Вторник, 21 Май 2024
28
апр
 

Напредъкът на медицината на изложение Булмедика/Булдентал 2018

Над 250 иновации в практиката очакват специалистите в Интер Експо Център от 16 до 18 май

Събота, 28 Април 2018 | 11:05:21


Нови продукти и технологии в медицинската практика очакват специалистите на водещото международно изложение Булмедика/Булдентал от 16 до 18 май в Интер Експо Център. Тази година медицинският профил на изложението ще е с акцент върху напредъка на образн

Нови продукти и технологии в медицинската практика очакват специалистите на водещото международно изложение Булмедика/Булдентал от 16 до 18 май в Интер Експо Център. Тази година медицинският профил на изложението ще е с акцент върху напредъка на образната диагностика, физиотерапията, естетичната медицина. За пореден път Булмедика/Булдентал ще бъде платформа за проследяване на тенденциите, за среща на професионалистите и пространство на фирмите за представяне на най-новите продукти в сектора.

Тази година над 200 фирми директни изложители от България и чужбина ще представят повече от 870 бранда от 50 държави. Чуждестранни изложители от Великобритания, Канада, Германия, Португалия, Сингапур, Китай, Индия, Тайван, Пакистан, Румъния, Италия, Швейцария, Франция, Гърция, Холандия, Турция, Словения, Латвия, Унгария изпълват залите на Интер Експо Център с последно поколение продукти и системи за модернизиране на индустрията. Специалистите ще се запознаят с най-новите тенденции и над 250 иновации от медицинската и дентална практика, съобщиха организаторите от Интер Експо Център. Благодарение на богатата програма с демонстрации, семинари, практически курсове новостите стават достъпни и приложими в България.

Новите технологии - преносими и по-бързи

Новите технологии са преносими и по-бързи от всякога. Нова платформа за бърза диагностика (POCT) използва революционен дизайн, който осигурява бързо и надеждно измерване. Всичко необходимо за теста е просто прехвърляне на кръвта в тестващата касета (без разреждане, без течни реагенти). Първоначалното портфолио от тестове включва биомаркери за сърдечна недостатъчност, остър миокарден инфаркт, бъбречна недостатъчност и други.

Ново поколение преносим ехограф за всички клинични направления SonoScape E1 осигурява най-високо качество на изображение в своя клас. Всичко най-добро от 3D технологията ще видим от иновативни рентгени на световни марки.Специалистите ще открият също така най-бързия в света апарат за измерване на глезен-брахиален индекс (ABI). Надеждни и точни резултати се получават само за една минута.

Няколко верни стъпки преди физиотерапията

За облекчаване на болката, за подсилване на имунната система и стимулиране на обновителните процеси в целия организъм помага системата за светлинна терапия BIOPTRON. Медицинският уред излъчва светлина, подобна на част от електромагнитния спектър, естествено излъчвана от слънцето, но без ултравиолетово лъчение.
На Булмедика/Булдентал специалистите ще научат повече за успешната кислородна терапия на водещата в световен мащаб компания разработчик на здравни козметични продукти, базирани на кислород Nu science corp.. Пълната гама продукти Cellfood намаляват излишъка на свободни радикали с 27%, помагат за детоксикация на тялото и балансиране на pH.  А свободните радикали са определяни от учените като първопричина за множество от най-тежките заболявания (включително и ракови).

На Булмедика/Булдентал ще е на разположение първият български апарат за електротерапия с ниско и средночестотни токове. Мобилен ултразвук за физиотерапия  на 1 и 3 МHz немската фирма ZIMMER e с изключително качество, което го превръща в предпочитан продукт. Съвременната медицина едва ли би могла да работи толкова успешно без новите технологии за стерилизация с пара.

Напредъкът на естетична медицина

Тази година специално място заемат и новостите в естетичната медицина, коментират организаторите. Напредъкът в тази сфера засилва интереса за представяне на повече нови продукти. Високотехнологичната интегрирана система за перманентна лазерна епилация на японския производител Fotora постига най-безопасната и най-мащабната лазерна епилация до този момент. Иновацията в криотерапията – Cryopen, e един брилянтен уред за третиране на всички кожни дефекти бързо и ефективно без увреда на здрава тъкан. На изложението пристигат и най-новите решения за подмладяване.

Прецизни принтери с отлично качество на печат и контраст за снимки и филми допълват високия професионализъм на специалистите. Хибриден модел на Sony например дава възможност за печат на няколко образа на един филм.

Медицината е „смарт“

Умните технологии в медицината стават все по-приложими. Професионалният медицински и дентален софтуер в процес на разработка SIMO управлява медицинската практика. Той организира данните на пациента, съхранява всички резултати, изследвания, но също така помага за намаляване на разходите и ефективно управление на медицинския екип. Уеб платформата easybook.bg е цялостно решение за on-line резервации на услуги, предлагани в категории здраве, красота, бизнес и др. Платформата е със софтуер за управление на предлаганите от кабинетите услуги, на графиците на служителите им, и на контакта с пациентите им.

Разнообразие от витамини и хранителни добавки ще разширят положителния подход към здравето. За първи път в България ще видим продукти с екстракт от коноп с висока концентрация на веществото канабидиол на Deep Nature Project GmbH. Специалистите го препоръчват и при епилепсия, за невропротекция, при невродегенеративни заболявания, церебрална и миокардна исхемия, за контрол на възпалението и болката; при псориазис, диабет и др. По време на изложението консултанти ще дават съвети за здравословен начин на живот.

За поредна година пет ваучера по 2000 лв.

Всички нови продукти и технологии на Булмедика/Булдентал са за подобряване на медицинската практика и са в името на пациента. „Продължаваме традицията на ежегодните си награди“, информират организаторите. За шести път ще бъдат раздадени традиционните пет ваучера, всеки от които е на стойност 2000 лв. След попълването на специалната анкета, всеки специалист, посетил изложението, може да попадне сред печелившите. Победителите ще могат да използват ваучерите за покупка на техника и консумативи от изложители на Булмедика/Булдентал 2018.

Повече за новостите и програмата на Булмедика/Булдентал може да научите на bulmedica.bg.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
HB5P


Всичко за коронавируса
Още новини
В УМБАЛ „Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишен мъж
20.05.2024 17:39:01

В УМБАЛ „Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишен мъж

В УМБАЛ „Александровска“ спасиха разкъсано око на 54-годишне мъж, съобщиха от лечебно ...

УМБАЛ „Св. Анна“-София с Диамантен статус за лечение на инсулт през 2023 г.
20.05.2024 17:24:20

УМБАЛ „Св. Анна“-София с Диамантен статус за лечение на инсулт през 2023 г.

УМБАЛ „Света Анна“-София получи четири Диамантени награди за 2023 г. (по една за всяк ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...