАВНИ), които са се нанизали на яслата след конкурс. За целта някои от тях - най-приближените, са представили диплома по специалността "Иновации" (как са я придобили си знаят само те и близките им), а междувременно конкурсът е бил форматиран точно за тях. Така че, не се чудете на въпросите. Тези, които са ги написали могат толкова. Но са ДЪРЖАВНИ експерти.

Човек 12.02.2019 20:18:41

Абсолютна гавра на тези самозабравили се чиновници с народа, но не трябва да се забравя, че този над нас всичко вижда, може да бави, но никога не забравя....

СКАНДАЛНО!!! 12.02.2019 20:11:59

Баба ви Златна такова като за последно

БЛС-Въоръжено Крило 12.02.2019 18:00:06

Социални иновации в Изпълнителната агенция „Медицински одит“. Дрън дрън . Това е просто форматиран донос за възбуждане на другарски съд и проверки по оплаквания от медицински некомпетентни хора каквито са повечето пациенти . НЕкои бележки по анкетата 8. Защо и/или за каква процедура посетихте лечебното заведение? * Спещно състояние -ха-ха-ха За Ганьо спешно състояние е да мине в кабинета без да чака .Реално не може да дефинира спешно състояние от медицинска гледна точка. 13. Доволни ли сте от битовите условия в лечебното заведение? Ха-ха-ха. Персийски килими, Мебели Sheraton , All-Inclusive, Шведки на бара 16.Доволни ли сте от техническата обезпеченост с апаратура за диагностика и лечение на заболяванията? Какво ли му разбира главата на пациента от апаратурата .Дори една цветомузика с повече мигащи LED лампи няма да различи от пациентски монитор. Ама да го питаме пък може да е разочарован,че не е като в самолет. 17. Доволни ли сте от професионалната компетентност на лекарите в лечебното заведение? На каква база някой без медицинско образование ще слага оценки ? На представата си от д-р Хаус , от д-р Швайцер или от д-р Менгеле ?!?! 23. Медицинските сестри отзоваваха ли се, когато се нуждаехте от тях? Ха-ха-ха Тук вече въображението клати яко ИАМО (FakeHospital PornHUB , да не изреждам. Мед сестрите са помощници на лекарите, работят по техни указания , не са отзоваващи се на нуждите на пациента да му държат хм . Изобщо спирам дотук с този фарс като ше отбележа, че пациентът реално може да оценява ЕДИНСТВЕНО отношението на медицинския персонал към него - дали е коректно ,внимателно и любезно. НИЩО ДРУГО СВЪРЗАНО С ПРОФЕСИОНАЛНИ КАЧЕСТВА защото просто става смешно .Представете си оценката на пътниците на самолет за професионалните умения на пилота . КарА ли той добре ? От 0 до 10 точки отбележете. Хубава ли е кабината и има ли много мигащи лампички? И как взе виража ей така лекичко или е й такав ВРРРРР. Ей това е анкетата на ИАМО. Поредната недоклатена държавна агенцийка

Гост 12.02.2019 17:15:12

Предлагам да се разработи анкета, с която да се установи има ли реална полза от дейността на ИАМО. Да бъде потърсено мнението на лекари и на пациенти. Вероятно се досещате какъв ще бъде отговорът, ако анкетата е анонимна и резултатите се обработят без външна намеса. Ало, БЛС, стиска ли ви? Или пак ще поискате повече контрол?

Doctor 12.02.2019 17:13:07

ИАМО, защо не пуснете анкета, дали да не ви закрият веднага или след месец. Мисля, че всичко ще е 100% да ви закрият още на часа.

D-r Alban 12.02.2019 16:51:32

Естествено, че всички ще ги оставят на работа. Всички са на някакво космическо ново в съответната си област. Ще “оправят” цялото здравеопазване. Може ли новата структура да остане без проф. Петрова, този титан на здравеоазването, Гигова-Пандова, титан на правната мисъл, която освен липса на ръководен опит няма и явяване по дела, Чипилски и сие.

Unknown 12.02.2019 16:19:37

Другарю министEр, не ги ли закрихте тази, та анкети тръгнали да правят??? О тя шефката им като се върне от екскурзииката в Маями ще ви предложи да я оставите да си векува.

Гост 12.02.2019 16:14:12

Първи въпрос - Колко ще получат експертите на агенцията, сътворили тази иновация? Втори въпрос - Колко ще получи уважаемата професор Златка за същото? Трети въпрос: Всички ли експерти, експертчета и експертченца от ИАМО ще бъдат автоматично преназначени в новата агенция за медицински надзор или ще има и пенсионирани, все пак?

Miami 12.02.2019 17:19:46

Още ли не са ги закрили тия? Аре хикса и почвам да бегам бате


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Регина Хатър: За мен пластичната хирургия е най-вълнуващата хирургична специалност
07.03.2021 12:07:20 Невена Попова

Д-р Регина Хатър: За мен пластичната хирургия е най-вълнуващата хирургична специалност

Д-р Регина Хатър, д.м., е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия с приз ...

1 426 са потвърдените случаи на коронавирус  през изминалото денонощие (Обновена)
07.03.2021 09:29:29

1 426 са потвърдените случаи на коронавирус през изминалото денонощие (Обновена)

1 426 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през изминалото денонощие. От ...
Актуална тема
Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците
11.12.2020 14:48:07 Полина Тодорова

Burnout синдромът – скритата епидемия сред медиците

Епидемията от COVID-19 вече месеци наред властва над света, погубвайки хиляди животи, но и изправ ...

За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...