Неделя, 25 Август 2019
20
май
5
 

КОНПИ откри несъответствия в декларации на болнични управители

Понеделник, 20 Май 2019 | 16:51:03 Надежда Ненова
5

КОНПИ откри несъответствия в декларации на болнични управители. Проверката на КОНПИ е открила несъответствия в декларациите на 738 задължени по закона лица.

Проверката на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е открила несъответствия в декларациите на 738 задължени по закона лица. Докладите съдържат данни за недекларирани притежавани и придобити дялови участия, доходи от трудови правоотношения, парични средства по банкови влогове и банкови сметки, дадени обезпечения в размер на милиони лева/евро, притежавани имоти, участия в органи на управление или контрол на търговски дружества, на юридически лица с нестопанска цел и извършване на дейност като едноличен търговец.

637 задължени лица са подали  коригираща декларации. Сред тях е директорът на РЗОК – Добрич Бисерка Ценова, която в първата си декларация е пропуснала да впише парични средства по четири броя банкови влогове и банкови сметки в размер на 17 583 лв., 7 063 лв., 824 лв. и на 444 лв.

35 задължени лица са подали коригираща декларация и са декларирали пред Комисията, че не желаят да бъде публикувана информацията относно лицето, с което се намират във фактическо съжителство на съпружески начала и за което лице е установеното несъответствието. Сред тях са Атанас Туманов, управител на УМБАЛ „Аджибадем Сити Клиник“-София, Йовчо Яков, управител на МБАЛ-Попово и Орлин Димитров, директор на РЗИ-Враца.

Атанас Туманов, чиято коригираща декларация е непълна, е подал встъпителна декларация за имущество и интереси през 2018 г., но не е декларирал данни за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала - притежаван  лек автомобил "Форд Фокус". Също непълна е и коригиращата декларация на Орлин Димитров, който не е декларирал данни за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала - ползване на чуждо недвижимо имущество - нива с площ от 5,1 дка в землището на Враца.

98 задължени лица не са подали изобщо коригираща декларация. Сред тях е управителят на "МБАЛ Д-р Маджуров"  ЕООД, Бургас Александър Маджуров, който не е декларирал притежавани дялове в "ДЕЯ ФУУД"- Бургас.

Управителят на Болницата за продължително лечение и рехабилитация-Хисаря към ВМА Александър Александров не е декларирал дейност като ЕТ "Д-р Александър Александров - Амбулатория за индивидуална практика за първична медицинска помощ"-Хисаря. Той не е вписал в декларацията си нива с площ от 5,949 дка в с. Старо Железаре, общ. Хисаря, както и данни за съпругата си - дялове в "Шърли 79" ЕООД, Хисаря и лизингово задължение за придобиване на лек автомобил "Инфинити Кю 30".

Женя Караилиева-Георгиева, управител на "МБАЛ - ПОМОРИЕ"-Поморие е пропуснала да декларира притежавани дялове в "Амбулатория за индивидуална практика за специализирана медицинска помощ д-р Караилиева" ЕООД,  гр. Бургас. Управителят на СБАЛОБ "Зрение" ООД-София Веселин Танев       пък не е декларирал участие като управител на "Амбулатория за специализирана медицинска помощ - медицински център - Просперитас"" ООД и на  "Просперитас билдинг" ЕООД- София.

Управителят на МБАЛ-МЕЗДРА Илиана Михайлова-Тихолова не е декларирала дейност като ЕТ "Д-Р ИЛИАНА МИХАЙЛОВА", гр. Мездра, а изпълнителният директор на "СБАЛК МАДАРА" ЕАД-Шумен Мартин Стойнев не е декларирал дялове в "Амбулатория за специализирана медицинска помощ по кардиология - д-р Соня Джурова - Стойнева"- гр. Ямбол, притежавани от съпругата му.

Председателят на националната контролна комисия на Български червен кръст Максим Гайдев не е декларирал участие в орган на управление на сдружение "Българска асоциация на спешните лекари"-София и на МБАЛ-Благоевград", както и притежавани дялове в "МЕДИКА ІІІ 2000" ООД, Плевен. Членът на националната контролна комисия на БЧК Георги Георгиев е пропуснал да обяви участието си в органа на управление на "Брокерска къща Инсарт" ЕООД-Пловдив.

Пълният списък на лицата, при които е открито несъответствие с декларациите, може да видите тук. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
4Yf*

Гост 21.05.2019 09:28:58

Там нещата са протектирани свише.

Хипократ 21.05.2019 00:06:54

Защо пропуснаха д-р Йорданка Пенкова, подуправител на НЗОК-София и титуляр на РЗОК-Шумен, която не е декларирала наемите от здравната служба в Плиска - община Каспичан,, земеделски земи и други имоти? Какви са ползите от имота й Частната психиатрична клиника в Шумен?

Гост 20.05.2019 21:35:47

хаха ха

tyka ima 20.05.2019 18:08:05

tiq si igraqt na tyka ima tyka nema koito im e udoben go proverqvat koito ne im e udoben ne se spomenava nikude jalka istoriw

Elf 20.05.2019 16:57:24

Da,Mihail Tikov izvadi 3 miniona prez 2000 godina OT ZADNIA DJOB i kupi ,,Zavodski stroeji EOOD i bolniza Zdrave v Pazardjik kakto i mnogo apteki i skladove .Aide begaite be !


Още новини
Физикалната медицина е изключително богата и всеобхватна специалност
25.08.2019 10:17:30 Маргарита Иванова

Физикалната медицина е изключително богата и всеобхватна специалност

Полковник доц. д-р Любина Веселинова, д.м., е началник на Първа клиника по физикална и рехаби ...

Обсъждат лекарство на основата на канабис да се дава на деца с епилепсия
24.08.2019 10:03:29

Обсъждат лекарство на основата на канабис да се дава на деца с епилепсия

Здравни наблюдатели от правителствения комитет по здравеопазване и социални грижи в Англия се про ...
Актуална тема
Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...