!
Неделя, 10 Декември 2023
31
май
 

Инсулиновата резистентност и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на БУЛМЕДИКА

Понеделник, 31 Май 2021 | 10:49:58


Инсулиновата резистентност, гръбначните изкривявания и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съобщиха организаторите. Форумът ще се проведе от 2 до 4 юни в Интер Експо Цен

Инсулиновата резистентност, гръбначните изкривявания и скрининг на щитовидната жлеза са сред акцентите на професионалното изложение БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА, съобщиха организаторите. Форумът ще се проведе от 2 до 4 юни в Интер Експо Център и ще събере специалистите от медицинския, денталния и дерматологичния сектори.

На 2 юни в Семинарна зала нутриционистът Кристиян Братанов от Национално сдружение „Диабет, предиабет и метаболитен синдром“ ще информира за методите за отслабване при хора с инсулинова резистентност.

„По време на изложението ще проведем скрининг за затлъстяване и диабет, както и промотиране на програмата „Отслабвай смело“, включваща физическа активност, хранителни режими и медицински причини за затлъстяването“, допълват от сдружението. Ще се извършват и измервания на кръвно налягане, определяне на риска от предсърдно мъждене със скала Hira, скринингов тест за риск от диабет тип 2. През целия ден, на щанда на Националната пациентстка организация – В12 в зала 2 ще се състоят безплатни изследвания за захарен диабет и нивото на кислород в кръвта.

3 юни е запазен за специалистите от Медицински колеж „Й. Филаретова“ – София. Гръбначните изкривявания при подрастващите ще са акцент в презентацията на Петя Карапетрова, Рая Петрова и Мариана Алберт.

Ролята на рентгеновия лаборант при диагностициране и проследяване на пациенти с COVID-19 ни разкриват Петранка Гагова и Невенка Бонинска.

Диана Иванова и Бинназ Асанова спират вниманието на подмладяващата грижа в козметичната козметика, а Мария Петелева – с „Козметологичен подход в грижата за суха кожа“.

„Acinetobacter baumannii - проблемен микроорганизъм с нарастваща антибиотична резистентност” е фокусът в презентацията на Дарина Димитрова и Емма Кьолеян; а д-р Спартак Янакиев ще ни запознае с професията „Зъботехник“.

През същия ден присъстващите ще разберат повече и за CUTERA - естетични решения за лице и тяло, представени от Марвена.

Фирма Булдент се включва със събитие „Грешки в превенцията и профилактиката на пародонталните заболявания“, с лектор д-р Борис Раденков. На хроничните възпалителни процеси и съвременните методи за регенерация на тъкани в общата и естетичната медицина ще се спрат специалистите от Естетик Мед.

Информационна и скринингова акция за заболявания на щитовидната жлеза ще проведе Сдружение на засегнатите от заболявания на щитовидната жлеза. В рамките на акцията ще бъде организиран ехографски преглед и консултация със специалист ендокринолог. По време на продуктовите презентации в последния ден, ще разберем от ГЕСТОР КОЗМЕТИКС и доц. Жанет Кирилова за биомеханичния подход в лечението на кариеса. През всички дни на БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ/ДЕРМА & ЕСТЕТИКА образователна програма ще провежда БЧК.

55-ото издание на форума, който създава платформа за професионална среща на специалистите и опериращите в сферата на здравеопазването, ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

За максималната здравна сигурност на всички присъстващи, Интер Експо Център освен, че стриктно следи за спазването на изискванията на българските здравни власти, налага и свои – допълнителни „Вътрешни правила“. Като част от пакета с превантивни мерки е и предварителната електронна регистрация за посещение, която може да бъде направена ТУК.

Цялата съпътстваща програма ще откриете ТУК.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
cqCW


Всичко за коронавируса
Още новини
41 проекта бяха отличени в конкурса „Посланици на здравето“
09.12.2023 12:04:12

41 проекта бяха отличени в конкурса „Посланици на здравето“

41 деца бяха отличени в конкурса „Посланици на здравето”, който се организира вече 15 ...

Проф. Аргирова: Грипът е преобладащ при възрастните, а COVID-19 – при децата
09.12.2023 11:06:25

Проф. Аргирова: Грипът е преобладащ при възрастните, а COVID-19 – при децата

„В момента основните вируси са три – грипен вирус, COVID-19 и респираторно-синцитиале ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...