!
Сряда, 24 Април 2024
12
апр
 

Конкурс „Заедно за здраве“ – за по-хуманен подход в здравеопазването

ТЕВА - най-голямата световна компания за генерични лекарства и най-голямата фармацевтична компания в България, организира конкурс за отпускане на финансова подкрепа на сдружения и институции с нестопа

Вторник, 12 Април 2022 | 10:16:40


„Чрез всичко, което правим, ние се стремим да бъдем надежден и стабилен партньор на общността, в която работим. Нашите служители се гордеят, че са част от индустрия, която променя живота на хората по света към по-добро. Радваме се, че

„Чрез всичко, което правим, ние се стремим да бъдем надежден и стабилен партньор на общността, в която работим. Нашите служители се гордеят, че са част от индустрия, която променя живота на хората по света към по-добро. Радваме се, че с този конкурс ще можем да помогнем на тези, които се грижат за по-добрия живот на пациентите“ Николай Хаджидончев, Изпълнителен директор на Тева Фарма ЕАД.

Да си пациент никога не е лесно, преживяването може да бъде много трудно и понякога включва загуба на контрол, независимост и дори достойнство. Пациентите често зависят от други, които безкористно се грижат за тях и ги подкрепят в моментите, когато имат най-голяма нужда от това. Подкрепа, оказвана от хора и близки често без необходимото образование, но с много воля и ентусиазъм. Затова Тева - най-голямата световна компания за генерични лекарства и най-голямата фармацевтична компания в България, организира конкурс за отпускане на финансова подкрепа на сдружения и институции с нестопанска цел, които развиват дейности, насочени към пациентите и хората, полагащите грижи за тях и по този начин предоставят подкрепа. Подкрепа, която освен здравните грижи ще улесни и самия лечебен процес.

Здравеопазването трябва да бъде всеобхватно и да включва съпричастност, човечност, достойнство и състрадание.

В подкрепа на тези принципи ТЕВА организира конкурс „Заедно за здраве“, за да идентифицира инициативи и работни методи, които подобряват живота на пациентите. Акцент и приоритет ще бъдат най-ценните човешки качества – емпатия, човечност, достойнство и състрадание. Участници в конкурса „Заедно за здраве“ са тези, които чрез дейността си допринасят за предоставянето на по-добри грижи и подкрепа на пациентите и техните семейства. Така например, те създават удобна среда, за да накарат пациентите да се чувстват като у дома си по време на възстановяването си; предоставят подкрепа на семействата на пациентите или предоставят допълнителна цялостна подкрепа, като същевременно отговарят на здравните нужди.

Конкурсът „Заедно за здраве“ търси  онези инициативи или програми, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства.

Чрез креативност и оригиналност те дават възможност за създаване на по-хуманна среда и от която всички ние можем да се учим, за да направим грижата и здравеопазването още по-добро. Всички, посветени на грижата за пациентите, включително болници, благотворителни и други организации с нестопанска цел, могат да участват със своите проекти и инициативи в конкурса  „ Заедно за здраве“. След приключване на кандидатстването, журито на Тева в България ще даде своите оценки, след което служителите на компанията ще могат да гласуват за избор на 4 печеливши проекта, които ще бъдат наградени с парични награди за реализиране на регистрираната инициатива.

За да кандидатствате, трябва да посетите официалния уебсайт на конкурса https://www.teva.bg/humanizing-health/, в който можете да научите повече подробности, да попълните формуляра за кандидатстване и да го изпратите заедно с други материали, свързани с проекта на имейл адрес: Radoslava.Ganozova@teva.bg.

Крайният срок за подаване на заявления е 3 юни 2022 г., заявленията се приемат изключително и само на посочения имейл адрес.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$ykf


Всичко за коронавируса
Още новини
И мобилната медицинска помощ бе одобрена от ресорната комисия
23.04.2024 18:04:09 Ирина Пекарева

И мобилната медицинска помощ бе одобрена от ресорната комисия

Създаването на система за мобилната медицинска помощ, оказвана на места, в които липсват както сп ...

Проф. Аргирова: До 1 година ще има ваксина срещу ХИВ
23.04.2024 17:47:29

Проф. Аргирова: До 1 година ще има ваксина срещу ХИВ

До една година ще има ваксина срещу ХИВ, стана ясно по време на шестнадесетото издание на Училище ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...