!
Неделя, 03 Март 2024
22
юни
1
 

МЗ ще внесе нов план по проекта за детската болница

Вторник, 22 Юни 2021 | 14:58:06
1

Министерството на здравеопазването ще внесе ново мотивирано предложение за план за Национална детска болница. Това става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От там посочват, че служебният министър н

Министерството на здравеопазването ще внесе ново мотивирано предложение за план за Национална детска болница. Това става ясно от съобщение на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От там посочват, че служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова се е срещнала с представители на страните, участващи в изпълнението на проекта за изграждане на Национална детска болница.

От направения анализ на конкретните инвестиционни намерения се е приело инвеститорът - Министерство на здравеопазването, да внесе ново мотивирано предложение за изменение на подробния устройствен план, което да съответства както на конкретните инвестиционни намерения, така и на параметрите на застрояване, предвидени в Закона за устройство и застрояване на Столична община.

По време на срещата са разгледани извършените дейности по реализация на проекта до момента и нормативните проблеми, пред които са изправени заинтересованите страни. Поставени са били важни въпроси, по които е необходимо предприемането на действия за оптималното и ефективно им разрешаване, за да бъде изградена максимално бързо болницата, отбелязват от МРРБ.

В срещата са участвали и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, съветниците на министъра арх. Иван Шишков, Ангел Ангелов, Цветана Герджикова, както и Иван Димитров - председател на Федерация "Български пациентски форум", председателят и зам.-председателят на НС на "Главболгарстрой" Камен Пешов и Калин Пешов, Николай Дончев - представляващ ДЗЗД "Детско здраве", Иван Алексиев - изпълнителен директор на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД, представител на "Здравна инвестиционна компания за детска болница" ЕАД.

Припомняме, искането за изграждане на Национална детска болница е от години, като през последните ангажира с особена сила редица обществени фигури, родители, както и медици.

През есента на миналата година се взе решение структурата да се изгради на ново място, а не да се използва скелето в комплекса на Александровска болница.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
TZe7

А 22.06.2021 15:19:44

Необходима ли е нова частна болница в Казичене??? Съвсем скоро се очаква да започне строежът на огромна болница с 14 отделения, сред които и педиатрия и хеликоптерна площадка в село Казичене, район Панчарево-Столична община. Новината съобщи местният кмет Григор Григоров в социалната мрежа. Инвеститор е "Чайкафарма". Сградата ще е разположена на 16 декара от общо 52 декара терен - бившата "Накова градина" зад ресторант Корията, срещу МСК. Болницата ще е многопрофилна за активно лечение, а сградата ще е с 3 корпуса - 7, 6 и 3 етажа, научи Столица.bg. comment 0 visibility 1446 access_time 09/06/2021ЗДРАВЕ Ръст на ухапаните от кърлежи в София Все още не е известно кога ще е първата копка, но всички строителни документи са изрядни и се очаква началото на строителните дейности. От внесеното от инвеститора уведомление за инвестиционно предложение в РИОСВ-София става ясно, че болницата ще е общо с 470 легла и отделения по кардиология, кардиохирургия, съдова хирургия, образна диагностика, лаборатории, нервни болести, неврохирургия, рехабилитация, медицинска онкология, лъчелечение, пулмология, акушерство и гинекология, урология, гастроентерелогия и педиатрия. В отделно крило ще са хирургичните отделения - анестезиология и интензивно лечение - 40 легла, кардиохирургия - 25 легла, неврохирургия 25 легла, ортопедия и травматология - 30 легла, съдова хирургия - 30 легла, обща хирургия - 30 легла, гръдна хирургия - 20 легла, урология - 20 легла, гастроентерология - 20 легла, пневмология и фтизатрия - 20 легла. Операционният блок ще има 15 операционни зали. Това крило на болницата ще е със 7 наземни етажа и подземен, както и с хеликоптерна площадка. При строителството на болницата ще се ползва уличната инженерна инфраструктура на София, водоснабдяването ще от съществуващ водопровод на около 200 м от строителната площадка. Относно канализацията инвеститорът предвижда изграждане на локална пречиствателна станция за битови води в имота. За тока се предвижда присъединяване до подстанция ЕСО. При сторителните работи не се предвижда използването на взривове.


Всичко за коронавируса
Още новини
Честит празник!
03.03.2024 00:01:00

Честит празник!

Днес се навършват 146 години от Освобождението на България. Трети март е ден, в който пра ...

Министърът: Евтини лекарства трайно изчезват от българския пазар
02.03.2024 11:10:13

Министърът: Евтини лекарства трайно изчезват от българския пазар

Проблемът с недостиг на инсулин е хроничен, той се обостря периодично. Това коментира в студиото ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...