Вторник, 01 Декември 2020
21
ноем
5
 

МУ-София подпомага финансово студентите-доброволци

Събота, 21 Ноември 2020 | 10:11:15
5

Всеки студент от Медицинския университет в София, който е доброволец, ще получава по 4 стипендии месечно, независимо от парите, които си е договорил в болницата, в която помага. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ вчера акад. Лъчез

Всеки студент от Медицинския университет в София, който е доброволец, ще получава по 4 стипендии месечно, независимо от парите, които си е договорил в болницата, в която помага. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ вчера акад. Лъчезар Трайков, невролог и ректор на Медицинския университет в София.

„На стажант-лекарите ще им признаем до 107 часа в различните стажове, за останалите, както и за всички, които са доброволци, ние взехме решение с наши пари, средства на университета, да им дадем, на всеки, месечно по 4 стипендии, това прави 520 лева на месец, независимо какви са парите, които са си договорили като назначени било болногледачи или какви там в болниците“.

Студентите са изключително ентусиазирани, бързат да се срещнат с пациентите, каза още ректорът на университета.

„Имаме желаещи, аз съм с голямо уважение към тях, казвам: Поклон пред тези деца.

Основната задача на студентите в Медицинския университет е да станат добри лекари, ние носим отговорност за това, но носим отговорност и да ги опазим, да опазим и техните семейства.

Дали може всички практически занимания да са онлайн – трудно би било. В момента стажант лекарите знам, че осъществяват стажовете си при стриктно спазване, в малки групи. За всички останали минахме онлайн. Лекциите отдавна са онлайн", допълни акад. Трайков.

В малки групи по желание на студените, в групи по 5 човека, и при стриктно спазване на мерките, бихме могли да проведем включително и в по-ниските курсове заниманията, каза още той.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
CbM6

F20.0 22.11.2020 17:00:07

Един хирург прави над 400 операции на година ...и не се оплаква! Сега се наложи личните лекари да поработят малко и то по телефона и всичко омрънкаха !

Даринка 22.11.2020 11:23:19

В България има доколкото ми е известно 3 бр. академици в областта на неврологията. От тях никой не е направил никакво откритие , дори и незначително , което да е познато в научните среди в Европа и света. Гоним Скопие , историческия факултет , дами и господа. Там има един билюк академици. Ако манипулирам и лъжа , дайте някакъв линк , показващ значим научен принос , ще се извиня незамедлително за поне един от академиците.

Илиана 21.11.2020 20:22:38

Вероятно или не четете или изпитвате кеф от измислени скандали и да сипете обиди. Това са студенти и само на тях като такива може да се помогне финансово, защото са студенти на МУ. Трябва да се поздравят всички студенти, които отиват доброволци! Защото реалната медицина е при болните. След като имат желание е сигурно, че ще работят, помагат и научат много.

6666 21.11.2020 14:33:26

Акад. Лъчезар Трайков, невролог и ректор на Медицинския университет в София: "МУ-София подпомага финансово студентите-доброволци" "Всеки студент от Медицинския университет в София, който е доброволец, ще получава по ...520 лв. месечно независимо от парите, които си е договорил в болницата....." А БЕ ИДИОТ! Защо не дадеш по 520 лв. на докторите с една и две специалности, които работят в Ковид структурите, след като точно те ще опънат каиша, а доброволците, само ще им подгъзуват и я станат доктори я не? Е, гати тъпанара! Заслужава колективна оставка на всички доктори, а идиотът да върви само с доброволците в Ковид отделенията!

Много стар доктор опъващ каиша 21.11.2020 14:48:52

СЛЕД, КАТО СМЕ УЖКИМ СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ СЪС СВОБОДНО ИЗРАЗЯВАНЕ НА МНЕНИЕ: Подкрепям академичното звание "Идиот" за Лъчо! Има още един толкова умен Лъчо в парламента с академичното определение "Мозъкът"! А бе кой е този ВАК, който им е раздал званията? Дянков на времето най-точно ги нарече "Синодалните старци от БАН"!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
НЗОК очаква предложения за казуса с починали или болни семейни лекари
30.11.2020 17:46:14 Полина Тодорова

НЗОК очаква предложения за казуса с починали или болни семейни лекари

В сегашния Национален рамков договор няма разработен механизъм за ситуация, при която общопрактик ...

И проф. Митко Цветков загуби битката с COVID
30.11.2020 17:32:50

И проф. Митко Цветков загуби битката с COVID

Почина проф. Митко Цветков, уролог от Пета МБАЛ – София. „С болка и прискърби ...
Актуална тема
За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...