Вторник, 10 Декември 2019
06
авг
 

Медицински надзор с интензивни проверки в цялата страна

Вторник, 06 Август 2019 | 10:01:52
20

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ провежда интензивни проверки на територията на цялата страна, включително и по Черноморието.  Това съобщиха от пресцентъра на агенцията. От там допълват, че Агенция „Медицински над

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ провежда интензивни проверки на територията на цялата страна, включително и по Черноморието.  Това съобщиха от пресцентъра на агенцията.

От там допълват, че Агенция „Медицински надзор” също така се е самосезирала и във връзка с публикувани в медиите сигнали и изнесени твърдения на пациенти за случаи на нарушаване изискванията на Закона за лечебните заведения при оказване на медицински услуги и тяхното заплащане.

Вероятно става дума за новина, която се завъртя от информационните агенции и социалните мрежи последните дни. В нея се описва случай на 19-годишното момче, което потърсило медицинска помощ в хотел в Златни Пясъци, след силни болки в ухото. След като му е направена процедурата „промивка на ухо”,  цената, която заплаща е 530 лв. От медицинския център са представили и фактура на семейството на момчето.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
MrCU

Гост 12.08.2019 07:21:01

Леле, леле, тук няма нищо положително за този агенция медицински надзор. Така като гледам от нея няма никакъв смисъл, защото служителите явно са някакви калинки и само получават заплати и премии, а свършената работа е кръгла нула. Само не ми е ясно, защо всички хора в тази агенция, които не стават за нищо и са около 95% от състава и, не проявават някаква съвест към всички пострадали и техните близки. Как може да си некадърен и да седиш там където не ти е мястото???Но явно ръководството на МЗ цели да закрие изцяло здравеопазването в БГ.

Четящ 09.08.2019 18:01:35

Лелеее, тия парки започват да си изкарват заплатите. Взели, че пуснали положителна статия в медиапул за тази излишна агенциика. Дали са наясно, че само да излезне в медиите последния доклад от инспектората на МЗ, който сегашното ръководство написа и самото то не е изпълнило какво ще се случи? Най-вероятно ще ги закрия и направят нова още по излишна агенция.

Гост 09.08.2019 21:28:24

Ами, платили са на "Медияпул" и в тази лятна засуха за материали са го пуснали.

Оракул 06.08.2019 23:51:15

Колко ли пари са взели пиарките от тази излишна агенция да напишат тази малоумна статия? Тоя Роската не разбра, че такива тъпотии не се пишат, а се показват резултати, проверки приключили с влезли в сила решения в полза на тази измислена структура. Ама, как да напишат такова нещо като всичко прекратяват без санкции, а малкото останали дела ги губят поголовно. Съдят ги масово за обезщетения по загубените дела, но на онзи пенсионер от МЗ какво му дреме, да не ги плаща той тези пари. Кирооо, докато ги крепиш тези пенсионери и некадърни йористчета, които прекратяват всички преписки няма да има справедливост за хората и всичко ще лежи на твоята съвестта, на бушона Роско и Гигито. Хората викат господ бави, но не забравя. А сега малко да пооракулстваме, какво ще стане м. септември: А.Г.прави нов устройствен правилник. Естествено го прави да се уреди като директор, щот за къщата за гости не я уволни бушона Р., нито пък я уволни за слабите резултати на Йориститеее и вече е време да растем. Вельо е пътник. Гърнето и той. След тази комуникация с бабет, там няма място за тях. Ще изчисти и читавите лекари от дирекцията по регистрациите и ще направим изцяло йоридическа колония там. А кой ще бачка тогава там? Не се знае, но трябва да уредим още едно, две протежета йористчета там. На С.К. също ще и се подлее вода, щот неудобна нещо....., без значение че Ж.Н. седи отзаде и че отпускарстват заедно с А.Г., и се събират в къщата за гости Д.Г.Х.. За главен секретар ще се цани Лидия К, а за шеф на финансите С. Б. и всички ще просперирате. За зам. директор ще сложат С. И. и остава големия въпрос: бушона, дали ще опандизват, щот до тук бастиса едни преписки, за които ще го боли дълго главата, а може и нещо друго, знае ли човек???? Но кат слушка само А.Г. хак ще му е. Хайде до септември. И Р.И. бушончо, за да не те боли главата, а и нещо друго, отвори си очите, не едноочко и чисти, чисти, чисти, дорде не си стигнал до Банишора.

Гост 08.08.2019 09:04:50

Само не подценявайте малките пу$ита в деловодството и по-ниските нива на администрацията. Всяка калинчица е на мястото си по силата на добри връзки и протекции, има си гръб, знае какво да прави и къде да донася. Така че не очаквайте нещо да мръдне нито на милиметър. А това, че агенцията е излишна го знаят всички, в това число и Киро.

Гост на Госта 09.08.2019 13:12:32

Много си прав, изключително точен коментар с едно изключение за “малките ..... в деловодството”. Мога да приема всичко, но ме приемам, че са “малки”. А това, че две от тях са снахи на “скъпи” за бабет хора е без коментар. Много ясно, че тези по тази линия ще ги крепят во век и веков. Съглсен съм, че повечето са калинки в тази агенция т.е са хора, които не знаят какво се работи, но заплатите се взимат. Там при една нормална ревизия много неща ще цъфнат. В общи линии се очаква нещо такова и то в много скоро време. Голями размествания ще има и много от калинките, малинките и всякави други ......... ще дават обяснения. Много беше интересно свидетелското показание на много приблежен до бабет бивш директор от ИАМО. Такива неща са описани, че ......... А най интересното, че в кюпа е споменал и много имена на колеги. Просто чакаме 90-тата минута.

Гост 09.08.2019 21:26:58

Уважаеми гост, не наричайте това прекрасно създание със златно сърце "бабет". "Маман" й отива много повече. Тя е съкровище, тя е единствена, тя е скъпоценна. А двете снахенца са не просто скъпоценни, те са безценни. Фамилиите им имат свой стил в доносниченето, изграден през годините и преминал през много бури и изпитания. Защо тези млади дами да не го усвоят, да не попият умения, да не почерпят от този опит? Прави ли ви впечатление как нарасна сомочувствието им през годините? Вече не е необходимо да са притворни, скромни и послушни. Те знаят как, къде, какво, защо. Те са важни и необходими - който и да дойде начело на агенцията ще трябва не само да ги приеме, но и да демонстрира респект към тях. И сигурно има защо.

Unknown 06.08.2019 13:00:47

Останаха още некви, ама и те натам вървят. Къщи за гости заформили, преписки прекратяват, делата ги губят, в общи линии цирк, но заплатите и ДМС-то върви.

Гост 06.08.2019 12:46:53

Тея не ги ли закриха за корупция?

D-r Alban 06.08.2019 11:32:33

Абе какви проверки правят тези? Роската после ще го плъзне Гигито и ще прекрати всичко без санкции. Тоя човечеч не разбра, че пиарките го лъжат, че трябва по медиите да се пише, че работят, а Гигито после влиза и го убеждава да прекратява всичко, че е некадърно направено. Пиарките така си оправдават заплатите, а Гигито понеже не може да защити нищо в съда прекратява масово. Роска, тея ще те вкарат в Central София пандиз palace с тея глупости. Баба имаше и се оправи но ти, за да се оправиш ще трябва да разпродадеш костюмчетата.

Гост 06.08.2019 11:05:44

АБСОЛЮТНО!

Гост 06.08.2019 10:59:01

Тази надзорна агенция е съставена само от некадърници и протежета. Имитират активност на фона на пълната им безпомощност.

Гост 06.08.2019 20:36:37

Най голяма протеже, незнаещо къде се намира- Мирослав Мутафчийски-

Радио Ереван 06.08.2019 11:13:45

След направената проверка одиторите са издали разпореждане д-р Мокан занапред да промива уши на цена 5,30 лв. - т.е. 100 пъти по-малко от сумата, която е платил пациентът му преди два дни. Неизпълнението на това изискване ще бъде най-строго санкционирано от органите на ИАМН, ще бъде издадена и препоръка до БЛС д-р Мокан да бъде обсъдено изключването му от съсловната организация зауронване престижа на лекарската професия. Проверяващият екип ще получи като награда три дни допълнителен платен отпуск, а геройските му усилия в летния пек ще бъдат взети предвид при определянето на ДМС за тримесечието.

Гост 06.08.2019 12:20:25

Промивката на уши нощно време ще стане 5.30 лева тогава, когато смяната на бензинова помпа стане 5.90 лв! Тоест на кукуво лято!

Гост 06.08.2019 11:05:21

И сега са ги наградили с летуване на море за сметка на данъкоплатците отчетено уж като командировка , както нападжиите по морето.

ОПЛ 06.08.2019 10:36:59

Ще го хванат д-р Мокан за ....долуподписания!

Гост 06.08.2019 10:33:53

И като са по морето какво? Ще промиват уши чиновниците от Надзора безплатно а? Тази организация явно е чекистко звено за недопускане на платени прегледи а? А всъщност няма как да се занимава с ценообразуване ,а с само и единствено с чисто медицинска дейност. Иначе си е комунистическа, каквато всъщност си я и оценяваме, нищо ново. Същите тези правителствени мухльовци мълчат за всичко друго включително неостойностеното мизерно заплащане на лекаря където за всички е ясно ,че са подхвърлени стотинки без финансов анализ и без честен подход. Но там си траят -експлоатацията на лекаря от техните господари не се обсъжда и не се приема за престъпление.

06.08.2019 12:28:17

Абсолютно сте прав! Но имам едно леко усещане, че скоро ще се сложи край на всичко това. В смисъл, че или експлоатацията над лекарите ще се махне, или лекарите! Не се издържа вече, и е хубаво всичкият чиновляк хубаво да го разбере това!!!

Elf 06.08.2019 10:11:31

Policeishtina i teror.


Още новини
Изписаха белодробно трансплантирания пациент от УБ „Лозенец“
09.12.2019 17:17:01

Изписаха белодробно трансплантирания пациент от УБ „Лозенец“

Пациентът с белодробна трансплантация у нас, беше изписан от  УБ „Лозенец“. 70-г ...

 ВАС пусна окончателно обществената поръчка за е-здравеопазване
09.12.2019 17:09:38 Надежда Ненова

ВАС пусна окончателно обществената поръчка за е-здравеопазване

Върховнията административен съд окончателно отхвърли жалбите „ТехноЛогика“ ЕАД по общ ...
Актуална тема
Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...