!
Събота, 18 Май 2024
04
март
 

Ново дарение за Неонатологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик

Петък, 04 Март 2022 | 14:42:29


Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията“Пазарджик обича“, което получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение. Средствата за него на стойност над 3100 лв. са събрани о

Пациентска прикреватна мониторингова система е новото дарение от кампанията“Пазарджик обича“, което получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, съобщиха от лечебното заведение. Средствата за него на стойност над 3100 лв. са събрани от благотворителната инициатива на Съвета за младежка политика.

„Помагаме на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик, откакто сме започнали кампанията за събиране на пластмасови капачки и отпадъци. Вярваме, че когато имаме системни и последователни усилия резултатът ще е по- стойностен. Това, което правим има смисъл и занапред ще продължаваме да работим с отделението“, заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, след като доброволците връчиха дарението на началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Той припомни, че за сумата от 3 хиляди лева са направени още две дарения, които включват кислородни палатки и стерилизатор.

Всички бебета, за които се полагат грижи в интензивния сектор на отделението се включват към такъв монитор. С него се следят денонощно жизнените функции и показателите на децата. Имаме бебенца, които гледаме по няколко месеца и винаги има нужда от такива нови апарати. Този апарат информира, когато те не могат да дишат и трябва да се намеси акушерка или лекар. Това са нашите допълнителни очи, които наблюдават бебетата.“, обясни д-р Пиронова. В момента в Неонатологично отделение се полагат грижи за 15 новородени.8 от тях са в Интензивния сектор. Най-малкото бебе тежи 1900гр. То е родено преди 10 дни с тегло от 1700гр.

От името на ръководството на болницата д-р Пиронова връчи благодарствено писмо на Съвета за младежка политика. „Повече от три години Вие обединявате гражданите на Пазарджик за една добра кауза. Благородната Ви кампания за по-чиста природа и подкрепа на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик е пример как добрите намерения и обединените усилия помагат да се случват добрини.Кампанията „Пазарджик обича“ показва колко силни сме заедно.“, подчертава изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов.

Той благодари на младежите, които помагат голямото сърце за капачки на Пазарджик вече три години да „тупти“ заедно със сърчицата на новородените деца и им пожелава здраве и енергия, за да продължават с добрите си дела.

Д-р Пиронова също изрази благодарност към всички хора, които помагат и продължават да подкрепят тази инициатива като събират и предават капачки, за да се закупува апаратура.Тя благодари и на всички жители на Пазарджик и областта, които им помагат и са загрижени за новородените.

Младежи от Съвета за младежка политика, които посетиха Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик бяха закичени с пъстри мартенички от старшата акушерка Мая Палашева.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
8ktu


Всичко за коронавируса
Още новини
Десетки лекари напират за парламента, но малцина са с шансове да влязат
17.05.2024 18:15:24 Надежда Ненова

Десетки лекари напират за парламента, но малцина са с шансове да влязат

Десетки са лекарите, включени в листите на партиите и коалициите за изборите на 9 юни, показа про ...

Румъния: 34% от лекарите страдат от прегаряне, 80% се страхуват от съдебно преследване
17.05.2024 17:22:22

Румъния: 34% от лекарите страдат от прегаряне, 80% се страхуват от съдебно преследване

Между 34% и 36% от румънските лекари имат прегаряне, а 58% от младите медици на възраст под 35 г. ...
Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...