Понеделник, 28 Септември 2020
06
окт
8
 

Мая Манолова: Хора от болницата във Видин прехвърлят отговорността на починалия

Събота, 06 Октомври 2018 | 12:35:15
8

„В резултат на ненаправена хемодиализа във Видин, един човек е починал”, каза омбудсманът Мая Манолова в студиото на „Тази събота” по bTV. „Най-грозното е опитът на хора от болницата да прехвърлят отговорността на починали

„В резултат на ненаправена хемодиализа във Видин, един човек е починал”, каза омбудсманът Мая Манолова в студиото на „Тази събота” по bTV. „Най-грозното е опитът на хора от болницата да прехвърлят отговорността на починалия. Разговарях с всички болни, които са на диализа, с повечето от тях. Те казаха, че човекът не е  пропускал диализа. Той има семейство, той има две дъщери, има внуци, има съпруга, има брат. Аз се срещнах с тях. Той е обичал всички тези хора и е бил отговорен към себе си”, допълни тя. Коментарът й е по повод спряната работа на отделението по хемодиализа във видинската болница и починалият там пациент.

Преди дни от болничното заведение обясниха обаче, че починалият пациентът не се е явил на плановата хемодиализа. „Пациентът не се е явил на планова хемодиализа в понеделник втора смяна, във вторник също не е дошъл, в сряда сутринта му е станало лошо, извикал е спешна помощ и е починал в спешно отделение“, каза зам.-директорът д-р Богдан Томов пред БНТ. Той допълни тогава, че отделението ще възобнови работа в понеделник.

Омбудсманът заяви още, че има множество жалби през последните месеци, че апаратите са стари, а битовите условия са мизерни”. По думите ѝ хората, които подавали жалби, били заплашвани.

 „Болните твърдят, че във Видин има друг диализен център, който е подал документи за лиценз, но министерството не се е произнесло в необходимия срок”, допълни още Манолова и заяви, че ако е имало алтернатива е нямало да се стигне до тук. Тя каза още, че според  пациенти в първите дни на аварията от болницата не били осигурили транспорт за болните до съседните градове.

Припомняме, че болни на хемодиализа във Видин останаха без лечение след  като  ВиК авария причини повреда в системата на болничното отделение. Министър Кирил Ананиев разпореди незабавна проверка на центъра по хемодиализа. Пред парламентарната здравна комисия той обясни, че са отделени над 2.5 млн. лева, които ще отидат за купуване на апаратура, за водопречистваща система, за легла и друго обзавеждане. ” Възможно е проверките да покажат и други неща, за които засега има информация, но няма да излезе истината”, допълни тогава министърът.Още по темата

Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ycJu

само за протокола 08.10.2018 09:41:29

Sutor, ne supra crepidam (сутор не супра крепидам) — "Обущарю, не отивай по горе от обущата!" — Думи на художника Апел към един обущар, който след като разкритикувал обувките, нарисувани на една от Апеловите картини, поискал да критикува и цялата картина. Този израз се употребява за лица, които претендират да говорят като вещи познавачи за работи, които са извън тяхната компетентност.

СЛУГА НА ЕФИРА 07.10.2018 22:34:13

СТАБИЛНОСТ! А помните ли "БЪЛГАРИЯ УБИ ДЕТЕ!" с големи черни букви 2001 г.? Сега в някоя медия дали ще има "БЪЛГАРИЯ УБИ ЖУРНАЛИСТКА И БЪЛГАРСКА МАЙКА!"? ДАЛИ ЩЕ ИМА, А? Или щото 2001 г. управляваха ОДС и "лошия" Костов, такива заглавия бяха ЖЕЛАНИ и ПРОФЕСИОНАЛНО КОРЕКТНИ? Питам следящите хибридни копои на агент ПОР и в-к ТРУП и Компания! АКО ИЗОБЩО СА ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ - ИЗЛЪЧЕТЕ ЕДНОВРЕМЕННО В ПАМЕТ НА УБИТАТА ЖЕНА НЕЙНОТО ПРЕДАВАНЕ И ИНТЕРВЮ С ЖУРНАЛИСТИТЕ ОТ "БИВОЛ" И РУМЪНСКИЯ ЖУРНАЛИСТ! ПО ВСИЧКИ НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ ! https://www.youtube.com/watch?v=KMiN2dToxxo

Гост 06.10.2018 19:01:38

Транспорта се осигурява от диализния център в който се правят диализите.Все пак на него му се плаща.Така , че ако някой не е осигурил транспорт то това е Монтанската болница.

Гост 06.10.2018 18:58:32

Вече ми стана ясно защо тази червена пача Манолова толкова се е загрижила за да дискредитира държавната диализа във Видин. Защото частната диализа дето я направи Миков , няма разрешение за работа.Така е то.

06.10.2018 13:39:13

Между другото, какво става с ония престъпни комунистически мутри, братята Избегалеви? Търсите ли ги, открихте ли ги, нещо по въпроса, другарки и дрОгари?

Гост 06.10.2018 21:47:47

В Банкя са

Гост 06.10.2018 14:03:27

Не ги търсят,защото ако ги хванат и се разприказват цялата им мутрокомунистическа система ще лъсне.Най-много да се "самоубият" някъде. По същата причина и Арабаджиеви ги няма.Те оставиха няколко млн на видно място и се откупиха.

Запознат 06.10.2018 13:37:54

Както разбираме, заради това, че е имало ВиК авария, отново виновни ще излязат...лекарите! Познато, по комунистически, по мутренски, по мутро-комунистически!


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Д-р Иван Маджаров: Държавата трябва да започне да взима нестандартни решения
28.09.2020 09:49:48

Д-р Иван Маджаров: Държавата трябва да започне да взима нестандартни решения

Задачата на лекарите да предотвратят това да има политика с COVID. Когато дават ясни послания, та ...

Ирак: Драстично нараства броят на нападнатите лекари по време на епидемията
28.09.2020 09:15:02

Ирак: Драстично нараства броят на нападнатите лекари по време на епидемията

Драматично нарастват случаите на нападнати, малтретирани и отвличани лекари в Ирак, алармира Ирак ...
Актуална тема
Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...