Четвъртък, 29 Октомври 2020
23
септ
5
 

МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ с над 780 хил. лв. печалба на полугодието

Сряда, 23 Септември 2020 | 14:35:31
5

Великотърновската областна болница „Д-р Стефан Черкезов“ е на печалба от над 780 000 лв. за първото полугодие. Пред завършване и отваряне е новият ѝ корпус, който ще приюти всички отделения от старата болница и ще предостави отлични ус

Великотърновската областна болница „Д-р Стефан Черкезов“ е на печалба от над 780 000 лв. за първото полугодие. Пред завършване и отваряне е новият ѝ корпус, който ще приюти всички отделения от старата болница и ще предостави отлични условия за лекари и пациенти, заяви изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Стефан Филев, цитиран от „Борба“.

Строителството на новия корпус струва 4,7 млн. лв. Приходите от продажбата на терена на недовършения хирургически блок и бившата парова централа възлизат на 6,014 млн. лв. След плащането на ДДС и данък печалба, останалите 4,7 млн. лв. са вложени в строежа на новия корпус, който е на 7 етажа и има над 4500 кв. м. разгъната площ, отговаря на всички медицински стандарти и ще доведе до снижаване на болничните разходи с над 500 хил. лв. годишно, стана ясно от думите на д-р Филев.

„Не може строителството на модерна болница, което има множество изисквания, да се сравнява с изграждането на жилищен блок, например. Ще отправим предложение до директорския съвет да кандидатстваме за нисколихвен кредит от 3,5 млн. лв. за оборудване и завършване. Категорично опровергавам слуховете, че се продават болнични терени“, заяви още д-р Филев. Той съобщи, че има процедура за продажба само на бившата гинекология в старата болница, където в момента има частна кардиология.  Коментари по темата

Правила на форума за коментари
*s8a

6666 23.09.2020 20:55:17

"Великотърновската областна болница „Д-р Стефан Черкезов“ е на печалба от над 780 000 лв. за първото полугодие"!?!? При неоспоримата недофинансираност на клиничните пътеки има някаква далавера за тази "печалба"! Най-малко е за сметка на будалите медици работещи до леглото на пациента и рискуващи здравето си за мизерни 1000 лева! Тези 780 000 лв. да се раздадат за заплати и бонуси на пряко заети с пациентите медици! Те отдавна са ги заслужили!

Гост 24.09.2020 00:04:11

Жалък, но нуспешен опит да се спаси този дебелак Филев! Всичко , което казва адв. Денев по ТВ 7/8 абсолютно вярно. Арогантно отношение към болни и техните близки, отказ на информация за състоянието и лечението им, в това число и за деца. Ремонт в повечето отделения не е правен. В стаите на повечето отделения пода е с балатум, няма климатик и представете си хора с операции и различни заболявания как се лекуват и в какво състояние са на 40-45 градуса. Нито дума за това! На днешно време климатика е необходимост, а не екстра! Вярно е, че в ко-вид отделението болните са под ключ! Вярно е, чев тези стаи болните използват кофи за ходене по малка и голяма нужда! вярно е, че болните се "лекуват" там само от специализанти, които са насила принудени от Филев да ги обслужват, което те правят формално и от немай накъде! Вярное, че в тези стаи починалите се изнасят чак на другия ден! вярное, че никой не отговаря на HELP телефона! Вярно е, че ко-вид болните не ползват баня , то до тоалетна няма достъп, а какво остава за баня!?вярно е, че лекарския състав се страхува и не влиза при тези болни, това правят специализантите! Болницата напускат много млади лекари придобили специалност и отиват къде мислите? В горнооряховската болница?! Зашо ли? Вярно е, че Филев има частна кардиология в жилищна кооперация и навремето за да получи лиценз и разрешително се наложи да уволнят тогавашната директорка на РЗИ, която отказа да му подпише документите. Вярное, че синът му е назначен в нефрологията, защо ли? Вярно е, че дружката на Филев Сибила Маринова тъне в лукс в интензивното си отделение, което слава богу е ремонтирано и модернизирано!!!Вярно е, че тя шофира автомобил за 200 хил.лв!? Вярно е че тя , Бенов, Недялков и др.извършват кливнични изпитания на лекарства върху пацинти и са позлатени за което! Изобщо всичко е вярно за това което става там! Мафиоти в бели престилки! Вярно е, че всеки пациент е потенциално обречен, когато влиза в болницата. Вярно е, че заможните , а и средно интелигентни търновци знаят всичко това и не си и помислят да се лекуват в тази болница!

Гост 24.09.2020 19:47:17

Кака им Сибила скоро ще разбере за "лукса" в сливенския затвор.

Гост 23.09.2020 20:41:13

Каквото и да прави Филев, дните му са преброени, друг ще открие новият корпус..тик, так, тик, так.... алчен дебелак... P.S. А и дебелите момчета не живеят дълго. Сега е на 54 години-тик, так, тик, так..........

Гост 23.09.2020 15:26:37

Браво! В същото време управителите и членовете на управителните съвети в столичните болници само рИват, че са на загуба. Как става този номер? Да попитаме МЗ!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
МБАЛ - Пазарджик търси дарители на реконвалесцентна плазма
29.10.2020 13:18:36

МБАЛ - Пазарджик търси дарители на реконвалесцентна плазма

Медиците от МБАЛ-Пазарджик се обръщат с апел към хората от Пазарджишка област, които са преболеду ...

Д-р Кацарски: В Швеция се разчита изцяло на физическото дистанциране
29.10.2020 12:37:20

Д-р Кацарски: В Швеция се разчита изцяло на физическото дистанциране

Ситуацията в Швеция е спокойна. Броят на болните расте и тук, но не с темпото от началото на панд ...
Актуална тема
За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...