!
Понеделник, 26 Февруари 2024
16
февр
47
 

Заради писмо с искане за актуализация на бюджета на фонда

Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на НЗОК (Обновена)

Поведението му е некоректно, категоричен здравният министър

Петък, 16 Февруари 2018 | 10:12:23 Полина Тодорова
47

Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев. Това съобщи самият Ананиев пред журналисти в парламента. Поводът е писмо, което Камен Плочев е изпратил до парламента, с което е поискал актуализация

Здравният министър Кирил Ананиев е поискал оставката на управителя на НЗОК проф. Камен Плочев. Това съобщи самият Ананиев пред журналисти в парламента.

Поводът е писмо, което Камен Плочев е изпратил до парламента, с което е поискал актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса. По думите на министър Ананиев, управителят на касата е нарушил процедурата, тъй като не е уведомил Надзорния съвет на НЗОК и министъра за това писмо. 

Оставката е поискана в сряда, поясни Ананиев, като уточни, че именно тогава е разбрал, че има такова писмо. „Той постъпи изключително некоректно. Първо не е информирал Надзорния съвет за това писмо, второ не е информирал министъра – той знае каква процедурата каква е, и направо е информирал Народното събрание“, заяви здравният министър. 

„Какъв е случаят обаче – когато аз го информирах – има ли такова писмо, което сте подписали до Народното събрание, той каза „Не“. Когато извадих писмото, и показах подписа му, той каза, че това не е неговият подпис и някой го е фалшифицира“, разказа здравният министър, като допълни, че е предложил на проф. Плочев да се направят постъпки пред  съответните служби, за да се изясни кой е фалшифицирал подписа му. „В един момент той започна да се гърчи“, заяви Ананиев. Впоследствие, здравният министър  е поискал информация от касата за писмото и след получаването й, по думите му Плочев се е опитал да докаже, че няма нищо общо с него.

„Каза, че сигурно са му дали някакво писмо да подпише и той го е подписал без да гледа“, отбеляза Ананиев. Той обобщи ситуацията с думите, че проф. Плочев „през главата на Надзорния съвет, на министъра и министерски съвет иска актуализация на бюджета, без това да му е във функциите“.  После, разказа още Ананиев, в деня, в който се разиграва случката с писмото,  пред него шефът на НЗОК е заявил, че ще си подаде оставката. След това обаче, посочи той, Плочев е злоупотребил с твърдения, че му е оказван натиск да подаде оставка  - поведение, което той отново определи за некоректно и некомпетентно. Ананиев припомни и процедурата за искане за актуализация на бюджета на здравния фонд. "Има процедура по актуализация - Надзорният съвет решава кога има необходимост от актуализация на бюджета, изпраща предложението до министъра на здравеопазването, той го внася в МС и от там, ако се вземе решение, отива в народното събрание. Управителят дори не знае, че за да се направи една такава актуализация,  трябва да се актуализира целият държавен бюджет. Парламентът ще вземе решение, аз не мога да го уволня, аз само казвам че му искам оставката. Това е. Най-много това мога да направя", заяви той. 

Здравният министър уточни, че е поискал оставката на Плочев, но допълни, че този въпрос ще бъде разглеждан от парламента. Следващата сряда управителят на НЗОК ще бъде изслушан на заседание на здравната комисия.

По същество в писмото, изпратено до ръководителите на парламентарно представените партии, както и председателя на парламента, проф. Плочев предлага да се обсъди актуализация на бюджета на фонда. Причина са дълговете на НЗОК към чужди клиники, като се посочва, че към 31.01.2018 година просрочените задължения са в размер на над 133 млн. лв., а към края на тази година се очертава да надхвърлят 207 милиона. Твърди се още, че в касата постъпват сигнали от здравноосигурени лица, на които са издадени разрешения за лечения в чужбина, но им е отказано обезщетение в натура срещу формуляр S2, издаден от НЗОК или МЗ. Тези пациенти са принуждавани да заплащат в брой необходимото им лечение в чужбина. Предупреждава се и че има опасност чуждите клиники да отказват лечение на български пациенти.

„Всички каси имат такива задължения“, коментира проблема министър Ананиев, като обясни, че са проведени разговори с представители на основните фондове, на които страна ни дължи пари, а това са имено немските, австрийските и френските. „С всички е подписано споразумение за разсрочване. „Ние нямаме задължение, които да сме договорили и да не сме платили“, заяви той. „Всяка година увеличаваме средствата, които превеждаме към чуждите каси. Каквото остане накрая като преизпълнение на приходите, както тази година, също го насочихме за покриване на  тези разходи. Създали сме цялата организация. Няма никакво напрежение“, допълни Ананиев.  „За да проверим твърденията за отказа от извършване на здравни услуги на българи в чужбина се обадихме на нашия посланик в Берлин. Попитах ме го имали такова нещо или не. Изпратихме на посланика ни споразумението с немските каси и с нашето писмо той отиде в немското външно министерство и нещата са изяснени. До мен не е постъпвала информация за отказ на лечение на български граждани в чужбина“, поясни още министър Ананиев. 

От БСП коментираха ситуацията с твърдението, че проф. Камен Плочев е бил заставен сам да си подаде оставката и дори е бил заплашван. „Днес чрез посредник проф. Плочев получава пряка заплаха от високопоставен политик в държавата, който казва следното – предайте на професора да си подаде доброволно оставката и да се разделим с добро, защото в противен случай ние имаме и други мерки и ще включим цялата репресивна машина срещу него и няма да си намери място в България като професор“, заяви депутатът Славчо Велков. Той обаче отказа да каже кой е този високопоставен политик. 

Велков даже поиска НСО да осигури охрана на проф. Плочев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
tB7m

ГОСТ №23 04.06.2018 15:37:28

Кой експерт от НЗОК подведе проф. Плочев, като му даде две различни суми, който НЗОК дължи към чуждите осигурителни институции?

Гост 19.02.2018 08:52:45

Жени Начева е една красива и чистоплътна жена. Какво съвършенство. Гледам снимката й и се прехласвам. Какъв стопански интелект излъчва. Какъв здравен мениджмънт, наистина, какво съвършенство!

Компетентен 18.02.2018 12:53:07

За който разбира ! NB ! Чуете ли лекар , здравен политик , здравен трегер и пр. да ви разпява мантрата , че парите за здраве, здр. вноска и пр. са достатъчни , но се краде , има резерви , трябва да се запушат дупките и пр. - да знаете , че това е пълзяща гад , кандидатираща се за ПОСТ . Политикоорангутаните много обичат някой да им се предлага за пост , заклинайки се че няма да иска пари за ресора си . и такива говеда се докопват до властта , колкото изкарат . Истината е , че никоя политическа сила не иска да поеме негативите на повишената здравна вноска или на реформирането на здравната система със здравна карта на болниците и обуздаването на пазарната стихия , рушаща държавните болници .

Пациент 17.02.2018 11:53:56

Жени Начева е интелигентна и умна жена. Не прави нищо лошо. Целта и е да ограничи ненужните и измислени харчове, които всекидневно се поднасят за плащане. Надписване на дейности, ненужни дейности и т.н. Замислете се малко, а това, че здравеопазването е недофинансирано е друга тема. Никой не говори за качество на медицинските услуги, затова, че пациентите ги подмятат нагоре надолу, затова, че те насочват към частните практики. Лекарите трябва да имат високи заплати и да не се занимават с търговия на човешкото здраве.

Гост 17.02.2018 21:07:44

Да, да, ние я познаваме. Освен интелигентна и умна, е чистоплътна, красива, прекрасна, къпе се по три пъти на ден, изключително лоялна. Мисли само за пациентите, а не как да скатае няколкостотин милиона или два милиарда, както през 2010 г. С последното няма нищо общо, не е давала такива идеи на Дянков, даже се мъчеше да го разубеди. Съвършена жена.

Гост 19.02.2018 19:31:35

Смях се на глас, като ти прочетох коментара. Явно я познаваш много добре и си един от достата хора, в които е оставила траен отпечатък при допира си до тях !

гост 16.02.2018 21:57:13

На криви уюве една Начева им е виновна . Тя ли го избра Плочев за шеф на НЗОК ? Това че човека е нередовен в главата е видимо на пръв поглед . Къде са депутатите дето го избраха ? Къде е ген. Петров дето го предложи този смешник ? Къде е правителството да го търпи толкова време ?Човека не става за чеп за зеле те го направили началник , сега ще му сърбат попарата . Това е някаква тотална идиотщина сътворена от болен фатмашки мозък. Същия е и президента , тъп фатмашки к.р.. де да можеше и него да махнат . Не разбрахте ли че Плочев е комплексиран комунист и не му издържаха нервите да го командват по-умни от него . В армията в която съм бил 2 год . съм ги опознал до дъното на нещастните им душици съм ги разбрал какво представляват .Това са едни тъпанари , комплексари , но със самочувствие и на моменти жестока наглост към останалите , и защо това , ами защото те са превелегировани и трябва да са все отгоре и да командват , в противен случай изпадат в неконтролируема злоба и отмъстителност.Гледайте го Президента и ще се убедите за какви изкривени създания става въпрос.Който защитава Плочев и одобрява действията на един кретен е или нещастно комуне или отделила се от мозъка си празна глава

ghost 17.02.2018 00:21:13

към № 16: ми, нищо фатално няма да последва от това, в петък вечер в 22 часа главата ти да се отдели от мозъка си :D

n#VG 16.02.2018 16:55:47

Зад всичко това стои Жени Начева, с нейните голи амбиции!

Гост 16.02.2018 20:33:38

ЗАД КОЕ? Зад това ,че не плащат дълговете на НЗОК и нямат дори намерение или за това ,че Плочев казва истината или зад това, че Ананиев си прави каквото си иска ?

Демек ти си му заповядал да си даде оставката 16.02.2018 16:41:54

"Не мога да разбера, кой подучи проф. Плочев и какво цели с това действие. Не искам да правя политически изказвания относно това дали някой стои зад тези действия. След като е излязъл от моя кабинет е минал през кабинетите в Народното събрание и се предизвиква дебат за следващата седмица, значи може би... Първо ме излъга, държал съм се с него безкрайно коректно, второ - нарушава цялата законова уредба по този въпрос. Надзорът не може да не знае, че тръгва писмо за актуализация на бюджета до Народното събрание, това е недопустимо. Аз разбрах за това на заседание на Министерския съвет, когато ми изпратиха по имейл писмото и изпаднах в ужас. Когато уведомих премиера и министъра на финансите, те не знаеха какво да кажат. Всички бяха изключително разочаровани и възмутени от начина, по който се работи – зад гърба на правителството", коментира Ананиев.

Защото не ти е на каиш 16.02.2018 16:37:49

"Директорът на НЗОК постъпи некоректно, тъй като не е информирал надзорния съвет и мен за писмото си до Народното събрание", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. "През главата на надзорния съвет, на министъра, на Министерски съвет иска актуализация на бюджета, което въобще не му е във функциите. Всички каси имат такива задължения. Ние сме провели разговори с основните каси, на които дължим пари", заяви министърът.

Гост 16.02.2018 15:25:57

Плочев, като не разбираш какво подписваш поне кажи кой ти пробута писмото

Гост 16.02.2018 14:16:10

Защо се заяждат помежду си тези старци, а не отидат в някой пенсионерски клуб да играят табла и шах и да си гледат старините? Всеки да си знае мястото и да оценява правилно силите и възможностите си, за да застава на важни административни постове. Друг е въпросът, че и в системата на НЗОК /РЗОК/ е пълно с пенсионери, които здраво са се бетонирали и то на ръководни постове и са на заплата и пенсия от години.

Цитирам д-р Стойчо Кацаров 16.02.2018 13:11:08

Поисканата оставка на управителя на НЗОК е недопустима намеса на изпълнителната власт в законодателната, защото председателят на Касата се избира от Народното събрание. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването. Искането на оставка от страна на министър е натиск върху независимата Национално здравноосигурителна каса и върху парламента, добави той. Правилно е да бъде поискана актуализация на бюджета на НЗОК от Народното събрание, посочи д-р Кацаров

гост 16.02.2018 22:15:07

Плочев е идиот , защо трябва да ни цитираш друг идиот като Кацата ? Абе като не си наясно не дей цитира друг дето хептен не е наясно или просто си лъже целенасочено . Като е независима институцие НЗОК , защо по закон има Надзорен съвет с преобладаваща квота на изпълнителната власт . Плочев може да е избран от парламента , но контрол върху дейноста му , чрез Надзорния съвет се упражнява от Правителството , най -вече чрез ресорния министър . А правителството е избрано от Парламента . Още повече ,че министър -председател е председателя на управляващата партия в парламента . Така че , има власт в която има субординация и ред който да се спазва , иначе следва анархия и всеки да си прави що знае и не знае . Ананиев го каза : на Министерски съвет е уведомил Министър председателя за действията на Плочев и на другия ден му е поискал оставката . това нещо не може да стане без изричното съгласие на министър председателя и останалите министри / от коалицията / , който е и председател на управляващата парттия в парламента / в случая част от управляваща коалиция / . Така че глупостите за някаква назевисива НЗОК са само празни приказки без смисъл. кой и как му е поискал оставката , след като е обсъждано и решено на Министерски съвет от управляващото мнозинство , е решение с което депутатите са длъжни да се съобразят със собственото си Правителство , и толкова . Всички други локуми са тъпня

Гост 16.02.2018 12:57:52

Да бе, на смръдливите кога ли ще им светне че Здравеопазването е приключило ! А касичката вече отдавна...

Клиника за красота 16.02.2018 12:57:46

Кърваво писмо, отнасящо се до зулумите на една клиника за красота в Елин Пелинско. Чадър на тази разкрасяваща клиника от настоящата съветничка на Валери Симеонов и бивша на Москов, както и бивш подуправител на НЗОК - Иванка Кръстева DIR.BG "Жената описва случай на корупционна БГ-схема Българка в чужбина е написала писмо до еврокомисарката по правосъдие в Брюксел - Вера Йоурова, с копие до председателя на ВСС и министъра на здравеопазването на България. Дир.бг публикува в превод част от писмото на Ивана Д. – българска гражданка с постоянен адрес в Република Австрия. Жената разкрива случай, който ясно говори за схема на преплитане на частни с държавни интереси в България, и оставя поредното горчиво впечатление, че обикновените граждани у нас не могат да разчитат на честно правосъдие. В съответствие със Закона за защита на личните данни, ще публикуваме писмото с инициали, но документът с пълната информация се съхранява в редакцията на агенцията. „Завърших висшето си образование в България през 1994 г., пише Ивана Д. Дипломиран стоматолог съм. Болно и обидно е, когато един медик попада в лабиринтите на българското правосъдие и здравеопазване, защото здравето и правото в България са оплетени в съмнителни схеми. През 2013 г. постъпих в частната клиника „ххх”. Собственичката на частната клиника – д-р К.К. извърши операцията ми. Диагнозата е: Липоматозис регионес пелвиотрохантерика утриускве ет латус медиалес регионес генус утриускве. След операцията получих усложнения и започнах да се консултирам и лекувам при европейски специалисти. Те бяха категорични, че операцията е извършена неправилно, а последиците от нея са необратими. Представяте си какъв шок бе това за мен. Нямах друг избор и заведох дело. Не търсех възмездие. Нито справедливост. Исках само правосъдие! През 2016 г. заведох дело в Софийски окръжен съд - гражданско дело № 139 от 2016 г., на II състав, Гражданско отделение. Съдебните заседания протекоха при изключително агресивен тон на председателката на съдебния състав. В мотивите към решение от 26 юни 2017 г., съдия Д. пише, цитирам: "Безспорно се установи, че има наличие на неравности в зоната на интервенцията и промени в контура на формираните сраствания. В областта на външната част на бедрата промените са трайни и окончателни. Тези промени могат да се определят като незадоволителен естетически резултат“ - стр. 8, абз. 5. На първа инстанция загубих делото. За мен това решение беше шок. Как така съдията хем признаваше в мотивите на решението, че операцията е неуспешна, и в същото време отхвърляше иска ми към лекарката като неоснователен?... Констатациите, които направиха българските вещи лица – трима души лекари /б.а.упоменават се имената им/, също твърдяха в своите експертизи като вещи лица, че операцията е извършена неуспешно, а последиците са трайни и необратими. Вещите лица от чужбина, които аз бях ангажирала в процеса, предоставиха същите заключения. Цитирам: "състояние след липосукция - вдълбяване, вълни, белези, фибрози…....промените са трайни и необратими..." - стр. 11, абз. 2. Прилагам епикризите на: д-р Герхард Кьоглер - клиника „Лайфейджънс”, Виена-Австрия, Клиника Грац и "С-ТЕТИК" клиника, Дюселдорф. По-късно разбрах за някои странни "практики" в частната клиника на въпросната лекарка, която ме оперира – те обясняват защо загубих делото на първа инстанция. Нормално ли е частна клиника "ххх" да получи втория по големина бюджет за София-област - над З млн. лева от НЗОК? За последната година има десетки жалби за скъпо платени, но некадърно направени операции в тази частна клиника. В Министерство на здравеопазването и НЗОК знаят тази информация. Но всички пациенти, останали с трайни увреждания, са загубили делата в съда. Само за 2016 г. през частната клиника са преминали над 5000 пациенти. Ето защо всички потърпевши пациенти губят делата си в съда: Адвокат И.К. в началото е работила за частната клиника „ххх", след което е била избрана за подуправител на НЗОК. Това ли е топлата връзка между клиниката и милионите, които разпределя НЗОК за нея? И още един скандален факт – същата адвокатка е сестра на прокурор. Всички жалби до прокуратурата през този период срещу лекарката са били парирани от брата на адвокатката. Висшият съдебен съвет скандално освободи този прокурор през месец май 2016 г. от един висок пост, а сестра му – адвокатката, е била скандално уволнена от НЗОК по повод на обвинение, повдигнато срещу бившия министър на здравеопазването Петър Москов. Каква е тази взаимна обвързаност между лекари, вещи лица, роднини и прокурори?! Ще прибавя и това, че адвокат от страна на лекарката по моето дело, беше бивш районен военен прокурор, разследван за подкуп. На практика аз се изправих срещу една смазана корупционна машина. А тези съдебни и здравни неволи струват и много пари. Госпожо еврокомисар, Институциите в България блокират моето желание по правов път да защитя достойнството си. Предстои втора инстанция по делото. Каква е гаранцията, че гореописаната схема няма да задейства отново? Аз настоявам само за проверка на фактите, които изнасям. Прилагам следните документи: 1. Решение по дело № 139/2016 г., II състав, Софийски окръжен съд. 2. Експертизи на водещи европейски и български пластични хирурзи. Медиите в България настояват да разкажа тази история с лицето си и да снимат операцията ми. Намирам това любопитство за твърде кръвожадно. Сигурна съм, че медийните изяви няма да решат въпроса. Имам смелостта да говоря от името на десетки хора в България, които са пострадали като мен. С единствената надежда, че ще помогна. Надявам се на правосъдие. Затова се обръщам към вас. Вече загубих надежда за справедливост в България. Не мисля за възмездие – не сме в първобитно-общинния строй, където споровете се решаваха “око за око - зъб за зъб”. Все пак сме граждани на Европа. С уважение, Ивана Д.”, завършва писмото си жалващата се българка. Бел. ред. Писмото, с всички имена на засегнатите лица, вече е по бюрата на юристите от ВСС и експертите от здравното министерство. Еврокомисар Вера Йоурова, обаче, е отговорила на тъжителката преди тях. Човек се пита: Трябва ли всички български граждани да се жалваме в Брюксел, понеже у нас никой не ни обръща внимание?! Всеки втори българин се оплаква от лошо здравеопазване и лошо правосъдие, дори от отказ на такова, а всеки втори политик говори за реформите и първоначалните "успехи" в тези сфери. Не е ли парадоксално това?! Истината е, че нито съдебната ни система, нито която и да е друга лошо работеща институция у нас, ще се реформират, ако хората, работещи в тях, продължават да злоупотребяват с търпимостта ни към шуробаджанащината и корупцията в България. "

? 16.02.2018 13:09:31

МБАЛ „Скин системс“ ЕООД

Гост 16.02.2018 13:16:20

К.К. явно е Катрин Крахтова, приятелка на Иванка Кръстева и шефка на МБАЛ Скин системс в с. Доганово и гр. Пирдоп. Нова телевизия в началото на 2017 ги хванаха в точене на касата с измислени пластики, но здравната каса ги покри. А пък , че Валери Симеонов е взел Кръстева за съветник, нещо не ми се вярва.

Dr_Doolittle 16.02.2018 12:44:53

Това е поредния урок за всички медици имали неблагоразумието от клиницисти да си дадат задника на правителството и да управляват невъобразимата кочина НЗОК и по този начин да бъдат използвани като мръсен парцал и изхвърлени в минутата когато пак лъсват измамите и ненаучната фантастика да правиш здравеопазване с 3 милиарда , когато други нормални страни със същия брой население правят със 70 милиарда на година. НЗОК е тотално излишна като институция при наличното комунистическо планово бюджетно финансиране и този бюджет и без това се управлява от касиерките на Финансовото министерство и слугинажа в парламента, пък и това мизерно финансиране изобщо не кореспондира с някакви здравни стандарти за европейска здравна система, а най-много за Сомалия или Конго. Затова за догодина да приветстваме принц Боко като председател на Африканския Съюз . Ура !

Gost 16.02.2018 12:57:13

Какво против Африканския съюз имаш? И те са хора

ghost 16.02.2018 12:16:36

вероятно тези, които избраха К. Плоч. ще гласуват за оставката му, а тези, които тогава са били против сега ще се скъсат да го защитават. катарзис...

Гост 16.02.2018 12:21:46

К.Плоч. е избран с почти пълно мнозинство.

Компетентен 16.02.2018 12:02:15

Видна е пълната липса на визия, координация, концептуалноат, програма за действие и пр. Във властта на ГЕРБ. Хаосът и разрухата са тотални, тенденциите трагични.

Гост 16.02.2018 11:38:13

Това не е ли скандално!

Гост 16.02.2018 12:27:47

Не това си е обичайно за кочината на ГЕРБ/БСП/БКП/Патреоте/ и вся осталая сволочь. Ако тези са председатели на нещо ТО ТОВА Е НА ЗАДНИЯ ДВОР С ВЪНШЕН КЕНЕФ НА ЕВРОПА

Гост 16.02.2018 11:36:40

Това не е ли скандално!

кеймън плоуч 16.02.2018 11:33:56

зле започва годината на жълтото земто куче...

ghost 16.02.2018 11:32:46

https://news.bg/politics/ananiev-iska-ostavkata-na-shefa-na-nzok.html подробностите...

Убеден 16.02.2018 11:27:38

Това е поредното доказателство, че лекарите не трябва да вършат административна дейност. Лекарите трябва да лекуват, а не да работят с пари.

Гост 16.02.2018 12:31:22

Ти си плащай на лекарите чинно и почтенно както навсякъде, а те няма да си броят парите. О, чакай да не би червеят на безплатното да ти гризе жалката душица та Лекарите трябва да лекуват, а не да работят с пари. ?

Патриот-майтапчия 16.02.2018 11:44:30

Административната дейност не е "работа с пари", приятел! Там влиза и дейността за отстояване професионалните интереси на съсловието. А освен това, те и нотариусите "не работят с пари" - всичко минава по банкова сметка.

Наблюдател 16.02.2018 11:23:31

Ананиев години наред от МФ и Надзорния съвет умишлено залагаше ниски разходи за лечението в чужбина и разсрочване на плащанията, докато тази година германците и австрийците не пропищяха. И провалените преговори с техните каси ги води лично той. Оставка на този страхлив книжен плъх. Великият бюджетар с манталитет на счетоводител....

тии, да видиш 16.02.2018 11:09:42

Нима тези дългове не са и заради Ананиев и сие, които години наред се надяваха чуждите фондове да се безучастни наблюдатели на бутафорното им махленско мачле, в което най-добри бяха( а и са) единствено по ефектните автоголове и нескопосани прехвърления на топката/задълженията за следващата бюджетна година?! Та, червения картон, в случая, не следва да е за Плочев, въпреки неориентираните му опити за отигравания по тъч линията на здравеопасния терен!

Истината 16.02.2018 10:56:34

Двата клана на Партията се хванаха яко за гушите.

агент-провокатор 16.02.2018 10:49:25

както се разказва в момента, изпратено е писмо от НЗОК до НС с искане за 130 милиона актуализация на бюджета. писмото не било съгласувано с МЗ. Плочев казал, че подписа не бил негов, а после признал, че подписал без да чете...шеги и закачки, един вид...

агент-провокатор 16.02.2018 10:44:31

т.е. освен парите за здраве, които се харчат на територията на България, има и едни други, които се харчат в чужбина и които очевидно се трупат като дълг? чудесата нямат край...

Гост 16.02.2018 10:40:01

Ха-ха-ха Плочев им каза ,че трябва да се плащат и дълговете в чужбина и педерунгелите го свалят и запушват устата да не говори. Ако беше 1918 г Германия щеше да влезе с войски и да избеси наглите длъжници. 260 милиона лева дълг не са нещо незначително..

Гост 16.02.2018 10:38:11

Смееееех. Че то тези дългове са от години бе Ананиев. И от години надзорници разни повдигат темата. Те да не се натрупаха сега за 3 месеца.

Гост 16.02.2018 10:32:24

Искам само да кажа на Ананиев, ако чете този сайт : Ако искаш оставка, ако, нема лошо, факт е че човека нее за тоз пост, НО Плочката не е причината за тези дългове и дефицити , бе брат ! Проблемът е другаде и ако не може да го решиш и ти си подавай ОСТАВКАТА !

Гост 16.02.2018 10:27:02

Олелеееее...Яко! Плочев ко стаа брйе !? Ае направи едно изявление !

агент-провокатор 16.02.2018 10:26:48

т.е. освен парите за здраве, които се харчат на територията на България, има и едни други, които се харчат в чужбина и които очевидно се трупат като дълг? чудесата нямат край...

Гост 16.02.2018 10:24:36

Комунистическите боклуци мислят,че като сменят отделни части на семашковата бричка ще могат да я закрепят в движение вместо да сменят возилото. Плочев ако бепе малко с достойнство сам трябваше да им плесне оставката и да и остави в калта. Изобщо само партийни лицемери могат да стоят да управляват правiтелствения кенеф НЗОК и да се правят ,че всичко е нормално

Гост 16.02.2018 10:20:26

Ананиев като избираха Плочев беше председател на Надзорния съвет. Не беше ли на ясно какъв е личностния и професионален капацитет на Плочев тогава, та да каже на премиера или поне на племенника си. При това този чорап вече не вреди толкова, колкото самият Киро с батаците на доверената си Жени Начева. Те неминуемо ще я повлекат на там, където ходи преди 7-8 години, ама да не повлече и Киро в края на великата му кариера.

Гост 16.02.2018 10:18:57

Крайно време е Зоя Вълева, пробутвана от Жени Начева да ставе управител.

Гост1 16.02.2018 14:27:57

Ей дотам го докара личната компетентност на Плочев и правна мисъл на неговата главна секретарка Гайдарова.... хаха пародия......


Всичко за коронавируса
Още новини
Въпреки забраната за износ проблемът с липсата на инсулин се задълбочава
26.02.2024 10:19:12

Въпреки забраната за износ проблемът с липсата на инсулин се задълбочава

Проблемът с инсулините не само не е решен със забраната за износа им, а се задълбочава. Това посо ...

Диспечерката от Сливен наказана с „последно предупреждение за уволнение“
26.02.2024 09:27:29

Диспечерката от Сливен наказана с „последно предупреждение за уволнение“

Диспечерката, приела обаждането на близките и отказала линейка за жена от Сливен, която ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...