!
Четвъртък, 28 Март 2024
30
окт
5
 

Министър Ангелов: Подписваме анекса с личните лекари до седмица

Петък, 30 Октомври 2020 | 10:18:11
5

Тази седмица приключиха окончателните преговори с личните лекари за издаване на направления за тестове за коронвирус и другата седмица ще бъде подписан анексът към НРД. В края на другата седмица ще бъде готово електронното направление. Това заяви минис

Тази седмица приключиха окончателните преговори с личните лекари за издаване на направления за тестове за коронвирус и другата седмица ще бъде подписан анексът към НРД. В края на другата седмица ще бъде готово електронното направление. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов пред Нова телевизия.

Министърът допълни, че до края на другата седмица ще бъдат отпуснати и пари на всички Центрове за спешни помощ в страната за закупуване на бързи антигенни тестове, които ще могат да бъдат правени още в линейката.

Министърът коментира и случай на семейство, останало дни наред без болнична помощ, като заяви, че личните лекари сами преценяват кои случаи са спешни. „Никой не забранява на личния лекар да посети дома на пациента си“, каза министърът и допълни, че се изследват  хората, които имат симптоми, а не се прави скрининг на населението.За хората със симптоми тестовете са напълно безплатни, заяви министър Ангелов.

Той подчерта, че системата е изключително натоварена. „Предупреждавахме, че точно това ще се случи. Затова и ограничаваме събиранията на хората и настояваме за спазване на мерките и хората да осъзнат личната си отговорност“, каза министърът.  

Проф. Ангелов уточни, че съществуват координационни центрове в местата, в които има голямо струпване на лечебни заведения и повишен натиск на здравната система. Такъв координационен център, който работи денонощно и събира информация за свободните легла чрез електронна система. Във Варна също беше направен такъв център, който координира дейността на цялата област.  Създадени са вайбър групи между мен и всички областни управители и щабове, както и с всички директори на РЗИ. 



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
wBeq

Гост 30.10.2020 20:02:01

Министърче, командировай всички доктори от Министерството, НЗОК и Медицински надзор в болниците вместо да работят на бюро. За това са учили и са се клели. Там работят и медицински сестри и така ще има попълване на болниците.

Гост 30.10.2020 17:41:17

Никой не забранява на личния лекар да посети дома на пациента си“, каза министърът Ма и никой не плаща труда на лекаря. За да е безплатно на плебса. Алоо въвеждай официално доплащане бе . Щото ще има да търсят някой да им дойде ей така за спорта. Мaй още не са ви уврели тиквите, защо нямате лекари и защо има тотална демотивация някой да работи тук като лекар. Заради неуважението към този труд бе ,чукундури -заради неуважението към този труд

zzz 30.10.2020 13:38:46

какво излъчване само...много мъжко момче

Да Да 30.10.2020 13:03:17

Ангелов крадлив мишок, я кажи колко дълг остави в Александровска болница? Ти не си никакъв лекар, ти си гробар и е редно да се ориентираш към отварянето на лична погребална агенция! Оставка! За да станеш министър какво ли не правеше, да лижеш задните части на определени хора! Хал хабер си нямаш нито от медицина, нито от управление на здравеопазването!

ен 30.10.2020 11:24:18

Чудно ви дойде кризата с Ковид да се оправдаете, че се задъхват болниците. Досега блеехте мухите, че положението е критично откъм персонал. Ето, че всичко си има строга последователност и последствията рано или късно се виждат.


Всичко за коронавируса
Още новини
Откриха Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Пълмед“
28.03.2024 10:59:32

Откриха Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Пълмед“

В структурата на УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив вече работи Отделение по нуклеарна ме ...

Андрей Марков: Мораториум за нови дейности в момента говори за тежка корупция
28.03.2024 10:16:53

Андрей Марков: Мораториум за нови дейности в момента говори за тежка корупция

В момента нашата позиция би изглеждала като на умряло куче нож да вадим. Това заяви пред Нова тел ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...