Четвъртък, 06 Октомври 2022
31
май
 

Инсулиновата резистентност и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на БУЛМЕДИКА

Понеделник, 31 Май 2021 | 10:49:58


Инсулиновата резистентност, гръбначните изкривявания и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съобщиха организаторите. Форумът ще се проведе от 2 до 4 юни в Интер Експо Цен

Инсулиновата резистентност, гръбначните изкривявания и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съобщиха организаторите. Форумът ще се проведе от 2 до 4 юни в Интер Експо Център и ще събере специалистите от медицинския, денталния и дерматологичния сектори.

На 2 юни в Семинарна зала нутриционистът Кристиян Братанов от Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“ ще информира за методите за отслабване при хора с инсулинова резистентност.

„По време на изложението ще проведем скрининг за затлъстяване и диабет, както и промотиране на програмата „Отслабвай смело“, включваща физическа активност, хранителни режими и медицински причини за затлъстяването“, допълват от сдружението. Ще се извършват и измервания на кръвно налягане, определяне на риска от предсърдно мъждене със скала Hira, скринингов тест за риск от диабет тип 2. През целия ден, на щанда на Националната пациентстка организация – В12 в зала 2 ще се състоят безплатни изследвания за захарен диабет и нивото на кислород в кръвта.

3 юни е запазен за специалистите от Медицински колеж „Й. Филаретова“ – София. Гръбначните изкривявания при подрастващите ще са акцент в презентацията на Петя Карапетрова, Рая Петрова и Мариана Алберт.

Ролята на рентгеновия лаборант при диагностициране и проследяване на пациенти с COVID-19 ни разкриват Петранка Гагова и Невенка Бонинска.

Диана Иванова и Бинназ Асанова спират вниманието на подмладяващата грижа в козметичната козметика, а Мария Петелева – с „Козметологичен подход в грижата за суха кожа“.

„Acinetobacter baumannii - проблемен микроорганизъм с нарастваща антибиотична резистентност” е фокусът в презентацията на Дарина Димитрова и Емма Кьолеян; а д-р Спартак Янакиев ще ни запознае с професията „Зъботехник“.

През същия ден присъстващите ще разберат повече и за CUTERA - естетични решения за лице и тяло, представени от Марвена.

Фирма Булдент се включва със събитие „Грешки в превенцията и профилактиката на пародонталните заболявания“, с лектор д-р Борис Раденков. На хроничните възпалителни процеси и съвременните методи за регенерация на тъкани в общата и естетичната медицина ще се спрат специалистите от Естетик Мед.

Информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза ще проведе Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъде организиран ехографски преглед и консултация със специалист ендокринолог. По време на продуктовите презентации в последния ден, ще разберем от ГЕСТОР КОЗМЕТИКС и доц. Жанет Кирилова за биомеханичния подход в лечението на кариеса. През всички дни на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА образователна програма ще провежда БЧК.

55-ото издание на форума, който създава платформа за професионална среща на специалистите и опериращите в сферата на здравеопазването, ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

За максималната здравна сигурност на всички присъстващи, Интер Експо Център освен, че стриктно следи за спазването на изискванията на българските здравни власти, налага и свои – допълнителни „Вътрешни правила“. Като част от пакета с превантивни мерки е и предварителната електронна регистрация за посещение, която може да бъде направена ТУК.

Цялата съпътстваща програма ще откриете ТУК.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Fgjp


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Станева: Удовлетворени сме, че все повече родители ни търсят за съвет и помощ
06.10.2022 17:22:39 Невена Попова

Д-р Станева: Удовлетворени сме, че все повече родители ни търсят за съвет и помощ

„Все повече родители водят децата си на профилактичен преглед без да имат някакви симптоми ...

САЩ: Вече има обвинени за злоупотреби със средства по COVID програми
06.10.2022 16:59:25

САЩ: Вече има обвинени за злоупотреби със средства по COVID програми

Петима настоящи и бивши служители на Службата за вътрешни приходи (IRS) на САЩ са обвинени в изма ...
Актуална тема
Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...