Неделя, 01 Ноември 2020
25
септ
7
 

Министърът заяви на депутатите, че са лош пример, ходейки в НС без маски

Проф. Михайлов заяви, че нямало да позволи нито един народен представител да бъде напътстван

Петък, 25 Септември 2020 | 13:58:15
7

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на депутатите, че дават лош пример на обществото като си позволяват да ходят в сградата на Народното събрание без маски, по време на днешния парламентарен контрол.   Депутатъ

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви на депутатите, че дават лош пример на обществото като си позволяват да ходят в сградата на Народното събрание без маски, по време на днешния парламентарен контрол.  

Депутатът от БСП проф. Георги Михайлов зададе въпрос на министъра относно организацията в училищата срещу COVID и завърши репликата си към отговора му с думите: „Моята молба към Вас, като към един лекар-професионалист, който дойде в министерството от истинския фронт на здравеопазването, да проявите целия си разум, цялата си сдържаност в една такава напрегната психологически обстановка, каквато е в семействата на хората, които имат деца в училище. За да не се стигне до неприятния психологически ефект и недай си Боже до управленски решения, които биха нарушили присъствеността на учебната година. Това би се оказало пагубно за нашите деца“.

„Уважаеми проф. Михайлов, изключително много Ви уважавам като лекар и професионалист. Разбирам Вашето притеснение и призива Ви от трибуната на Народното събрание да проявим разум и загриженост. В мен обаче се появява друг въпрос. Какъв разум и загриженост проявявате в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство. Това е изключително важен елемент, с който даваме пример на всички онези, които ни гледат по телевизията, включително и учениците, за които Вие говорите. Ако народните представители, които не са лекари, не разбират този професионален риск, на който се подлагаме всички, Вие като лекар го разбирате прекрасно, защото винаги сте носил маска, когато сте участвали в трансплантирането на пациенти с костен мозък и знаете, че маската предпазва. Не мога да разбера кои лекарски аргументи в този момент ни дават правото да ходим в затворената сграда без маска?! Вие познавате голяма част от лекарите, които се разболяха и починаха. И на тях и техните семейства ли да обясним, че не мислим като лекари, като хора, които както казвате, трябва да проявим разум в кризата? Заповедта на министъра на здравеопазването за ходенето с маска в закрити пространства е ясна. Нима ние не трябва да даваме този пример? Гледа ни в момента цяла България. Смятам, че ние като разумни хора и лекари на първо място, сме тези, на които хората подражават“, отговори министър Ангелов.

Председателстващият заседанието Емил Христов отказа да даде думата на проф. Михайлов за реплика към министъра, затова депутатът поиска думата за изказване по начина на водене.

„В началото на процедурата искам да Ви кажа министър Ангелов, че и аз много Ви уважавам. Уважавам и процедурите в Народното събрание. Тук бе зададен въпрос и бе взето отношение към проблема и не би трябвало да допускате, г-н председателстващ, да влизаме в лични дебати. Аз не задавам въпрос в качеството си на народен представител лично към проф. Ангелов . То е титуляр на министерството и поради тази причина е призован да отговаря. Ако искате да водим лични дебати има ли или няма смисъл да се носят маски, то тогава се променя цялата структура на дебата в парламента. Аз мога да отговоря на проф. Ангелов и имам своите аргументи, които са много сериозно, но няма, за да не злоупотребявам с процедурата. Постарайте се да не се стига друг път до лични обяснение и напътствия. Няма да позволя народен представител да бъде напътстван, който и да е той“, заяви проф. Михайлов.

„Не приех дупликата на проф. Ангелов нито като лична, нито като напътствие, затова и не се намесих“, отговори Христов.  Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Br#L

Гост 25.09.2020 21:00:58

Коце бе назначен за шеф на Александровска през 2013 в края на дните на Атанасова като министър с протекциите на Цецо и приятеля си тогава шев на НСО. Бе обикновен лекар, а 6 години стана доцент и професор. Честно казано съмнявам се в качеството на научната му продукция. Но щом Лъчо Мозъка е доцент, защо видимо по-адекватния Коце да не стане академик. Жалко, ако не разбира истинската си стойност. Каквото е нивото на главния инспектор по пътищата със запретнатите ръкави, това е и на неговия министър

Бъди здрав 25.09.2020 17:46:39

Специфичната сексуална оpиентация е патология и има свое МКБ. Това опpавдава действията на г-н Министъpа ...

СБАЛ 25.09.2020 15:24:03

Прав е Ангелов. Съветите на чучелото от Русе ли да следваме?

Да да 25.09.2020 15:39:15

Ти явно си фен на идиотите Коце Маца! Щото винаги го защитаваш да не ти е приятел или пък ти е бил началник или сега си на неговото място. Колегата от Русе и другите не са чучела! Истината боли, важно е охо обичат и оценяват хората, а ти явно си от крадливата шайка, които красят яко! Всички които не ви подкрепят са чучела нали? Крадлива мафия в бяло!

Да да 25.09.2020 14:32:36

Коце Маца е идиот! Оставка!

? 25.09.2020 20:27:18

Кой е Коце Маца и кой - "чучелото от Русе"? Kaжете, все пак не всички колеги сме в течение на тези цветисти епитети.

Вероятна хипотеза 25.09.2020 21:39:03

Коце Маца - министърЪТ Чучелото от Русе - д-р Тодоров от Шоуто на Слави


Всичко за коронавируса
За героите в бялo
Още новини
Почина д-р Никола Пенчев
31.10.2020 20:01:33

Почина д-р Никола Пенчев

Вчера, 30 октомври, на 74-годишна възраст, е починал д-р Никола Пенчев, дългогодишен управит ...

Министърът: Болница, която иска да се опази
31.10.2020 19:11:21

Министърът: Болница, която иска да се опази "чиста" от COVID, повече няма да работи с НЗОК

Мениджъри на болници упорито се опитват да си ги опазят "чист" от COVID , но ня ...
Актуална тема
За философията на нашенеца и умората от коронакризата
19.10.2020 17:11:09 Невена Попова

За философията на нашенеца и умората от коронакризата

Днес е денят, отреден в календара за празник на българските лекари. По зла ирония на съдбата обач ...

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията
16.09.2020 17:34:26 Невена Попова

Над 1000 медици у нас се сблъскаха с коронавируса от началото на пандемията

Вече половин година светът живее под знака на пандемията COVID-19. Милиони преобърнати човешки съ ...

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19
11.05.2020 17:43:05 Невена Попова

С вещици и плашила - напред срещу ваксина за COVID-19

В дните, когато целият свят е обърнал поглед към научните лаборатории в очакване на резултати, ко ...

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него
16.03.2020 15:50:55 Невена Попова

Доброто може да бъде заразно – не като вируса, по-силно от него

Тези дни злото ни връхлетя изведнъж и парализира сетивата на всички и на всеки. Стрелките на часо ...