Понеделник, 20 Септември 2021
21
юни
 

МЗ обяви конкурси за директори на три специализирани болници

Петък, 21 Юни 2019 | 12:13:34


Министерството на здравеопазването е обявило конкурси за директори на три специализирани болници, става ясно от интернет страницата на МЗ. Обявените конкурси са за възлагане управлението на „Специализирана болница за активно лечение на он

Министерството на здравеопазването е обявило конкурси за директори на три специализирани болници, става ясно от интернет страницата на МЗ.

Обявените конкурси са за възлагане управлението на „Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания – София област“, чийто управител в момента е д-р Диана Йорданова, на „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести - Троян” с управител към момента д-р Цветомила Дудевска и на „Специализирана болница за рехабилитация - Марикостиново”, чийто управител е д-р Катерина Андреева.

Изискванията към кандидатите са да притежават образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, и квалификация по здравен мениджмънт или лица с образователно-квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с придобита образователна и/или научна степен, специалност или преминато обучение за повишаване на квалификацията по чл. 43 от Закона за висшето образование в областта на здравния мениджмънт, да имат най-малко пет години трудов стаж като лекар, съответно лекар по дентална медицина, или икономист. Кандидатите, притежаващи образователно-квалификационна степен "магистър" по медицина, съответно дентална медицина, да имат придобита специалност. Кандидатите не трябва да не са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.

Кандидатите трябва да разработят писмено „Програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период“, а темите за събеседването са „Характеристики, обуславящи особеното място на лечебното заведение в системата на здравеопазването“; „Методи за подобряване на финансовото състояние на лечебното заведение“; „Органи на управление на лечебното заведение – права и задължения“.

Документите могат да се получават от кандидатите в лечебното заведение всеки работен ден до 29 юли 2019 г., а следва да бъдат подадени до 1 август 2019 г. всеки работен ден.

Конкурсът за СБАЛОЗ-София-област ще се проведе на 14 август 2019 г. от 10.30 часа в МЗ. За  „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести – Троян“  конкурсът ще е на 5 август 2019 г. от 10.30 часа, а за „Специализирана болница за рехабилитация – Марикостиново“ на 6 август 2019 г. от 10.30 часа също в МЗ.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
PGhC


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Почина полк. доц. д-р Марин Шиваров
19.09.2021 15:41:11

Почина полк. доц. д-р Марин Шиваров

На 17 септември 2021 г. почина полковник доц. д-р Марин Шиваров. Той е роден на 30 август 1938 г. ...
Актуална тема
Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?
12.05.2021 15:14:28 Полина Тодорова

Нужна ли е промяна на търговския статут на болниците?

Със затихването на епидемията от COVID една друга ключова за здравния сектор тема отново бе поста ...

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?
07.04.2021 17:13:52 Полина Тодорова

Нужна ли ни бе епидемия, за да оценим медиците си?

Изминалата една година беляза целия свят със знака на битката срещу Covid-19. След тези тежки мес ...

Въпроси и отговори за ваксините
24.02.2021 16:15:02 Полина Тодорова

Въпроси и отговори за ваксините

От дни в България е в ход масовата имунизация срещу COVID. След осигуряването на т. нар. зеле ...

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?
14.01.2021 17:20:00 Полина Тодорова

Е-здравеопазването – кога, ако не сега?

Кризата, породена от COVID-19, създаде проблеми, чието решение вече близо година е истинско преди ...