Четвъртък, 02 Април 2020
27
февр
3
 

Личните лекари ще издават болнични за карантина на идващи от Китай и Италия

Четвъртък, 27 Февруари 2020 | 18:12:07
3

Всички граждани, на които органите на държавния здравен контрол (регионалните здравни инспекции) са препоръчали карантина в домашни условия, могат да получат болничен лист за срока на карантината от общопрактикуващия си лекар.  Това се отнася за г

Всички граждани, на които органите на държавния здравен контрол (регионалните здравни инспекции) са препоръчали карантина в домашни условия, могат да получат болничен лист за срока на карантината от общопрактикуващия си лекар.  Това се отнася за гражданите, пристигащи у нас от континентален Китай и Италия и попълнили анкетна карта при влизане в страната, съобщиха от здравното министерство.

За целта регионалните здравни инспекции ще предоставят информация за лицата, подлежащи на карантина, на общопрактикуващите лекари на територията на съответната административна област.

За издадения болничен лист следва лицата да уведомят своя работодател в нормативно установения двудневен срок. Болничният лист може да бъде получен от общопрактикуващия лекар и предоставен  на работодателя след изтичането на карантината.

От МЗ напомнят, че всички лица под карантина не трябва да напускат домовете си и при поява на грипоподобни симптоми (повишена телесна температура; кашлица; затруднено дишане, треска и т.н.) трябва да се свържат по телефон с общопрактикуващия си лекар, а ако нямат такъв – със съответната регионална здравна инспекция, откъдето ще получат указания според случая.

Министерството на здравеопазването препоръчва също така да се избягват всички пътувания до континентален Китай и Италия, както и до държави с високо разпространение на коронавирус COVID-19.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
YQLK

Гост 28.02.2020 00:09:37

Както Кунчев така и МЗ не знаят наименованието на вируса - SARS CoV-2 . Не изпадайте до нивото на тези некадърници. Заболяването беше обозначено като COVID -19, a не вируса. Но какво да говорим за КироАнаниевите идиоти. На сайта на МЗ стои старият имунизационен календар, може да проверите какви малоумници ни управляват.... А иначе по темата -какво като пациентът се обади на личния си лекар ?!? Ще му свали температурата онлайн ли или ще му прелее имунитет по мрежата . Глупаците които пишат такива инструкции дори не са си разиграли ситуацията в болните си кратуни....

ПОЗИЦИЯ 28.02.2020 06:41:13

"Шаш и паника" по един напълно измислен и незначителен проблем- много повече заслужава да се шуми за спина, холерата, туберкулозата, хепатита, сърдечно-съдовите, онкологичните заболявания......! Абсолютно дебилни, неадекватни и противоречиви реакции от всички нива на здравните власти и държавната администрация ! СПЕЧЕЛИХА АПТЕКАРИТЕ/ ДОЛНИ, МРЪСНИ ТЪРГАШИ/, които в лицемерната си "фармацевтична грижа", вместо да намалят, увеличиха 10 пъти цените на маските!!!

Гост 28.02.2020 09:23:56

Цените на маските са увеличени над 15 пъти! (ако изобщо успееш да ги намериш) Пак плюйте по Семерджиев, като ви каза истината за фармацевтичната МАФИЯ у нас!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Подписан е договора за изграждане на детската болница
02.04.2020 18:44:51

Подписан е договора за изграждане на детската болница

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение  ДЗЗД „ДЕТСК ...

СЗО: Над 95% от починалите от COVID-19 в Европа са възрастни хора
02.04.2020 18:37:44

СЗО: Над 95% от починалите от COVID-19 в Европа са възрастни хора

Над 95% от хората, починали от коронавирус в Европа, са на възраст над 60 години. Това заяви на о ...
Актуална тема
Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...