!
Събота, 18 Май 2024
15
ноем
12
 

Кои са медиците в листите на „Продължаваме промяната“

Понеделник, 15 Ноември 2021 | 15:42:56 Надежда Ненова
12

В листите на партията, спечелила парламентарните избори на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, има деветима лекари, две медицински сестри, трима магистър-фармацевти и един студент по медицина, показа проверка на Zdrave.net.

В листите на партията, спечелила парламентарните избори на 14 ноември – „Продължаваме промяната“, има деветима лекари, две медицински сестри, трима магистър-фармацевти и един студент по медицина, показа проверка на Zdrave.net.

С големи шансове да влезе в 47-то Народно събрание е д-р Антон Тонев, втори в листата във Варна. Във визитката си за кандидат-депутат той е представен като експерт в областта на медицината, хирургията и общественото здравеопазване. „Мисията ми в “Продължаваме промяната” е да се постигне една модерна здравна услуга, чрез извършването на редица реформи в здравеопазването. Продължаваме Промяната, за да спрем корупцията, да реформираме здравната системата и я направим привлекателна за младите лекари и медицински сестри”, казва д-р Тонев.

Също в листата за Варна, но на 12-то място е д-р Вълкан Иванов, специалист по обща хирургия и онкопластичен хирург на млечна жлеза от UK. Работи в Аджибадем Сити Клиник Варна.

Също на 12-то място в листата, но в 23 МИР-София е д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на спешните медици.

С голяма вероятност в парламента ще влезе вторият от листата в Разград д-р Цветомир Цанков – специализант по образна диагностика в МБАЛ-Разград.

Втори, но в листата на Силистра, е и началникът на Отделението по хемодиализа на МБАЛ-Силистра д-р Ерджан Ахмед.

Трети в листата за Пазарджик е д-р Данчо Гурдев – анестезиолог-реаниматор в МБАЛ Велинград. „От години ежедневието ми е свързано със спасяване на човешки животи. Това е на което съм се отдал и което обичам. Затова и когато ме поканиха да участвам в „Продължаваме Промяната“, не бях напълно сигурен, че искам. След това си дадох сметка, че ако един млад, квалифициран и професионално реализиран човек не се включи в така наложителната промяна в страната ни, тогава кой?“, казва д-р Гурдев.

На 4-то място в листата за Велико Търново пък е д-р Кина Николова, началник на Отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

В същата листа на шесто място е д-р Пламен Латев, общопрактикуващ лекар с четири признати специалности в областта на вътрешните болести, общата медицина, трудовата медицина и социалното дело, както и здравния мениджмънт. Управител е на медицинска клиника в град Павликени.

Десети в листата на Търново е магистър-фармацевтът Саад Таммам Алуани. Той има над десетгодишен опит по фармакотерапия, лекарствена регулация, електронно здравеопазване и фармацевтични грижи и е председател на „Сдружение на независимите аптеки“.

В Стара Загора на десета позиция е главната медицинска сестра на МБАЛ-Чирпан Тонка Червенкова-Камбурова.

В Добрич водач на листата е маг.-фармацевтът Йорданка Костадинова, а втора е медицинската сестра Галина Събева.

Маг.-фармацевтът Мирена Ценова е шеста в листата за Враца. „През 2016 г. участва в студентска научна сесия в катедра „Фармакогнозия”, където с отличие защитава магистърската си теза. Професионалната й кариера започва през 2013 г., когато успешно кандидатства към „Студентски практики“ на МОН и започва стаж във верига аптеки. През 2018 г. работи като управител на новооткрита аптека, с цел усъвършенстване и придобиване на нови знания. С натрупания опит в сферата на фармацията, през 2019 г. се присъединява към екипа на голяма фармацевтична компания като специалист по лекарствената безопасност“, пише в представянето й.

Колко от тези свързани със здравния сектор професионалисти ще влязат в парламента, ще разберем в следващите дни. 



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Fnb6

Гост 16.11.2021 18:28:03

Продължаваме промяната с креслата Кателиева. Много умно. Тази е една съветска другарка и мрази колегите си. Да ви припомня ли коментарите и за личните лекари. Как трябвало да работят 24 часа... Продължаваме подмяната май а ? Пак с комунета . Индикаторът дали тези двамата Крачун и Малчо ще направят промени в здравеопазването е ДАЛИ ЩЕ ДЕМОНОПОЛИЗИРАТ НЗОК и вкарат конкуренция на нормални здравни фондове. Според мен ще си запазят к венското слугинче НЗОК от което пак да опипват и бъркат за парички от бюджета ,защото НЗОК няма самостоятелен бюджет ,а е в общия консолидиран републикански бюджет където всяка Тиква, всеки праз лук и всеки сминдух ще може пак да си дърпа парички за пропагандни правителствени кьорсофри. Тя гнусната НЗОК им е нужна и трябва да е единствена. Това с частни здравни фондове не става да ги ограбваш отвътре.

crocodile 16.11.2021 10:11:23

Всички лекари. В Западна Европа са на твърди заплати плюс допълнително доплащане за извънреден труд и т. н. Не виждам смисъл да се поддържа тезата за микстурата от семсшково здравеопазване плюс див капитализъм! Подобна микстура води до починали болни като в Перу и фатални резултати като този бой от Швейцария! Крайно време е за истински реформи и нормално здравеопазване в 4 милионна вече държава! При 8 милиарда годишно в това здравеопазване и 50% крадене защо още искате да сте роби и съучастници?!

Гост 16.11.2021 18:14:39

Затова ще плащате КЕШ ватниците и всичко ще се оправи. Не на харченето на обществени фондове. Само ЛИЧНО И КЕШ, да ви плющат пролетарските уши. Тогава ще видиш дали ще лъжеш за 8 милиарда лева след като си преброите паричките в тефтера колко сте дали на годишна база , тогава ще е реално число ,а не това което ви е казал партийния секретар на упадъчната партия БСП/БКП.

Гост 16.11.2021 19:54:14

Най-много мангалите да ти плющят посрания задник.

Гост 17.11.2021 09:00:31

Разбира се -пролетариите сте мангали само малко по-бледи, но още по-нагли. Утре ще намериш един по-дебел, търсейки лекар гаранция. И няма какво да направиш освен да отидеш в Турция да ти плющат те задника в долари. Тепърва ще циврите.

Един 16.11.2021 09:17:07

Всеки друг ще е по-добър от говедото Кацаров!

Гост 16.11.2021 09:23:00

Нищо подобно.

Гост 15.11.2021 19:42:44

Майко мила… всички харвардски възпитаници от Разград

Гост 17.11.2021 11:05:09

Докторът разградчанин не е харвардски възпитаник, а е с над 10 год. стаж, като водещ хирург в най-голямата американска болница в Ерусалим, Израел. Познавам го човека - перфектен диагностик е и е изключително почтен. Знае пет езика писмено и говоримо. Май не си познавате кандидатите.

Гост 15.11.2021 18:44:52

Задава се левичарско здравеопазване. Хора на заплата в обществени болници, свикнали да си налягат парцалите. Ще си останем бели роби. Ще ни подхвърлят някой лев и ще искат майка си и баща си.

Гост 16.11.2021 18:20:06

хаххаха А кой ше работи за по-малко пари от настоящето ? Защото шибаната НЗОК не може да даде по-малко от това малко днес с което начислява за лекарски труд . Нататък следва бръснарската система ,да е ясно на всички комуняги. - или просто янма да намират лекар следващите 5-6 години. По-безплатно от това гнусно незаплащано колхозно здравеопазване просто технически не е възможно. Единствено ако КНДР не направи втори държавен концлагер тук,. Или мръсния съветски ботуш пак не пороби България слагайки смрадливи комунисти на власт с минни полета ,телени заграждения и убийци на границата . Не и в ЕС.

Гост 16.11.2021 00:52:08

Защо не гласува тогава за демократична България?


Всичко за коронавируса
Още новини
Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив
18.05.2024 11:45:28

Над 300 души прегледаха безплатно сърцето си за два дни в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив

При огромен интерес преминаха безплатните прегледи на сърцето, организирани от УМБАЛ “Свети ...

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ
18.05.2024 10:59:29

САЩ: Предлагат нов подход за диагностика на HPV в първичната помощ

Администрацията по храните и лекарствата на САЩ (FDA) одобри два теста за самостоятелна употреба ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...